Gyerekmentes Szilveszter

Nem hittem volna, hogy ilyen hamar elérkezik az az idő, amikor a lányaink nélkül kell szilvesztereznünk. Pedig idén egyikük sem minket -, hanem a barátnőiket választották. Azért megnyugtatok mindenkit, hogy a szülői felügylet mindkét helyszínen biztosított volt.
Szóval kicsit váratlanul és hirtelen eszméltünk rá, hogy keresni kéne valami jó kis programot magunknak, mert különben a tv távirányítóval a kezünkben fogunk elaludni a kanapén és még az is lehet, hogy lekéssük az éjfélt.

Bár egyikünk se nagy szilveszterező és mindketten utáljuk a "Ha beledöglök is jól érezzük magunkat ma!" típusú bulikat, azért örültünk volna ha nem a négy fal között kell elviselnünk a gyerekek nélküli estét.
Egy fb hirdetésben láttuk meg aztán, hogy a Budapest Makery, Magyarország első DIY étterme szilveszteri programot kínál. Igen, ez ugyanaz a hely, ahol Hanna pár nappal a barátnőivel ünnepelte a 14. szülinapját. Én már akkor elhatároztam, hogy egyszer eljövök felnőtt barátokkal is ide, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar bekövetkezik és egy olyan felnőtt baráttal érkezem, aki történetesen a férjem. :-)

Azért mielőtt útnak indítottuk a lányokat, megsütöttem a hagyományos malacka pogácsáimat, hogy azzal állítsanak be a vendégségbe. Mindig másképp sikerülnek de ez most attól volt különleges, hogy a karácsonyi ajándékommal készítettem a tésztát, méghozzá játszi könnyedséggel.
Az étteremben újra nagyon professzionális és kedves volt a fogadtatás. Elfoglaltuk a helyünket és én az ablak melletti főzőpultot választottam, (ugyanazt, ahol Hannáék is főztek) , mert így az ünneplő utcai forgatagot is egyenesben láthattuk. Mondjuk az utcai forgatag is bennünket. Látszott, hogy nem értik, mi zajlik odabent. Szívesen elmagyaráztam volna, hogy egy komplett menüsor vár ránk, amelyből az előételt, a desszertet és a koktélt mi fogjuk elkészíteni. Biztos ami biztos, kaptunk isteni lencsefőzeléket és éjfél után még újabb csemegét.
Tudni kell, hogy Zoltánnak semmi érzéke a főzéshez, nem is nagyon engedem a konyhám közelébe és ha nagyritkán meglep (szerencsére már tudja, hogy nem ezzel kell) valami saját készítésű étellel, akkor megköszönöm de megjegyzem, hogy ő másban sokkal tehetségesebb.
Ennek ellenére vagy pont ezért nagyon élvezte, hogy ő is főzhet és boldogan követte a tableten az instrukciókat, aminek eredményeképpen isteni finom sült kacsamájat készített velem együtt kardamonos almával.
A lencsefőzelékről túlzás nélkül állíthatom, hogy életem legfinomabbja volt, szóval a Makeryben az általuk készített étel is remekek.
A desszertkészítés már egy-két koktél után történt és talán ennek tudható be, hogy mindketten kihagytunk két lépést, ami az elkészült mű élvezeti értékén nem látszott ugyan de amikor rájöttünk, egyszerre nevettünk és sírtunk.


A koktélkészítés rejtelmeibe is beavattak bennünket és rájöttem, hogy ez egyáltalán nem könnyű műfaj, ráadásul a fém shakertől úgy éreztem lefagy a kezem.

Ennél a pontnál már sokat nevettünk és néztük, hogy ünnepel az utca is. Éjfélkor koccintottunk, aztán a Dob utca lakói által szolgáltatott tüzijátékshowt néztük biztonságos helyről. Ettünk, ittunk, beszélgettünk, (anélkül, hogy bárki félbeszakított volna), nevetgéltünk és hajnalban az ágyba dőlve megállapítottuk, hogy rég volt ilyen klassz Szilveszterünk még akkor is, ha az év utolsó napján, is nekem kellett főzni.

You Might Also Like

2 megjegyzés