Nővarázsló

A blogomban időnként szoktam írni olyan szolgáltatásokról, amelyek valami miatt olyan nagy hatással vannak rám, hogy azt érzem megérdemli, hogy minél többen tudjanak a létezéséről. Ezek semmiképpen nem fizetett  hirdetések és ellenszolgáltatás nélkül teszem közhírré  azt, hogy milyen jó, hogy vannak. Miért? Mert örülök ha minél többen tudnának róluk. Egyszerűen csak  megérdemlik, mert nagyszerű amit csinálnak. Gazdagabbá, színesebbé, jobbá teszik a világot. 

Ilyen például a Szomszédok teleregényből mindenki által ismert Gazdagréti lakótelep egyik üzlethelyiségében szerényen meghúzódó,  igencsak találó nevű RichField stílus és használtruha bolt. Itt egy olyan boszorkányos ügyességgel bíró nővarázsló tevékenykedik, akinek a szolgáltatásait én nemes egyszerűséggel receptre írnám fel minden olyan nőnek aki csak egy kicsit is bizonytalan abban mi áll jó neki vagy hogyan hozza ki magából a szunnyadó dívát vagy csak nagybetűs NŐt. 


Mielőtt rátérek a lényegre, le kell írnom, hogy az én életfelfogásomhoz amúgy is közel áll a fenntartható divat, az újrahasznosítás elve, a fast fashion elutasítása (valamennyire).  

(Van ám  filmajánlóm is ehhez a témához: Rana Plaza- tessék csak megnézni!).

Semmi kivetnivalót nem találok abban ha valaki a second hand boltokból vagy közismertebb nevén turiból öltözködik. A legjobb cuccaim innen származnak. Azok amelyekre szinte mindig érkezik egy Wow de csini vagy!- elismerés. 

Ugyanakkor tudom, hogy a válogatáshoz ihlet, kedv és idő kell, amiből valamelyik legtöbbször hiányzik. Ez viszont azzal jár, hogy szinte biztos, hogy üres kézzel távozom a ruhás boltból. Sokszor sóhajtok fel ilyenkor, hogy "Milyen klassz lenne ha itt állna mellettem egy hozzáértő, -mondjuk egy stylist -és a kezembe adná azokat a darabokat amik garantáltan jól állnak majd rajtam és még össze is válogatja az egymáshoz illő darabokat helyettem. 

Jelentem van ilyen!!

Teljesen véletlenül találtam rá Juditra, pontosabban  stylist szolgáltatására. Feltűnt, hogy az ára olyan kellemesen megfizethető volt, nem is értettem, hogy fér bele a kiírt összegbe stílustanácsadás, testalkatelemzés, színtanácsadás, smink, frizura belövés és még egy szett ruha is ajándékba. Azonnal jelentkeztem, mert akkortájt ilyesmi kellett nagyon a lelkemnek.


A személyes találkozást egy fél órás telefonos beszélgetés előzi meg. Judit jó alaposan kikérdez, milyen az eredeti hajszíned, alkatod, méreteid, stílusod, kedvenc színed és még ezer más fontos dolgot, ami alapján az ő agya már zakatol és összeállít magában rólad egy képet, amit azért egy valódi fotó véglegesít.  Kapsz egy időpontot és azon kívül, hogy megkér, hogy pontosan érkezz, a lelkedre köti, hogy vigyél egy fekete magassarkú cipőt és harisnyanadrágot is, hogy majd ezekkel is kombinálhasd a szetteket. 


Az üzletbe érve Judit már egy lelaminált, igényesen összeállított A4-es lappal vár, amiből kiderül te milyen alkatú nő vagy (ha eddig nem tudtad volna) és azt is, hogy emiatt mely ruhadarabokat érdemes keresned, tudatosan választanod a boltokban. Azt is felsorolja milyen színek állnak jól neked és milyen kiegészítőkkel dobhatod fel a szerelésedet. Az én A4-es lapom a gardrob szekrényem hátsó falán virít és emlékeztet arra, hogy az állítólag legnőiesebb (Judit mondta) homokóra alkatomra és tél-tavasz típusomhoz mely ruhadarabok a legideálisabbak. 

Miután Judit a testalkatelemzős lapot segít veled együtt értelmezni, gyorsan a tettek mezejére lép és egy pillanat alatt az addig unalmas frizurádból pár ügyes mozdulattal és a hajvasalójával olyan frizurát  rittyent, mintha most léptél volna elő egy amerikai filmből. Ezek a beach waves (és nem bitch waves:-) hullámok szinte mindenkinek jól állnak és kis gyakorlással bárki meg tudja csinálni magának otthon. Én is gyakorlom, bár csak különleges alkalmakra tartogatom ezeket a hullámokat. 


beach waves haj


A sminkelés már nehezebb műfaj. Nagylányomtól is kapok sok tanácsot és időnként a fejéhez kap, hogy használom még a pirosító szót és különben-is rossz helyre teszem a highlightert...de hát a rossz beidegződéseket nehéz kiirtani.  

Judit tényleg boszorkányos ügyességgel és gyorsasággal mutatja varázsol a delikvensből dívát, ragyogó szemeket, szexi szájat és csak ezután veszi kezdetét a ruhapróbálás. Addigra már egy állványon  ott sorakoznak azok a gondosan összeválogatott kollekciók, szettek amikről Judit azt gondolja jól állnak majd rajtunk. 

És igen. Lehet, hogy lesz köztük olyan, amit soha az életben nem vennél le a vállfáról magadtól, de igenis érdemes felpróbálni, egy esélyt adni neki és Judit szemének, tapasztalatának hinni. Lehet, hogy meglepődsz magadon és felkiáltasz: " Jééé ez tényleg jól áll!" Lehet, hogy kicsit kilépsz a komfortzónádból és egy olyan színű ruhát kapsz magadra amilyened még sosem volt. De hiszen ezért vagy ott! Határozottan lebeszélném erről a programról azokat, akik mereven, kitartóan ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez és esélyt sem adnak az újnak. Szóval kell ehhez egy kis játékosság, rugalmasság. 


Miniben


Judit úgyis megmondja ha nem előnyös egy ruhadarab. Sok butikkal ellentétben nem az a célja, hogy rátukmáljon a vevőre mindent és ez nekem nagyon szimpatikus.

Persze fotók is készülnek a szettekről. Magának és saját magunknak. Működő módszer ez is. 


Pár tanács!

 • Érkezz időben! Ez azt jelenti, hogy se korábban, se később, mint a megbeszélt időpont. Ha korábban érkezel, Judit még nem tud rád figyelni, az előző vendégnek meg kínos lehet ha bámulják közben. Késni pedig egyébként sem illik de itt különösen nagy káoszt okozhatsz vele, mert felborul a foglalási rend illetve a saját idődből veszítesz. 
 • Legyél nyitott és bízd rá magad a hozzáértőre! Már írtam, hogy ehhez a műfajhoz elengedhetetlen az, hogy legyen benned só-bors és ha már ott vagy, próbáld fel azokat a darabokat is, amiről első látásra azt gondolnád nem is neked való.  Juditnak is könnyebb olyan nőkkel "dolgozni" akikben van együttműködés. Savanyú uborkáknak, makacs -, szigorú nőszemélyeknek nem való  és nem is működik a tanácsadás ha nincs fogadókészség, bizalom, kíváncsiság benned. 


Ehhez pl bátorság kellett • Vigyél magaddal sok pénzt. :-)  Nem azért, mert olyan drága.. dehogy is. A ruhadarabok ára elképesztően kedvező, hiszen second hand boltról van szó.  Biztos, hogy nem lesz szíved ott hagyni a remekül összeállított szetteket, mindet haza akarod hozni. Nagyon rossz érzés otthon gondolkodni azon, hogy milyen jó lett volna elhozni még ezt vagy azt a ruhadarabot. (tapasztalatból tudom) Persze utólag még odaszólhatsz vagy elugorhatsz érte- kérdés, hogy nem csapott -e le rá valaki más.

 • Ne hagyd ott a kiegészítőket se vagy figyelj rá, hogy melyikhez mi passzol. Juditnál válogatott klassz bizsukat, kendőket, sálakat, öveket is találsz.


Ceruzaszoknya -a must have


 • Ne szervezz más programot közvetlenül a stílustanácsadás utánra. Nagyon rossz érzés kapkodni, sietni, félbehagyni a próbálást. Idő kell a tükör előtti forgolódáshoz a beszélgetéshez, a megerősítéshez és nagyon el tudja rontani az egész élményt az ha az órádat kell figyelned közben folyton. Én még a telefonomat is kikapcsolnám, pont mint egy masszázson, hiszen ez is egy olyan ÉNIDŐ, ami úgy teljes ha csak magadra figyelsz.  Persze kényelmesen, később viszont kifejezetten előny, ha van programod, hisze a szép sminkedben, frizurádban és esetleg az új szettedben brillírozhatsz. 


Márpedig ez egy olyan program, ami minden olyan nőnek aranyat ér, aki szeretne egy kicsit megújulni, önbizalmat növelni, javítani az énképén, meglátni magán, hogy mitől egyszeri, megismételhetetlen és gyönyörű.  Mindenkinek más miatt van szüksége ilyen megerősítésekre és ez így jó. 

Ha nem hiszed micsoda varázsló Judit, látogass el a Richfield Stílus&Használtruha facebook oldalára és nézd meg a saját szemeddel. Szerintem azonnal a telefonodhoz nyúlsz, hogy időpontot egyeztess. Én szóltam!


Itt pl nem hoztam el a blúzt, aztán persze bántam


Ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről!  Csatlakozz a blog facebook oldalához  vagy kövess Instagramon a #labnyomokblog alatt!


You Might Also Like

3 megjegyzés

 1. Szuper minden szett! Klassz program lehetett!😘

  VálaszTörlés
 2. Most esik le... Richfield=Gazdagrét... Hatalmas poén :-))))

  VálaszTörlés
 3. Hát ez nagyon jó kis program. Lehet, hogy nekem is ki kéne próbálni..😊

  VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes