Eszter meg egy kert





Májusban megünnepeltük Eszter névnapját is. Közösen készített sütivel és egy általa választott ajándékkal. Nagyon várta ő is és gyakran bosszankodott azon, hogy neki kell a legtöbbet várnia, hiszen Hannának márciusban, Noéminek áprilisban van a névnapja. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy pontosan ugyanannyi idő azaz 365 nap telik el mind a hármuknak a következő névnapig.

A névnapi piknikre ugyan még nem került sor, ám bátyámék ajándéka annyira kedvesre és cseppet sem hétköznapira sikeredett, hogy mindenképpen elbüszkélkedem vele.

Az egész azzal kezdődött, hogy úgy döntöttünk a lányokkal együtt, hogy már nincs szükségünk a homokozóra még akkor sem, ha ez a homokozó aztán majdnem kacsalábon forgó homokozó volt, hiszen alap állapotában úgy nézett ki, mint egy házikó. Fénykorában még kis függönyt is varrtunk rá és kis virágokkal tettük még otthonosabbá. Szóval a homokozó eladósorba került, nagyon hamar lett új gazdája. A homok ott maradt. Ekkor merült fel sokadszorra bennem, hogy itt a remek alkalom, hogy egy úgy nevezett tan kiskertet alakítsunk ki a homokozó helyén. Olyat, amilyenről a dalocska is szól csak éppen bazsarózsa helyett palánták érkeztek a lányok nagynénijének vagyis az én sógornőm jóvoltából, egészen pontosan 3 paradicsom, 3 paprika és 3 padlizsán palánta plusz egy koktélparadicsom palánta került a kis kertecskébe.


Az kert összeállítása titokban történt legalábbis a három névnapos nem volt beavatva a tervbe. Aznap úgyis a Természettudományi Múzeum Agymenők rendezvényére igyekeztünk, így tényleg nem tűnt fel nekik semmi. A kulcsot a "lábtörlő alatt" hagytam bátyáméknak, akik így amikor tiszta volt a levegő bejöhettek palántástól, szerszámostól.

Amikor hazaértünk, háromból ketten simán elsétáltak a kert mellett. Noémi volt az, aki elsőként észrevette a változást és felkiáltott örömében. Hamarosan hárman állták körül a palántákat és azonnal beosztották melyik sort ki fogja ápolni, locsolni.
Azóta minden nap figyelik a változást és örömujjongásban törnek ki ha egy virággal több nyílik, ha a termés is elkezd nőni és versenyt szaladnak a locsolókannáért. Mi ez ha nem a tökéletes ajándék!

Most egy lépéssel előrébb vannak, mint a szobai babcsíráztatás és ettől nagyon boldogok. Titkon pedig azt remélem, hogy a legválogatósabb lányom megszereti egy kicsit a paradicsomot, paprikát vagy legalább a padlizsánt.
Annak idején, a lakótelepi lakásunk erkélyén mi is ültettünk paradicsomot és emlékszem annak valahogy más íze volt...





You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Nagyon ötletes. Biztos vagyok benne, hogy a saját termést meg fogják kóstolni.
    Mi is ugyanezt csináljuk a gyerekekkel, csak kb 60m2-en. Folyamatosan kint vannak a kertben, eper, málna, cseresznye, a borsó, paradicsom fel sem jut a konyháig.
    Noémi

    VálaszTörlés
  2. Az már normális kert! Jó lehet nektek Noémi! A mi kertünk "sajnos" tele van ültetve díszfákkal, bokrokkal, nincs hely nagyobb kertészkedésre. Viszont szerencsére a szomszédból átkúszott egy csomó csomó málna (nekik már nincs is meg) nálunk viszont rengeteget terem. Nagyon terjed de annyira finom málna terem rajta, hogy nincs szívem ritkítani. Szóval tudom miről beszélsz amikor azt írod nem jut a konyháig el. :-)
    Ági

    VálaszTörlés
  3. Idén még nem, de talán majd jövőre nálunk is ugyanez lesz a homokozó sorsa! Mondjuk azt se nagyon bánnám, ha ez nálunk is (sógornő hiányában) a sógorom kivitelezése volna...
    ;)
    Ötletes és maradandó ajándék!
    A zöldségek mellé még ültethettek pár fűszernövényt is. A LIDL-ben olyan szépeket lehet kifogni potom összegekért!
    :D

    VálaszTörlés
  4. Tavaly rengeteg almánk volt, és sok zöld paradicsom. Az idén retek volt sok. Ajánlottam ingyen nagyon sok mindenkinek. Nem győztem bedarálni a tyúkoknak, mert csak el kellett volna jönni érte. Nem értem én ezt.
    Nekünk nagy az udvarunk, és most mégis oszlopos gyümölcsfákat vettünk.
    Noémi

    VálaszTörlés
  5. Szia Ági!
    Örülök, hogy személyesen is találkoztunk, még ha véletlenül is. Abszolút nem csalatkoztam benned, ilyen közvetlennek és kedvesnek képzeltelek el. Nem is tudtam a másik blogodról, pedig milyen remek receptek vannak rajta! Mi még a sziget után bementünk az Árkádba a Lego boltba. A fiúknak ez be volt ígérve a sok ötösért és a magatartás piros pontokért. Gondolhatod, mi is jól elfáradtunk. Szép, kerek volt ez a mai nap! További szép hétvégét nektek!
    Üdv. Andi

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes