RSS

2006. február 23.

Kettő!


Ezt válaszolja Hanna ha megkérdezzük tőle hány picibaba van a pocakomban...
Bizony, jól találgatott néhány olvasó. Legnagyobb meglepetésünkre ikreket várok. A hírt még mindig nem fogtam fel úgyhogy ne is kérdezzétek mit érzek. Boldogságot persze de még kell egy kis idő, míg elhiszem, nagy családunk lesz. Hannának nem egy hanem kettő kistestvére lesz.

2006. február 21.

Picibaba


-Hát ez mi? Kérdezte féjem, az általam gondosan odakészített matrioska babával a kezében.
-Nézd csak meg jobban-feleltem.
Kinyitotta és a legkisebb matrioska baba pottyant egyenesen az ölébe.
Nem kellett sokáig gondolkodnia mit jelentett. Igen, Hannának kistestvére lesz.
Még nagyon pici de bízunk abban, hogy szépen növekedik.
Természetesen Hanna is be lett avatba a titokba. Nem áltattuk gólyamesével, gyerekeknek szóló magyarázó könyv segítségével elmeséltük neki, hogy pici baba növekedik a pocakomban. Azóta amikor csak teheti puszit ad a hasamra, köldökömön keresztül kommunikál vele..."Szia picibaba!" mondja vagy csak kedvenc macijait adná neki ha nem gátolná ebben a húsom, bőröm. Most, amikor ezeket a sorokat írom megint idejött mellém, és azt mondta: Megpuszilom a picibabát!
Elolvadok tőle....
A képen a büszke apától kapott csokor látható. Talán magyaráznom se kell, az orchidea a női méhet jelképezi, a szalag pedig rózsaszínű és világoskék. Ettől is elolvadtam.. A történetnek itt azonban koránt sincs vége. Ezután jött csak a meglepetés. Ha érdekel a folytatás , nézzél be gyakrabban Hanna naplójába. Nemsokára beavatlak a titokba.

2006. február 5.

Összevissza


..írok mindenről ami eszembe jut Hannáról. Például arról, hogy autózás közben figyelmeztet ha zöldre vált a lámpa, így megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy elbambuljak. Csak annyit mond MOST és én tudom, indulhatok.
Aztán arra is büszke vagyok, hogy milyen szépen szavalja kedvenc mondókáit. A lassan jár a csigabigát vagy a boci boci tarkát...jaj olyan nagy öröm hallgatni őt.
Vagy arról is írhatok, hogy milyen jó úton haladunk a szobatisztaság felé. Esetleg arról, mennyire kreatívan játszik babáival és milyen örömmel teszi tisztába vagy éppen eteti őket.
És persze sorolhatnám de most alszik és inkább megyek betakarom....

2006. február 2.

Január

Nos..a a januári szürke hétköznapok kissé lustává tettek és nem írtam Hanna mindennapjairól. Pedig minden nap megnevettet bennünket és minden nap elkápráztat bennünket azzal, milyen okos. Szavak helyett most beszéljenek a képek, aztán ha lesz ihletem, ígérem írok is.

A kép címe: Kész hölgy lettem..