Lábszárvédős konty

Csivirintem csavarintom szomszéd asszony kontyát, kicsavarom, becsavarom szomszéd asszony kontyát. Ismeritek a dalt? Mi elég gyakran énekeljük a lányokkal, sőt motanában az ő fejük búbján is ott díszeleg egy igazi konty. Zsófi kollegina nemrég meglepett három, gondosan felcsavart lábszárvédővel, hogy én is tudjak majd olyan frizurát készíteni a lányoknak, mint amilyen neki van időnként. A kontyról mindig azt gondoltam fiatalabb koromban, hogy öreges, csak vénkisasszonyok hordják. Később meg, hogy csak táncosok, azok közül is főleg a balettosok. Ma már csak egyszerűen tetszik. Elegáns, kedves és olyan rendes kislány benyomását kelti az, aki viseli. Az tudni kell, hogy nem vagyok túl ügyes a lányok frizurakészítésében, de arra azért törekszem, hogy rendezett legyen hajuk, főleg ha iskolába, oviba mennek. Hajráf, hajgumi, csatok tömkelege segít abban, hogy ne csak úgy kibontott, lógó hajjal jelenjenek meg a lányok nevezetes vagy kevésbé nevezetes eseményeken. Mondjuk egy évnyitóra, évzáróra, anyák napjára nem szívesen engedném őket lógó hajjal, de például sajnáltam a zongora koncerten játszó kislányt, akinek nem tűzte el anyukája a haját, ami így a játék közben az arcába és a zongorára borult. Komolyan. Csak egy csini csatt vagy hajráf kellett volna. Szóval ha nem is járnak minden nap szorosan befont coffokkal vagy különleges hajkölteményekben iskolába, óvodába, azért különleges alkalmakkor vagy fotózás előtt biztosan szánok a készülődésből pár perccel többet a hajformázásra. Nekem sosem volt vállnál hosszabb érő hajam, elég hamar rá kellett jönnöm, hogy jobban járok egy jól megválasztott rövid frizurával, így 19 éves korom óta ezzel kell beérnem. Hanna, Eszter és Noémi viszont hallani sem akar bubifrizuráról. Mondjuk nem is erőltetem, mert jól áll nekik a hosszú haj, Hannának pedig igazi ékessége hullámos, dús loknija. Így aztán kénytelen vagyok fejleszteni csekélyke frizura készítő tudásom. Mondhatni továbbképzésre járok. Hanna osztálytársának anyukája olyan fonás technikákat mutatott nekem, hogy tátva maradt a szám. Ő tanított meg a parkett fonásra, ami persze elsőre nem sikerült, de szorgalmasan gyakorlom, már ha van rá önként jelentkező. Mert sajnos nálunk a fésülködés eléggé hangos folyamat szokott lenni pedig beszereztem fésüléskönnyítő hajsprayt és egy fodrászat is megirígyelhetné azt a fésűválasztékot, amivel rendelkezünk. Hiába fésülöm óvatosan Hannát, az első mozdulat után visít vagy jajgat. Minden alkalommal elmondom neki, hogy örüljün, hogy hullámos haja van, más nők egy vagyont költenek arra, hogy begöndörítsék hajukat- ő egyenes hajzuhatagról álmodik. A kicsik közül Noémi tűri a legjobban a fésülést, Eszter is szeret nyafogni közben... No ennyi bevezető után íme, hogyan készíthetünk pofon egyszerűen kontyot lányainknak megunt és felgöngyölített harisnyából, lábszárvédőből vagy zokniból. Aztán lehet vitatkozni azon, hogy a végeredmény decens, konzervatív, nagylányos vagy csini. 1. Készítsünk erős gumival egy lófarkat!

2. Húzzuk rá a felgöngyölített zoknit vagy lábszárvédőt!
3. A kilógó szálakat pálmafa alakban osszuk szét a körön!
4. Erősítsük meg újra egy erős gumival!
5. A kilógó tincseket csavarjuk körbe a zokni mentén és csattal igazítsuk, erősítsük meg.
Íme a végeredmény:
Frizurakészítő tanfolyam pedig tényleg létezik, nemrég a Baba-Mama Expón ismerkedtem meg egy szimpatikus fodrász hölggyel, aki az önként jelentkező kislányok hajából bámulatos ügyességgel varázsolt különleges frizurát. Akkor beszéltünk arról, hogy tarthatna tanfolyamot lányos anyukáknak. Nemrég jött az email, hogy egy női frizura áráért lehet jelentkezni. Megyek, megkeresem az elérhetőségét.

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. De ügyes vagy!
    A hercegnő frizurát ismered? Pofon egyszerű, mégis nagyon szép!
    http://www.cutegirlshairstyles.com/wp-content/uploads/2010/05/TeenFlipPonySide.jpg

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes