Az erő velem van



Fel kéne pörgetnem a blogot újra. A legutolsó bejegyzésem még Hanna 10. szülinapjáról szólt. Talán akkor jól mutat itt ez a rövid jelenet, amely ma reggel játszódott le otthonunkban. Úgyis az erő gyűjtésről szól. az meg nemcsak a blog újrakezdéséhez kell.

*************************************************************************************************

Búcsúzkodás az ajtóban. A kicsik már az autóban ülve várnak nővérükre, akivel a szokásos reggeli csatámat vívom meg éppen. Vitánk fő témája a frizurája (nevezetesen, hogy nem kényelmes és nem praktikus kibontott hajzuhataggal menni iskolába) és a kardigán fontossága volt (nevezetesen, hogy nem szerencsés februárban egy szál póló fölé venni a kabátot,még akkor sem, ha szokatlanul enyhe a tél):
Én: -Komolyan mondom Hanna, elfáradok korán reggel a veled való csatározásokban!
Hanna: -Édes Istenem! Hát serdülök! Csak most kezdem, úgyhogy gyűjtsd az erődet!- vágja rá, majd nagyon megölel és elviharzik.





Gyűjtöm kislányom, gyűjtöm.
Meg elolvasok pár szakkönyvet is.
Várom a bevált művek címeit.






You Might Also Like

11 megjegyzés

  1. Türelem, a "két fülem van" módszer. Eddig nekem ezek váltak be.
    Kitartást. :-)

    Glória

    VálaszTörlés
  2. Szerintem az ilyen apróságokon, hogy milyen a haja, túl kell lendülni. Adsz neki egy hajgumit, aztán ha zavarja a haja, összefogja. Azért ezek nem veszélyes dolgok:)

    VálaszTörlés
  3. Glória! A "két fülem van" módszer micsoda? Az egyik fülemen be, a másikon ki? Mert azt Hanna előszeretettel gyakorolja- pont ezzel hoz ki a sodromból időnként.

    Kri! Igazad van meg nem is. Egy csomó dolgon túllendülök. Mondjuk hétvégén az említett haj problémán is. Ugyanakkor nem engedhetem meg, hogy suliba úgy menjen, mert később visszahallom a tanító néniktől, hogy belelóg a haja a borsófőzelékbe, tornaórán és írás közben is zavaró.
    Igen. Majd megpróbálom még ügyesebben szelektálni az okokat, amiért érdemes csatározni.

    Ági

    VálaszTörlés
  4. Ági!

    Én, haj témát gyorsan rövidre zártam a csajoknál...
    -vagy hosszú marad, és elfogadják a hajgumizást, vagy levágatjuk.
    Egyébként a mi iskolánkban sem lehet kibontva a kicsik (alsósok) haja.
    Az meg már más kérdés, hogy a napköziből Zsófi, rendszerint kibontott hajjal jön haza...
    -viszont tudja magának kezelni és a "hajba valókat" is ritkán hagyja el.

    A kardigán viszont más tészta...
    -emlékszem én is hányszor mentem suliba lengébben öltözve, télvíz idején. Gondolom nem önszántamból, hanem az erősebbik nem miatt!
    :D

    Azt kívánom, hogy ezek legyenek a legnagyobb gondjaitok, Hanna kamaszodása terén és akkor nem lesz semmi gond! Eléggé edzett leszel, mire majd a "kicsik" egyszerre ketten kezdik el!

    ;)
    Puszilunk benneteket!
    Ja, azért nem jelentkeztem, mert iszonyat beteg vagyok, jól megfázattam magam...
    -a lenge öltözék miatt.
    Pedig, nem is vagyok kamasz!
    :D

    VálaszTörlés
  5. Ági,
    nekünk is két fülünk van, nem csak a gyerekeinknek.
    Gyakran alkalmazom, és sok apró-cseprő dolog huss, mintha nem is lett volna.

    Glória

    VálaszTörlés
  6. Kellemes hétvégét kívánok! :)

    VálaszTörlés
  7. Kamaszhatárok. Harmat kiadó. Maimoni ma este sorsol kettőt. Ha megnyerném odaadom. Nekem még odébb a feladat.:-) aheninterior

    VálaszTörlés
  8. Nagyon kedves tőled! Ha véletlenül mégsem te nyered, megnézem a könyvesboltban, belelapozok és ha megfog, megveszem. Köszönöm az ötletet, az ajánlót!

    Ági

    VálaszTörlés
  9. Hát nem én nyertem, de nekem még a Gyerekhatárok előbbre van a vételben. Szerintem nagyon jó, ez a " Határvonalak" sorozat. A Párhatárokat én nyertem, azt olvasgatom már,. :-)ah

    VálaszTörlés
  10. Nem baj, örülök, hogy felhívtad rá a figyelmemet, hogy szóltál, hogy írtál- bárki is legyél. :-)

    Ági

    VálaszTörlés
  11. A kamaszhatárokat épp a minap Karolina kezében láttam, azt mondta érdemes elolvasni. Ilyesmiben (is) adok a véleményére. Úgyhogy én is felveszem az elolvasandók listára.

    Glória

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes