Kirakja






Szerintem ez nagyon nagy dolog ezért itt a blogban is megörökítem, hogy Hanna 11 évesen és 3 hónaposan ki tudja rakni a bűvös kockát.

Nem tudom, hogy a Rubik kocka 40. születésnapjának köszönhető, hogy újra divatba jött a kocka Magyarországon, mindenesetre a suliban sokan forgatják ( sőt ki is tudják rakni) de láttam, hogy a gyermekvasutasok körében is népszerű, aztán már a buszon, metrón is egyre több gyerek kezében láttam a hivatalosan térbeli logikai játéknak hívott kockát. Próbáltam megkeresni a szekrény mélyén azt amelyik még az enyém volt és amelyik maximum akkor volt kirakva ha szétszedtem erőnek erejével majd újra összeillesztettem. Meg is látszott rajta az igénybevétel, mert amikor megtaláltam, elég ütött-kopott volt és nehezen is tekeredett. Kapóra jött Hanna névnapja, így anyukámtól egy újat kapott bár ez sem versenykocka hanem egy sima de azért Rubik logóval ellátott játék.

Innentől kezdve Hanna mindenhová magával vitte. Bújta a youtube-ot, profiktól kérdezősködött és eljutott odáig, hogy ahogy ő fogalmazott-már csak egy algoritmus hiányzott a teljes sikerhez. Nekem már ez is csoda de ő nem adta fel és egyszercsak felkiáltott, hogy MEGVAN, SIKERÜLT és azt is, hogy mostantól kezdve bármikor kirakja színhelyesen.

Azóta nem győzzük összekeverni neki. És mivel átlagban 2-3 perc alatt kirakja vagyis már nem kihívás többé számára, azt javasoltam, hogy próbálja meg egy kézzel vagy csukott szemmel, mint a bajnokok. Vagy tanítson meg engem rá. Na az aztán tényleg nagy kihívás lenne!

Büszke, büszke vagyok rá!

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Ügyes! Én is fejlődök. Már egy oldalt kirakok. Néha kettőt. :)

    VálaszTörlés
  2. MJ! Akkor te jobb vagy már, mint én legalábbis nem tűnsz reménytelen esetnek. Lehet, hogy a youtube segítene, hogy te is kirakd teljesen.

    VálaszTörlés
  3. Én annak idején úgy "raktam ki", hogy átragasztgattam a színes négyzeteket a kockán. Máshogy azóta sem ment :-) úgyhogy egyszerűen le a kalappal Hanna előtt, fantasztikus.

    VálaszTörlés
  4. Éva!

    Köszönöm. És hát a ragasztgatásokról azonnal az jutott eszembe, hogy nemhiába, már akkor is kreatív voltál!!!

    Ági

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes