Tinidal






13 évesnek szülinapi zsúrt rendezni nem ugyanolyan, mint egy öt évesnek. A 13 évesnem már határozott véleménye van mindenről, remekül érvel, saját ötletei vannak és csak ritkán hagyja magát lebeszélni egyikről másikról. Mire kettőt pislogtam, Hanna már elkészült az sk meghívókkal is és én nagyon büszke voltam arra, hogy nem sajnálja az időt és az energiát erre. A dekoráció egy része karácsonyi, hiszen nem sokkal az ünnep után született Hanna. Pont ezért majdnem mindig pontosan a napján, vagyis december 29-én tartjuk a buliját, mivel a téli szünet miatt nem számít ha éppen hétköznap van.

A tini kor egyszerre nehéz és szépséges, legalábbis én így látom anyaként. A sajátomra már nem emlékszem..

Az ünnepelt reggeli lustálkodását szakítottuk félbe köszöntésével és mivel mostanában sütni, főzni szeret a legjobban és amúgy is az élményajándékokért van oda, egy macaron készítő kurzussal ajándékoztuk meg teenager lányunkat, amit stílszerűen egy makaron párna kíséretében kapott meg. Kedvenc, elegáns édességét készíthette el a Szamos Marcipán műhelyében barátnőstül az év utolsó napján.
A tanfolyam végén kapott egy oklevelet és természetesen hozhatott haza kóstolót egy csinos dobozban. Mennyei kávés macaronokat készített.




Szóval a nagy nap előtt Hanna felvázolta, hogy kiket szeretne meghívni és mit szeretne csinálni, eszerint hívtuk meg barátnőit, akik érkezés után bemelegítésképpen bármily meglepő, Monopolyzni kezdtek. Azért vicces volt, hogy mindegyikük első kérdése a köszönés után a wi-fi kód volt. :-)
A Monopoly után szerintem udvariasságból de játszottak egy kört az általam készített, kifejezetten tini lányoknak kitalált körömlakkos játékkal. A neten találtam az ötletet, mert nem tudtam elfogadni, hogy vége az anyukák által irányított babazsúroknak. Tényleg. A "Ki tud többet az ünnepeltről?" totó is kimaradt.



Helyette "musica-ly-ket" késztettek. Ha valaki nem tudná mi ez akkor elárulom, hogy ez egy olyan alkalmazás ahol rátátoghatsz, mozoghatsz arra ahogy mások énekelnek vagy beszélnek. Komolyan! Ezek a mai fiatalok!
Na mármost elég sok minden kell ahhoz, hogy jól sikerüljön a tátogás. Kell hozzá némi rendezői affinitás, kreativitás, humor, türelem, kompromisszum. És mivel ez mind megvolt a lányokban, elég sok jópofa musicaly video készült. Egyet majd megmutatok, ha rájövök hogyan kell mert megengedték. Egyébként nincs ellene kifogásom mert szerintem észre sem veszik de annyit tanulnak közben angolul, hogy felér egy nyári intenzív tanfolyammal.




Kora délutánra foglaltam helyet a Gozsdu Mission szabadulószobába, annak is a börtönös részébe, ami már haladó szabadulóknak van kitalálva, márpedig Hannával elég sok szabadulószobában megfordultunk korábban így bátran hívhatom haladónak. Mi családilag nagyon szeretjük ezeket a helyeket, jó párat kipróbáltunk és Hanna is rajong az effajta játékért, ezért is szerette volna, hogy már másodszorra is legyen az élményelem a szabadulás. Reméltem, hogy gyorsan hazaérnek, mert én közben előhoztam az addig rejtegetett igazán csinos, tinis, fekete-erdő tortát és megterítettem.







Itthon aztán a könnyű vacsora után, ahol főleg a Cézár saláta fogyott, közösen koccintottunk Hanna egészségére és az utolsó morzsáig elfogyasztottuk a szépséges tini tortát.

A nappaliban ágyaztunk meg, bevetettem egy felfújható matracot is és magára hagytuk a lányokat, hogy aztán hajnalig pusmogjanak, vihogjanak, musicalizzenek (jó kis szó).



Hanna nagyon várta, hogy hivatalosan is teenager legyen. A kicsik nemrég vették az angol számokat és amikor a 13-nál tartottunk akkor úgy magyaráztam nekik el a végződést, hogy megértsék innen ered a teenager vagy magyarosítva a tini kifejezés. Hogy a thirteen után mindegyike számot így írjuk egészen 19-ig. És hogy milyen ő most? Éleseszű, érdeklődő és talán ezért is nagyon tájékozott. Gyors és szenvedélyes, emellett vidám és szépséges. És nagyon kreatív. Remek ötletei vannak és egy csomót meg is valósít belőlük. Most éppen a szinkronkorcsolya sportot űzi. Mellette pedig süt, főz, konfitál. (Mondjuk ezt nemsokára a saját szemetekkel is láthatjátok de nem árulhatok el többet)
Mindig mondom neki, hogy remek ügyvéd lehetne belőle úgy tud érvelni, vitatkozni de ő most kitalálta, hogy dietetikus szeretne lenni. Persze van még ideje eldönteni. Ez az a kor amikor folyamatos változás megy végbe rajta kívül és belül. Mi pedig megpróbálunk a legjobb tudásunk és empatikus képességünk szerint segíteni neki. Addig is kitesszük a bejárati ajtóra a lenti szöveget csak úgy miheztartás végett. Isten éltesse őt sokáig!













You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes