RSS

2010. május 4.

Csigák az autómonCsak két nap volt elviselhetetlenül lassú és keserves a bárányhimlő miatt Eszternek és nekem. Hétfőre Pöttyös Pöszkénk újra a család bohóca, mókamestere, csintalanja lett. Mondjuk az arca elég csúnyán fest. Olyan, mintha rozsdás lenne szegényke. Pedig nagyon is mozgékony. Tegnap délután például elsőnek jelentkezett apás biciklizésre. Én a közeli Lidl-be mentem Hannával, hogy együtt vásároljunk be.
Amikor pakoltam be a kocsiba, észrevettem, hogy csigák mászkálnak a kocsim tetején. Hannával együtt nevettünk rajta, hogy lám annyi eső esett, hogy még az autómat is ellepték a puhatestűek. Aztán arra gyanakodtam, hogy Eszter még otthon pakolta tele vele a szélvédőmet. Merthogy egyre többet vettünk észre. Ismerve őt, képes erre. Azonnal körülnéztem belül is, hátha oda is tett belőlük. A hazáig tartó rövid út alatt még további csigák száguldhattak életükben először a szélvédőmre tapadva. Volt, amelyik behúzódott a házába és odatapasztotta magát biztonságosan, volt amelyiknek lobogott a szeme és a tapogatója és biztos vagyok benne, hogy azt is mondta, hogy Juhéj!! Mindenütt nyálkás csíkok csúfították az ablakomat. Aztán otthon kiderült ki volt a tettes. Sőt azt is ki volt a felbujtó. Hát persze. Zoltán ötlete volt, hogy amíg mi vásárolunk, ők biciklivel a bolthoz merészkednek, megkeresik parkoló autómat és teleszórják az Eszter által gondosan összegyűjtött csigákkal. Hagy lepődjek meg Hannával. Egész este ezen nevettem. Ma is sokszor eszembe jut. Annyira jó, hogy nem sótlan a férjem. Hogy mindig megnevettet. És már vannak cinkostársai. Három is. Hiába no, az almák nem esnek mesze a fájuktól.

A képek nem a tett helyszínén készültek. A biciklizős kép reggel készült, ma így mentek a lányok oviba, Eszti elkísérte őket, Zoltán pedig felügyelt. A műszarfalon látható valódi csigaházból, ám szivacstesttel rendelkező csiga pedig a sebesség betartására emlékeztet egy ideje. Nem mintha az a száguldozós fajta lennék...de azért csiga sem.

13 megjegyzés:

Vera írta...

Erről eszembe jutott egy rövid animációs film, ami egy Eperke dvd-n található extraként, amiben egy csigát frusztrál, hogy ő milyen lassú, azt álmodja, hogy tud ő gyorsan is száguldani, hogy mindenkit lehagy, majd hogy meglegyen a "fíling" felmászik egy kocsi motorháztetejére, és ott élvezi a száguldást. neki is lobogott a szeme a nagy szélben, a lányoknak tetszett ez a rövid kis alkotás. Tényleg vicces.

ezek szerint nálatok is hasonló lehetett, néhány csiga tényleg beleszagolt ha nem is a száguldás, de a gyorsabb haladás érzésébe. :)

Natimi írta...

Micsoda ötlet:))
Ahogy Istvánnak szoktam mondani...Zoltánt is fogta a festék:)))

Nagyon jó a bicajos kép:)

Puszillak,
Timi

Natimi írta...

...látom a lányok megkapták a négykerekű bringájukat:)Ezzel is szépen haladnak:))

Puszi,
Timi

sedith írta...

Jópofa ötlet! Biztos élvezték a lányok!:)
Hát, bizony, ilyen szempontból az én férjem nagyon sótlan, hogy a szavaddal éljek. És nagyon tud hiányozni az a csipetnyi!

Ági angyalai írta...

Vera! De megnézném a lányokkal a mesét! Majd rákeresek alkalomadtán.

Timi! Örülök, hogy szerencsésen hazaérkeztetek!
Bicikliket imádják, olyannyira, hogy a pedál nélkülit és a rollereket kezdhetem árulni, többé rájuk se néznek.


Edith. Azért meglepő, amit írsz, mert férjed zenész és valahogy nem tudom elképzelni valakiről, aki másokat mulattat, hogy hiányzik belőle a só-bors. :-))

Ági

aagica írta...

Ági,
itt a film: http://www.youtube.com/watch?v=_sKhCw4fATo
Csodabogarak a címe, 6 dvd-nyi állatmese, nagyon aranyosak, érdemes megvenni.
(Én is olvasgatlak egy ideje, Szilvi a közös barátnőnk, de mi még nem találkoztunk. De majd egyszer biztosan. :))

Ági angyalai írta...

Szia Ágica!

De jó, hogy írtál! Örülök ha felbukkan egy eddig rejtőzködő olvasóm.
A "Túrakölykös" Szilvi a közös barátnőnk?(Mondjuk más Szilvi barátnőm nincs, úgyhogy biztosan ő..)

Nagyon köszönöm Ágica, a lányokkal együtt néztük végig kétszer.
És persze, hogy ismerem ezt a sorozatot, egy van is belőle, azt nagyon szeretjük. Francia produkció, de magyar származású a rendezője. Pont ez nincs meg, szóval még egyszer köszönet érte!

Ági

PI írta...

Nem semmi:)

aagica írta...

Igen, ő az, velünk voltak Thaiföldön.
Amíg kerestem a filmet neked, az én lányom is megnézett pár részt a youtube-on, alig lehetett fürdeni vinni. :)
Nekünk is megvan 3 dvd ebből, véletlenül vettük meg az elsőt, de nagyon megtetszett.
A Kanári szigetek befejező részét ne feledd, én várom. :)

Mónika írta...

Hát Ági, ez nagyon tetszett!

Magam előtt láttam a "tettesek" arcát, miközben csínytevésüket, végrehajtják !
:)

Na és a potyautas csigák is megjelentek lelki szemeim előtt!
:)
Humor, humor, humor!
Nagyon fontos egy kapcsolatban!

Hajrá Zoltán, csak így tovább!
:)
Ági, ne hagyd magad, ez revansot érdemel!
:)

Puszilunk benneteket!

Krisztina írta...

Csigák, csigák mindenütt:)Amióta ennyi eső esik, párás, nedves a levegő is, nálunk, Székesdűlőn (Újpest legszéle, majdnem Dunakeszi) is ellepték a környező zöldet, erdőt a nagyobbnál nagyobb éti csigák. Reggel, mikor indulok, szinte alig győzöm kerülgetni őket, mert ugye vigyázok ám, nehogy agyontapossak véletlen egyet is!
Zoltánra vall ez a viccelődés, de nem semmi azért a ZURAD:) Hihetetlen, hogy mik nem jutnak még az eszébe! ZKriszta

kata írta...

Ez nagyon helyes! :)

És talán boldogok lettek azok a csigák is!

Maimoni írta...

Nagyon aranyos!!! El tudom képzelni, mit érezhettek a száguldó csigák...:))