RSS

2014. április 30.

Gyönyörűségem
Ezt jelenti a Noémi név. Azt hiszem jól választottunk. Noémi tényleg bájos arcú kislány, illik hozzá ez a név.
Aki találkozik vele az egyből azt is elmondja, hogy nagyon de nagyon hasonlítunk egymásra. Ezt én is meg tudom állapítani. Gyerekkori képeimet nézegetve néha mi is rácsodálkozunk a hasonlóságra.
Áprilisban ünnepeltük az ő névnapját is. No nem amolyan klasszikus, asztal körül ülős, vendégfogadós módon, hanem egy élménnyel megint.

Noémi nemrég arról panaszkodott, hogy ő még soha nem vonatozott (ami persze nem igaz, csak éppen nem emlékszik rá) és szeretné mielőbb bepótolni ezt a hiányosságát. Zoltánnak éppen Vácott volt elintéznivalója, a kocsiba azonban mi már nem fértünk be, így született az ötlet, hogy akkor mi vonattal menjünk a bájos városkába. Nincs túl messze, szépséges és kedves hely, ahol eltölthettünk pár órát együtt és a vonatozást is kipipálhatjuk végre.


Igazán stílusosak voltunk hiszen 1846-ban pont a Nyugatiból indult a Pest és Vác közötti vasút, Magyarország első vasútvonala. Persze nem bírtam ki és a Nyugati pályaudvaron mesélni kezdtem a lányoknak. Remélem emlékezni fognak rá, hogy a pályaudvart terveit az Eiffel-toronyról világhírűvé vált párizsi Gustave Eiffel cége készítette.

A váci vasútállomást éppen tatarozzák. Reméljük szép lesz, méltó régi hírnevéhez. A Tourinformban kértem egy térképet és egy kicsit csavarogtunk mielőtt beültünk a Váci csokizóba, ahol most igazán névnapian dőzsöltünk és a pillecukros forró csokin kívül még csoki-fondüztünk méghozzá úgy, hogy akinek beleesett a villájáról a gyümölcsdarabka, annak zálogot kellett adnia. Össze is gyűlt mindenkinek kettő. A főtéren lézengő emberek talán furcsállották, hogy miért énekel egy kislány az egyik padon állva népdalt, hogy a másik miért szaladgál és ugrál egy lábon szlanonozva a villanyoszlopok között, a harmadik pedig miért tolja 3 cm-rel arrébb az egyik étterem tábláját. Ilyen és ehhez hasonló feladatokkal lehetett kiváltani a zálogba adott tárgyakat.

Mire a visszafelé tartó vonaton ültünk, az eső is eleredt de nem bántuk, mert így még hangulatosabban zötykölődtünk a Nyugati pályaudvarig. A kis ünnepelt elaludt az ölemben de azt mondta nagyon örült, hogy az ajándék mellett egy kis kiruccanással is megünnepeltük a napját.


0 megjegyzés: