A szülinapi buliról

"Köszönjük a remek bulit!" Hát ez irtó jó! Minden vendég ajándékkal távozik!"
"Szuper volt!"Ezekkel a mondatokkal búcsúztak a vendégek Hanna decemberi szülinapja végén. Természetesen a Gipszkorszak Játszóház különtermében tartottuk, ahol kényelmesen elfért mindenki és a színpadot is leteszteltük, nem szakadt be a bűvész hölgy alatt.

A buli gipszfestéssel kezdődött, minden meghívott kettő figurát választhatott a polcról. Öröm volt nézni a hosszan tanakodó gyerekeket "Ezt választom!", "Nem inkább ezt festem!","Lehet még ezt is?"- hangzott minden felől és persze lehetett. Szólt a zene, öröm volt nézni az alkotó gyereksereget, akiktől ismét megerősítést kaptam. A gipszfestést nehezen lehet megunni, gipszfigurát festeni szeretnek a gyerekek. Szerintem alig van olyan anyuka vagy óvónő, aki ne próbálkozott volna gipszfigurák kiöntésével házilag. Karácsonykor különösen népszerű ez a foglalatosság. Ez is csak azt mutatja, hogy ha kreatív foglalkozásról van szó, a gipszfigurák festésével nem lőhetünk mellé, a legtöbb gyerek örömmel és egymás után festi ki a különféle alakzatokat, mert a gipsz hálás anyag, jó és könnyű kifesteni, sikerélményt okoz kicsinek és nagynak is. Azért ha ismertek olyat, aki házilag már öntött olyan hatalmas alakzatokat, mint a mi polcainkon található repülő, delfin, szivárvány, tigris, ló, katica, kígyó, akkor szóljon... :-)

Miközben ezen gondolkodtam, befutott Magic Hajnalka, a bűvész hölgy, akit Hanna kérésére hívtunk el egy szülinapi fellépésre és néhány bűvésztrükk bemutatására.
A műsor előtt került sor szintén Hanna kérésére a már hagyományosnak számító Ki tud többet az ünnepeltről totó kiosztására is. Az első három helyezett persze gipszfigurát kapott ajándékba. Nem , még nem unták, nagyon is örültek neki.

Íme a kérdések, amelyek Hannával együtt születtek:

1. Hány foga esett ki Hannának?
a, 5
b, 4
c, 8

2. Hanyadik padban ül Hanna az iskolában?
a, elsőben
b, másodikban
c, utolsóban


3. Melyik a kedvenc tantárgya?
a, ének, olvasás
b, testnevelés, néptánc
c, matematika, környezet

4. Milyen külön foglalkozásra jár az iskolában?
a, zumba
b, sakk
c, énekkar

5. Milyen hangszeren tanul?
a, fuvola
b, gitár
c, zongora

6. Hány kg Hanna?
a, 30
b, 24
c, 19

7. Most éppen mi szeretne lenni nagy korában?
a, balerina
b, színésznő
c, vegyész


8. Milyen állata(i) vannak Hannának?
a, kutya, macska
b, macska, hörcsög
c, macska

9. Minek öltözött farsangon Hanna első osztályos korában, amivel megnyerte az első díjat?
a, tavasztündér
b, fogtündér
c, Piroska
d, spanyol táncosnő

10. Melyik torta Hanna kedvence?
a, Dobos
b, Pavlova
c, mogyorókrémes

11. Hányban született Hanna?
a, 2004.
b. 2003.
c, 2002.

12. Hanyas lába van?
a, 31-32
b, 30-31
c, 37

13. Van –e facebook profilja Hannának?
a, nincs és nem is lesz
b, igen, már régóta
c, nincs, de lesz hamarosan, mert azt (is) kért szülinapjára

13+1. Milyen éteket kedvel legkevésbé Hanna?
a, paradicsomos
b, tonhalas
c, sajtos
A totózás ideje alatt átalakult a játszóház alsó szintje, a padok a színpad elé kerültek és kezdődhetett a műsor, amiből én alig láttam valamit, mert a feszülten figyelő okos arcokat és csillogó szemeket figyeltem. Az élő galambokat és nyulat azért észrevettem. Az pedig, hogy megsimogathatták őket külön örömöt okozott a gyerekeknek, de még nekünk felnőtteknek is.Persze minden mutatvány után, közvetlenül a taps után elhangzott a "Hogy csinálta?" kérdés. Az ilyen korú gyerekeket már erősen foglalkoztatja hogy milyen trükk áll a mutatvány mögött. Ezt a kíváncsiságot próbálta kielégíteni Magic Hajnalka amikor, három mutatványt tanított meg a gyerekeknek. Az ott lévő felnőtteknek szigorúan tilos volt odanézniük, hiszen a tanulás után mindenki büszkén mutogatta tudományát, hogy aztán tenyerünket összecsapva tőlük kérdezzük meg, hogy "Ezt hogy csináltad? "Ettünk óriási pizzát és finom tortát, amihez gyerekpezsgő dukált.
Az ajándékok átadására ismét a színpadon került sor méghozzá játékos formában. Hanna szemét bekötöttük, és hát ki kellett tapogatnia ki áll éppen előtte. Ok. Valószínűleg tizenéves korában már nem ezt játszanánk, ám most még ártatlan nyolc évesek között ez vidámra sikeredett, főleg, hogy akadt olyan, aki levette a szemüvegét vagy leguggolt, hogy alacsonyabbnak tűnjön, de olyan is, aki kétszer állt Hanna elé. Bizony volt nagy nevetés. Zoltán be is jelentette, hogy ha lehet ő is így szeretné majd megkapni az ajándékait ha lesz egyszer bulija.

A bingózásra már nem is került sor, annyira intenzíven sikerült eltöltenünk az időt. A kifestett gipszfigurák a buli végére szépen megszáradtak. Mindegyiket becsomagoltuk, szatyorba tettük és büszke tulajdonosaik kezébe adtuk, hogy aztán otthon ha kiteszik a polcra, falra, asztalra és ránéznek, jusson eszükbe Hanna, aki nyolc éves lett.You Might Also Like

13 megjegyzés