A szülinapi buliról

"Köszönjük a remek bulit!" Hát ez irtó jó! Minden vendég ajándékkal távozik!"
"Szuper volt!"



Ezekkel a mondatokkal búcsúztak a vendégek Hanna decemberi szülinapja végén. Természetesen a Gipszkorszak Játszóház különtermében tartottuk, ahol kényelmesen elfért mindenki és a színpadot is leteszteltük, nem szakadt be a bűvész hölgy alatt.

A buli gipszfestéssel kezdődött, minden meghívott kettő figurát választhatott a polcról. Öröm volt nézni a hosszan tanakodó gyerekeket "Ezt választom!", "Nem inkább ezt festem!","Lehet még ezt is?"- hangzott minden felől és persze lehetett. Szólt a zene, öröm volt nézni az alkotó gyereksereget, akiktől ismét megerősítést kaptam. A gipszfestést nehezen lehet megunni, gipszfigurát festeni szeretnek a gyerekek. Szerintem alig van olyan anyuka vagy óvónő, aki ne próbálkozott volna gipszfigurák kiöntésével házilag. Karácsonykor különösen népszerű ez a foglalatosság. Ez is csak azt mutatja, hogy ha kreatív foglalkozásról van szó, a gipszfigurák festésével nem lőhetünk mellé, a legtöbb gyerek örömmel és egymás után festi ki a különféle alakzatokat, mert a gipsz hálás anyag, jó és könnyű kifesteni, sikerélményt okoz kicsinek és nagynak is. Azért ha ismertek olyat, aki házilag már öntött olyan hatalmas alakzatokat, mint a mi polcainkon található repülő, delfin, szivárvány, tigris, ló, katica, kígyó, akkor szóljon... :-)

Miközben ezen gondolkodtam, befutott Magic Hajnalka, a bűvész hölgy, akit Hanna kérésére hívtunk el egy szülinapi fellépésre és néhány bűvésztrükk bemutatására.
A műsor előtt került sor szintén Hanna kérésére a már hagyományosnak számító Ki tud többet az ünnepeltről totó kiosztására is. Az első három helyezett persze gipszfigurát kapott ajándékba. Nem , még nem unták, nagyon is örültek neki.









Íme a kérdések, amelyek Hannával együtt születtek:

1. Hány foga esett ki Hannának?
a, 5
b, 4
c, 8

2. Hanyadik padban ül Hanna az iskolában?
a, elsőben
b, másodikban
c, utolsóban


3. Melyik a kedvenc tantárgya?
a, ének, olvasás
b, testnevelés, néptánc
c, matematika, környezet

4. Milyen külön foglalkozásra jár az iskolában?
a, zumba
b, sakk
c, énekkar

5. Milyen hangszeren tanul?
a, fuvola
b, gitár
c, zongora

6. Hány kg Hanna?
a, 30
b, 24
c, 19

7. Most éppen mi szeretne lenni nagy korában?
a, balerina
b, színésznő
c, vegyész


8. Milyen állata(i) vannak Hannának?
a, kutya, macska
b, macska, hörcsög
c, macska

9. Minek öltözött farsangon Hanna első osztályos korában, amivel megnyerte az első díjat?
a, tavasztündér
b, fogtündér
c, Piroska
d, spanyol táncosnő

10. Melyik torta Hanna kedvence?
a, Dobos
b, Pavlova
c, mogyorókrémes

11. Hányban született Hanna?
a, 2004.
b. 2003.
c, 2002.

12. Hanyas lába van?
a, 31-32
b, 30-31
c, 37

13. Van –e facebook profilja Hannának?
a, nincs és nem is lesz
b, igen, már régóta
c, nincs, de lesz hamarosan, mert azt (is) kért szülinapjára

13+1. Milyen éteket kedvel legkevésbé Hanna?
a, paradicsomos
b, tonhalas
c, sajtos




A totózás ideje alatt átalakult a játszóház alsó szintje, a padok a színpad elé kerültek és kezdődhetett a műsor, amiből én alig láttam valamit, mert a feszülten figyelő okos arcokat és csillogó szemeket figyeltem. Az élő galambokat és nyulat azért észrevettem. Az pedig, hogy megsimogathatták őket külön örömöt okozott a gyerekeknek, de még nekünk felnőtteknek is.







Persze minden mutatvány után, közvetlenül a taps után elhangzott a "Hogy csinálta?" kérdés. Az ilyen korú gyerekeket már erősen foglalkoztatja hogy milyen trükk áll a mutatvány mögött. Ezt a kíváncsiságot próbálta kielégíteni Magic Hajnalka amikor, három mutatványt tanított meg a gyerekeknek. Az ott lévő felnőtteknek szigorúan tilos volt odanézniük, hiszen a tanulás után mindenki büszkén mutogatta tudományát, hogy aztán tenyerünket összecsapva tőlük kérdezzük meg, hogy "Ezt hogy csináltad? "



Ettünk óriási pizzát és finom tortát, amihez gyerekpezsgő dukált.
Az ajándékok átadására ismét a színpadon került sor méghozzá játékos formában. Hanna szemét bekötöttük, és hát ki kellett tapogatnia ki áll éppen előtte. Ok. Valószínűleg tizenéves korában már nem ezt játszanánk, ám most még ártatlan nyolc évesek között ez vidámra sikeredett, főleg, hogy akadt olyan, aki levette a szemüvegét vagy leguggolt, hogy alacsonyabbnak tűnjön, de olyan is, aki kétszer állt Hanna elé. Bizony volt nagy nevetés. Zoltán be is jelentette, hogy ha lehet ő is így szeretné majd megkapni az ajándékait ha lesz egyszer bulija.





A bingózásra már nem is került sor, annyira intenzíven sikerült eltöltenünk az időt. A kifestett gipszfigurák a buli végére szépen megszáradtak. Mindegyiket becsomagoltuk, szatyorba tettük és büszke tulajdonosaik kezébe adtuk, hogy aztán otthon ha kiteszik a polcra, falra, asztalra és ránéznek, jusson eszükbe Hanna, aki nyolc éves lett.



You Might Also Like

13 megjegyzés

  1. Fantasztikus élmény lehetett a gyerekeknek, örök emlék marad Nekik:)

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse sokáig Hannát!!!
    Fantasztikus lehetett a szülinapi bulija, örök emlék marad neki és a barátainak is.
    Nagyon-nagyon helyes a fényképen, amit a Hanna 8 című bejegyzéshez tettél.

    VálaszTörlés
  3. De jó lehetett!:) Lerí a képekről a szuper hangulat!:)

    A kérdéseknek csupán kb. felére vágnám csípőből a választ, a többire viszont nem is tudnám, hol keressek rá. :( Szóval ezt csak azért írtam, hogy elmondjam: szomorú vagyok, amiért az utóbbi hónapokban nem úgy tudlak követni, ahogyan szeretném.:(

    Még egyszer: Isten éltessen sokáig, drága Hannácska!:)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok és sok-sok-sok boldogságot kívánok Hannának!
    Ismét fergeteges volt a buli! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a remek bulit, Bencével nagyon élveztük a bűvészhölgy műsorát. Ezúton is köszönjük a meghívást kedves Hanna ás Ági!

    Glória

    Ui: sajnos a dinó a nyakánál eltört:(

    VálaszTörlés
  6. Nagyon Boldog és Sikerekben Gazdag Életet Kívánunk Hannának szülinapja alkalmából!

    VálaszTörlés
  7. Ági!

    Először is boldog születésnapot így utólag is Hannának! Fantasztikus partyt csináltatok már megint neki és a vendégeinek:)Ez igen!
    Amúgy meg BÚÉK Neked és kedves családodnak! Most értelek utol az olvasásban, végre:)
    ZKriszta

    VálaszTörlés
  8. Ari! Remélem így lesz. Főleg Hannának, de nem bánom ha a többiek is emlékeznek majd rá.

    Em-ma-ma! A nyelvkiöltősre gondolsz? Köszönjük szépen és igen, tényleg jól sikerült, ráaádsul a lakás is tiszta maradt. :-))

    Edith!Tőled ez az eredmény is fenomenális, hiszen nem jársz vele egy osztályba :-)) Szóval jár a különdíj neked is.

    Celee! Köszönjük szépen a makói jókívánságokat is!

    Glória! Hát igen, a gipszfigura törékeny, időnként előfordul, hogy megsérül. Ha csak kettétört biztosan meg lehet ragasztani, ha meg nagy a szomorúság, majd gyertek el egy másikat kifesteni.

    Ági

    VálaszTörlés
  9. Éva! Köszönjük szépen, nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés
  10. Boldog szülinapot Hannádnak! Régóta olvaslak benneteket és lassan egy füzetem már betelt a sok ötlettel, amit felírtam magamnak és amelyeket a blogodból merítettem. Most is felírtam egyet: ez a szülinapi totó remek ötlet.

    Szép napot nektek
    P. Emese

    VálaszTörlés
  11. Igen, arra a képre gondoltam.
    Tényleg nagy könnyebbség, ha nem kell egy buli után romokat takarítani, hanem nyugodtan át lehet beszélni a buli élményeit, megnézegetni az ajándékokat...
    Szerencsések a lányok, hogy ilyen szülei vannak (és persze szerencsések vagytok, hogy ilyen lányaitok vannak).

    VálaszTörlés
  12. Nagyon jól éreztük magunkat és ennek semmi köze ahhoz, hogy mi, azaz Luca nyerte meg a Hannához tartozó kérdéseket, aminek java részét valóban totóztunk, illetve némi segítség által a helyes választ megkaptuk.
    A gipszfestés jó, ezt bizonyítja az is, hogy a 2-3 évvel ezelőtt készülteket is ereklyeként féltik, óvják és a mai napig emlegetik...
    :)))

    VálaszTörlés
  13. Köszi Ági a totót, biztos beépítem!
    És köszi kedves biztató soraidat a blogban!!!
    Isten áldja egész családotokat a továbbiakban is!

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes