Visszaválthatós nyuszik





Feri bácsi, az az áldott jó szomszéd már hetekkel húsvét előtt kérdezte, hogy a hagyomány szerint ugye idén is szeretnénk három nyuszit kölcsönbe, mert emlékszik mekkora örömöt szerzett vele a múltkor is a lányoknak és mert éppen most születtek és ugye... Hát persze vágtam rá és lányaim csillogó szeme és öröme mellett eszembe jutott a dobozból kiszökdöső nyulak kergetése, az izgalom hogy csak épen, egészségesen adjuk vissza gazdájának és máris orromban éreztem szagukat..
Hétfőn reggel aztán becsöngetett Feri bácsi, hozta a három nyuszit, hozzá szénát és tápot. Csodaszép foltos kis nyuszikat kaptunk, elidőztem felettük. A lányok éppen Zoltánnal együtt autóztak, hogy friss kenyeret szerezzenek de leginkább azért, hogy nyugalomban készülődhessek, süssek, főzzek. A répatorta már javában sült, amikor megérkeztek a nyuszik, így sebtében gyártottam egy húsvéti nyúl aláírásával ellátott levelet és a bejárati ajtó elé tettem. Zoltánt hívtam, hogy számítsanak a meglepetésre, amely egy kicsit korábban, délelőtt kopogtatott be.
Amíg megérkeztek készítettem kókuszgolyót, pontosabban Hanna igen kreatív ötlete nyomán kókusz tojást, azaz az ünnep alkalmából tojás alakúra formáltam a masszát.
Aztán megérkeztek. Hanna azonnal feltépte a nyuszifüllel ellátott borítékot és olvasni kezdte. nagyon izgatott volt, így aztán Zoltán is besegített. Világosan leírta benne a nyuszi, hogy csak pár napra adta kölcsön fiait, utána haza kell jönniük és kéri, hogy bánjanak velük finoman és etessék itassák őket gondosan. Egyébként pedig mind a hárman piros szemeikkel figyelni fogják, hogyan viselkednek ideiglenes gazdáik és a húsvéti nyúlnak erről részletesen be is számolnak.


Berontottak a házba, mivel az esős, borongós időre való tekintettel szó sem lehetett arról, hogy kint hagyjuk őket. A nyulakat elosztották egymás között. A legfoltosabb lett Hannáé, a majdnem teljesen fehér Noémié és a csíkos hátú Eszteré. Kimondhatatlanul boldogok voltak és azt hiszem igazán kesztyűs kézzel bántak velük, megállás nélkül etették, itatták volna őket. Kipróbálták, hogy tényleg szereti e a répát. Igen szereti, ahogyan minden mást is, amivel fogaikat koptathatják, így például az előszobában lévő kispadot, a cipők talpát és a fa fogast is.

Amikor kisütött a nap kivittük őket legelni. Egy ideig hagyták magukat a bicikli csomagtartójában aztán a szabadság érzését megízlelve tovább állt volna mind a három. A szomszéd kutya szagot fogott és majdnem megőrült a ténytől, hogy közvetlen közelében de számára elérhetetlen helyen egy igazi nyúl lapul. A cicánk is féltékenyen és megvetően nézett az új jövevényekre, így visszakerültek a biztonságos dobozukba. Kedden reggel, óvodába indulás előtt elbúcsúztak a lányok a nyusziktól de nem könnyesen, hiszen tudták, hogy Feri bácsi gondjaira bíztam mindet, mert ugye ő ért hozzá és persze bármikor meglátogathatják Foltit meg a másik kettő név nélkül maradt nyuszit. A kicsik kételkedés nélkül elhiszik, hogy a Húsvéti Nyúltól kaptuk őket és nem firtatják, hogy akkor miért Feri bácsinak adjuk vissza megőrzésre. Hanna már furfangosabb de vagy azért, mert nem akarja elrontani a mesét vagy azért, mert kicsit talán el is hiszi, megelégszik kurta válaszaimmal és örül annak, hogy nem kellett végleg megválnia a tapsifülesektől. Én mindenesetre megkönnyebbültem, amikor visszakerültek gazdájukhoz. Nagy felelősség az állat gondozás még ha csak két napról is van szó. Egyébként pedig próbálom elhessegetni a gondolatot, hogy valamikor pörkölt lesz belőlük.

You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Ó,de helyes nyuszikák:)
    Nagyon kedves ez a Feri bácsi,de a jó szomszédoknak mindent,nem igaz?

    Milyen cuki a bicajos kép:))

    A mi Elek tatánknak vannak nyuszikái,amiket a gyerekek nap mint nap megnéznek,meg simiznek!Még sosem kérték,hogy vigyük haza!Bár nem mondanék nemet,pláne húsvétkor!

    Azért jó tudni,hogy 1 nap és vissza lehet vinni!Mert ahogy mondtad elég nagy felelősség az állattartás!:)

    Puszillak,
    Timi

    VálaszTörlés
  2. Még szerencse, hogy van Feri bácsitok és egy okos hannátok, aki tudja, hogy éles eszét mikor nem kell használnia:)))))) A levél is szuper ötlet volt. Főleg az, hogy szemmel vannak tartva!!!!:)))

    Puszi,
    Evi

    p.s: A képek nagyon jók, kedvencem a bicajos nyulas:)))

    VálaszTörlés
  3. Hello Ági!

    Ez így nagyon tetszik. Hogy van kinek és hová visszaadni. El sem tudom képzelni mit csinálnak sokan, akik felelőtlenül megveszik a nyuszikat. Az erdőbe kiengedik őket vagy mit?
    Nyuszipörit én sem eszem, emocionális okok miatt. Túl kedves állat a nyúl,nem bírnék beleharapni.
    Levélke rád vall. Nagyon cuki.
    Pussz
    Ancs

    VálaszTörlés
  4. És meg sem tépték őket??? :)

    VálaszTörlés
  5. Vivi! Mennyire ismered őket! Egy a háromból azért nem bánt velük kesztyűs kézzel, illetve túlságosan bátor volt. Kitalálod melyikük?

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes