RSS

2010. április 27.

Zötyögés a kettesen ötösben
A kettes villamoson való végállomástól végállomásig tartó utazása, kötelező programként szerepel a legtöbb útikönyvben. A járat elhalad a legszebb látványosságok, a Duna és a Parlament mellet , így a nem turista sem tudja megunni. Főleg ha a tavaszköszöntő nosztalgia járatra pattan fel, valamelyik hétvégén, mint mi. A régi kalauzruhába bújtatott alkalmazottól lehet rá jegyet váltani. Belül csupa színes virág dekoráció borítja a kiöregedett járművet. Mondjuk óvatosan kell bánnom az öreg szóval, mert Zoltánnal mindketten tisztán emlékszünk arra, hogy mi bizony utaztunk még ilyen hangos, kattogós villamoson, ami mostanra a nosztalgia jelzővel lett ellátva.


A lányok nagyon élvezték, ahogyan minden tömegközlekedési eszközön való utazást. Az oda vissza út elég volt ahhoz, hogy Hanna és kis segítséggel a kicsik is kívülről fújják, melyik a Gellért hegy, milyen szobor áll a tetején, melyik az Erzsébet híd és az miért függőhíd, melyik a város legöregebb hídja és van e nyelve az oroszlánjainak, hol ül a Kiskirálylány, ami nem ugyanaz, mint a mesekönyvben és a rajzfilmben, hol van Parlament , mi folyik mellette és főleg benne..

Bevallom, nem volt sok kedvem a programhoz. Iszonyatosan álmosnak éreztem magam, biztos voltam benne, hogy vérnyomásom nyolcvan körül van.. Az UV típusú (valaki nem tudja véletlenül mi az az UV?) villamos azonban garantáltan kiverte az összes álmot a szememből és három kávénál is jobban felrázott. Kár, hogy kivonták őket a forgalomból..5 megjegyzés:

zvajda írta...

Örülök, hogy sikerült meggyőznöm téged és végülis tetszett!!! :)

az erőszakos férj

Vivien írta...

Nálunk még mindig ilyen villamos jár... :)

U - távvezérelt
V - -"- indikátora

Nagyon csinosak voltak a Lányok. :)

Puszi. Vivien

Natimi írta...

Egy kérdésem lenne:)
Hol lehet erre a nosztalgia villamosra felpattanni??
Szívesen elmennénk majd erre a körútra:)Biztosan nagyon tetszene Anettnek is,mert a minap panaszkodott,hogy ő még csak egyszer vonatozott és villamoson,trolin és hasonló járműveken még nem is ült!:)

Csinosak a lányok:)

Puszillak,
Timi

Ági angyalai írta...

Timi!

A villamos nem a Körúton megy hanem a Közvágóhíd és Jászai Mari tér közötti szakaszon (Margit híd pesti hídfője) de csak hétvégén május közepéig. Itt olvashatsz részletesebben róla: http://www.bkv.hu/kozlemenyek/1086.html

Anettnek talán nagyvárosibb élmény valóban a körúton utazni majd a 4-es 6-os villamoson a hernyó Combinón.
(zsebesekre vigyázzatok!)
Puszi
Ági

Névtelen írta...

Hello

A villamoson lévő szöveg, az unatkozni nincs idő, akár családotok mottója is lehetne.

Pusza
Ancs