RSS

2011. március 12.

Nyerd meg gyermeked szülinapi zsúrját avagy bemutatom a Gipszkorszak Alkotó JátszóházunkatHol is kezdjem? Ugorjunk vissza az időben úgy 10 évet. Ugorjunk át egy másik kontinensre, egy tengerentúli ország városába Bostonba. Bizonyára nem véletlen, hogy amerikai kiruccanásom alatt az akkor 6 éves Kristófot, Zoltán unokaöccsét elkísértem egy szülinapi zsúrra. Egy helyre, ahol a gyerekek semmi mást nem csináltak csak különböző formájú és nagyságú gipszfigurákat festettek együtt, fülig érő szájjal. Persze volt torta és animátor is de a buli fő eleme a gipszfestés maradt. Én magam is kipróbáltam és azt vettem észre, hogy egy idő után kizárom a külvilágot és alkotok, hogy én a kétbalkezes is keverem a színeket és elégedetten pingálok...Azt a kis gipszfestős boltocskát egyébként nem véletlenül választják meg sokadszorra az év szülinapi rendezvény helyszínének.

Mondom, ennek legalább tíz éve. Ennyi idő sem volt elég ahhoz, hogy kiverjem a fejemből a gondolatot, hogy egyszer itthon én is megvalósítsak valami ehhez hasonlót. Közben magam is szülővé váltam, háromszoros anyuka lettem. Hannával, Eszterrel és Noémivel bizony sokat jövünk megyünk, aki ismer bennünket tudja, hogy nyughatatlanok vagyunk és nem telhet el hétvége valamilyen kulturális - vagy gyerekprogram nélkül. Igen gyakran járunk színházba, szeretünk utazni, új dolgokat kipróbálni, alkotni, rajzoloni, múzeumba, kiállításra járni. Megfordultunk persze ugrálóváras és más klasszikus játszóházban is de valahogy ritkán vágytunk vissza a legtöbbe és mindig eszembe jutott ott Boston mellett az a kis játszóház, ami itt Magyarországon nincsen.

Pontosabban már van. Még pontosabban majdnem készen van. Zoltánnal együtt ugyanis nem kevés munkával megalkottuk a Gipszkorszak Alkotó Játszóházat. Nem csaptuk össze és nem bíztunk semmit a véletlenre. Hanna 6. születésnapja egyben teszt is volt, azaz a fergeteges festegetős szülinapi zsúr közben azt figyeltük árgus szemekkel, hogy mennyire élvezi a gipszfestést a 4 évestől 12 évesig összegyűlt gyereksereg. Írtam is erről akkor, ahol kiemeltem az akkor 10 éves Dani mondatát miszerint "Sok bulin voltam, de ez volt életem legjobb szülinapi zsúrja.."
Mitagadás szárnyakat kaptunk a vallomástól és attól, amit saját szemünkkel láttunk. Azt is tudtuk, hogy nem kizárólag gipszfigurát lehet majd festeni a mi játszóházunkban, hogy szeretnénk minőségi tartalommal, kultúrával (bábműsorral, előadásokkal, könyvbemutatóval, énekkel, interaktív színdarabbal) megtölteni a szentélyt, ami reméljük most már valóban hamarosan elkészül és amiről csak annyit árulhatok el, hogy olyan helyszínen lesz, amely a maga nemében különleges Budapesten, ahová esemény lesz eljönni, ahol megtiszteltetés "boltot" nyitnunk.
A facebookon egyre nő rajongótáborunk és egyre több jogosan türelmetlenkedő levelet kapunk a nyitással kapcsolatban is. Igazuk van és mivel mi is alig várjuk, hogy megismerhessétek a gipszkorszak élményt, úgy döntöttünk elkezdjük a születésnapok szervezését, vagyis aki szeretne saját otthonában egy gipszfestős bulit, annak semmi más dolga nincs csak felvenni velünk a kapcsolatot és a legmegfelelőbb zsúrcsomagot kiválasztani. Szakképzett animátorok, óvónők vezénylik le a bulit, mi biztosítjuk az összes kelléket. Akár a kertben, akár egy nappaliban, akár egy különteremben.

Bizonyára sokan lesznek, akik legyintenek és nem értik mi a jó a gipszfestésben. Nos, nem akarok senkit meggyőzni arról, hogy a nehezen abbahagyható kategóriába tartozik ez a foglalatosság. Aki kipróbálta eddig, az függővé vált. Volt olyan anyuka, aki rendelt magának kettőt a webshopon keresztül majd nekünk bevallotta, hogy az egyiket megtartotta magának. Művészien festette ki és azt mondta felért egy nyugtató terápiával. A lányaimon is alaposan leteszteltem. Esős délutánokon, amikor betegek voltak és már minden társasjátékot kipróbáltunk mindig örömmel fogtak hozzá egy óriás pillangó, egy cica, egy sellő, egy mécsestartó vagy szivárvány pingálásához. Imádtam nézni ahogy koncentrálnak, ahogy kidugják a nyelvüket, ahogy keverik a színeket, ahogy alkotnak. Elrontani nem lehet így a sikerélmény garantált.
A nagyközönség a Gyerekvilág Kiállításon találkozhatott velünk. Még szerencse, hogy rengeteg fotó készült a három napos eseményről, mert különben lehet, hogy lenne aki nem hinné el, mekkora sikere volt a gyerekek (és szüleik) körében a kifesthető lófejnek, a katicának, a hintalónak és a cicának. Hogy sorszámokat kellett osztanunk egy idő után, mert annyian szerették volna a szoborszerű alakzatokat kifesteni. Volt, aki igazi mestermunkát végzett, volt aki a fantáziáját szabadon engedve egészen absztrakt cicát festett és akadt olyan is, aki sorozatban és villámgyorsan alkotta készre a figurákat. Egyvalami közös volt bennük. Az elégedett mosoly a "munka" végeztével.

Nos, igen. Órákig tudnék mesélni arról milyen előkészületek előzték meg a Gipszkorszak alkotó játszóház nyitását. Mesélhetnék a szerintem igencsak vidám, színes és akár "matyómintának" csúfolható logó tervezéséről, a csinos egyenpólók megrendeléséről, a honlap elkészítésének munkáiról. Szívünk, lelkünk benne van ebben a játszóházban és ezt aligha kérdőjelezheti meg bárki, hiszen mi magunk is szülők vagyunk, mi magunk is a legjobbat szeretnénk saját gyerekeinknek és mi magunk is ki vagyunk éhezve az olyan programokra amelyeket sokáig emlegethetünk és ahová alig várjuk, hogy újra visszatérjünk. Mi is ilyenek szeretnénk lenni.

Kipróbálnád? Megtapasztalnád a gipszkorszak élményt te is? Most figyelj!
Ha tavaszi születésű 4-12 éves korú gyereked van, akinek éppen aktuális lenne egy szülinapi zsúr szervezése és Budapesten vagy vonzáskörzetében laksz, JÁTSSZ VELÜNK!

KETTEN, azok közül, akik feliratkoznak hírlevelünkre (amelyben nemcsak magunkat ajánljuk hanem színekkel kapcsolatos meséket és kreatív ötleteket is olvashattok), a facebookon lájkolnak és vagy megosztanak majd erről beszámolnak a bejegyzés alján látható megjegyzés rovatban,-KISORSOLUNK EGY 10-15 FŐS GIPSZKORSZAK SZÜLINAPI BULIT, AMELYET SAJÁT OTTHONODBAN VEZÉNYLÜNK LE SZAKKÉPZETT ANIMÁTORRAL, AZAZ A JÁTSZÓHÁZ HÁZHOZ MEGY.

HA TE MAGAD IS BLOGGER VAGY ÉS KITESZED SAJÁT BLOGOD OLDALÁRA A JÁTÉKRA INVITÁLÓ POSZTOT, DUPLÁN KERÜL BE NEVED A "KALAPBA" VAGYIS KÉTSZER NAGYOBB ESÉLLYEL INDULHATSZ A NYEREMÉNYÉRT.

HA TÖRTÉNETESEN NEM TAVASZRA ESIK GYERMEKED SZÜLINAPJA VAGY NEM A FŐVÁROSBAN LAKSZ, AKKOR IS ÉRDEMES VELÜNK JÁTSZANI, HISZEN EBBEN AZ ESETBEN EGY 10 DB-OS GIPSZFIGURÁBÓL ÁLLÓ AJÁNDÉKCSOMAGOT POSTÁZUNK EL MAGYARORSZÁGON BELÜL A SZERENCSÉS GYŐZTESNEK.

VIDEÓS SORSOLÁS ÁPRILIS 1-ÉN A BOLONDOK NAPJÁN...

39 megjegyzés:

HJuice írta...

Ezt a pechet! 3 gyermekem született 3 különböző évszakban, és pont tavaszi nincs!!!
De facebook-on már csatlakoztam, és a blogomra is írok majd ajánlót (bár a saját történeteinkkel is jócskán el vagyok maradva).

Nagyon örülök, hogy létrehoztatok egy ilyen helyet, gratulálok hozzá, és biztos teszteljük!

E írta...

Gratulalok es sok sikert!

E. CA-bol

Ági meg az angyalai írta...

Judit! Majd lesz krácsonyi, nyári, őszi játék is. Köszi!!

Erika! Köszönöm, főleg, hogy ritkán írsz és most megtetted!!
CA-ban is létezik ehhez hasonló játszóház? Voltál már ilyenben Juliával?

Mónika írta...

Húúú, olyan sok gondolatot indítottatok el bennük...
:)
Először is hihetetlen, hogy Hanna 6-szülinapi bulijára úgy tekintünk vissza, hogy már több mint egy éve elmúlt, de az emlékeit a mai napig őrizzük (törölgetjük) a polcon, mert azok "szentek" és érinthetetlenek a földihalandók számára...
Másodszor nekem van két 4 és 12 év közötti gyermekem (mint azt jól tudod), de csak a nagykorú szülők (tavaszi) születésűek!
:)
:D
és buli is esedékes...
Ránk számíthattok és sok sikert kívánunk!

(meglepetésbulit szervezünk a nővéremnek, bevallom nagyon csábító az ajánlatotok, de csak akkor, ha az animátor szerepét szerény személyetekben tisztelhetjük meg)

Extém bulit szervezünk!!!
:D
(megint)

Gabesz írta...

Ez nagyon jó hír, gratulálok!

Szeretnék a játékba beszállni: lájkoltam, megosztottam és a blogomra is kitettem: http://mindennapi-unnepeink.blogspot.com/2011/03/szazotvennyolcadik.html

Sok sikert!

khase írta...

Szia Agi,

nagyon szuper jatszohazat hoztatok letre, öröm volt olvasni, ahogy irtal rola, hallatszik a lelkesedes, az öröm, nagyon sok sikert kivanok hozza, bar ahogy latom, többször is leteszteltetek es mindig nagy sikere volt!!

Mit nem adnek, ha errefele is lenne ilyen jatszohaz, faj a szivem, ahogy olvasom, milyen szeles es szines a palettaja az otthoni gyerekprogramoknak. Ilyen szempontbol Svajc tenyleg a sor vegen kullog...

Az en kicsi fiacskam sem tavaszi, hanem nyari es messze is vagyunk, de ha otthon leszünk, betervezek egy latogatast :)))))

Tovabbi szep 7veget Nektek es minden jot a jatszohazhoz!!!

Szabina es Julia írta...

Nagyon jo otlet volt ez a jatszohaz,remelme nagyon nagy sikeretek lesz es rengeteg gyerek szulinapi zsurjat tehetitek boldogga,vidamma.Hat az en lanyaim is ossziek sajnos.De azert kiteszunk a blogunkba. De jo hogy ennyi mindent tudtok csinalni,nalunk sem egy jatszoter,sem egy jatszohaz smemi sincs,meg csak egy allatkert sem.puszika

Kriszti írta...

Szia Ágnes, gratulálok a játszóházhoz, biztos sikere lesz!
Én regisztráltam (tehát hírlevélre jelentkeztem?), lájkoltalak, megosztottalak, nincs blogom, így oda nem kerülhet az ajánlás, tavaszi gyerekem viszont van, de messze Bp-től, így marad a gipszforma-csomag, de annak is nagyon örülnék!!! Ismerem az enyémek lelkesedését is a festés iránt!

Ági meg az angyalai írta...

Köszönjük szépen, hogy velünk együtt örültök és drukkoltok a sikeres induláshoz. Természetesen mindannyian részt vesztek a játékban. Khase, Iza mivel messze vagytok sanos nem tudnánk biztonságban eljuttatni hozzátok a figurákat de ha Budapesten jártok, meghívunk benneteket egy csalái festésre. Örülnék majd nektek!

Gabesz, üdvözöllek az olvasótáboromban :-)

Ági

Szabina es Julia írta...

Kedves Agi
Nagyon szepen koszonjuk az ajanlatott hogy meghivsz minket egy csaladi festesre,talan egyszer eljutunk Budapestre es talan majd egyszer veletek is talalkozunk amit pl en nagyon szeretnek,es a Monikaekkal is.Mind az 5 lanyt imadom.Szoval szbadon fogjuk a szvad ha arra jarunk biztosan irunk neked es bennezunk hozzatok.puszika

marcsis írta...

Regisztráltam, lájkoltam, blogba tettem - kettőbe is :) -, de ha nem is nyerünk biztos látogatók leszünk!
Már alig várjuk!
Marcsi

Zsu írta...

Hát ez szuperjó! :D Az én kisfiam téli, és még csak három éves, de elmentettem a kedvenceim közé, biztos, hogy ki fogjuk próbálni!

ßóbita írta...

A buli nem aktuális, de a 10 db-os gipszfigurákért szívesen játszok én is és a 4 éves unokatestvérem is...:)

gloria írta...

Gratula, gratula, gratula ...
Kalapemelés előtted és Zoltán előtt is!

Remek az ötlet, dícsérendő a kivitelezés, követendő a kitartás!!!

Lájkolom (mindig!), kirakom, jelentkezem, terjesztem.
Szülinap lesz - nővéremé -, jól meg is lepődne a gyerekzsúros ajándéktól!!!

Puszi
Glória

Ágnes írta...

Gratulálunk,és sok sikert.

Játszani sajnos nem bírunk,Vajdaságiak vagyunk,de nagyon jó ötletnek tartom.

Blacktulip írta...

Izé..üdv Bostonból, ill. annak egyik külvárosából. :)

Sok sikert kívánok hozzá, de az az érzésem, hogy terítettek a kártyák, amit ilyen jól, lelkesedéssel szerveztek meg, annak egyenes útja van ehhez.

És nemcsak ez, de amit ti családként csináltok, amennyi impulzust és élményt biztosítotok a lányaitoknak, az példaértékű. Gondolom nem is unatkoznak sokat...

Ági meg az angyalai írta...

Lányok nagyon köszönöm a lelkesedést, a drukkolást és üzenem a határon túli kedves kommentelőknek, hogy ha megnyílik a bolt tényleg várunk benneteket egy családi festésre.

Blacktulip! Bevallom vártam a jelentkezésed hiszen tudom, hogy Boston mellett élsz. Kérdezném is, hogy jártataok ilyen típusú plaster fun játszóházban?
Borzasztó sokat jelent, hogy írtál és főleg, hogy ennyire kedveset.

Blacktulip írta...

Az én lányom még csak 21 hónapos, tehát hasonló kreatív helyeket nem fedeztünk fel, otthon rajzolunk, gyurmázunk, mint írtad, ez inkább 4-12 éves korosztálynak való.

A bostoni helyet nem ismerem, de egy utcára innen van egy agyagozó-kerámiázó hely, aminek a hátránya, hogy nem vihetik el rögtön, csak 2 nap múlva, mire kiégetik.
De ha meglelelem, biztos megyünk pár év múlva, nekem amúgy is kenyerem a kreatív pepecselés.

SKY írta...

Ági, nagyon tetszik az egész, a honlaptól, az ötlezig... kicsit sajnálom, hogy ilyen messze vagyunk :):)
Sok sikert, és mégtöbb remek alkotást nektek,
Kinga

Ági meg az angyalai írta...

Drága Kinga!

Ha jól tudom arra felétek is népszerűek az ilyen típusú játszóházak, Tájföldön nagyon sok van, lehet hogy KL-ban is akadnak.
Ne bánd, hogy távol vagytok, hatalmas élmény és lehetőség ez nektek és majd ha hazajöttök eljöhettek már hatosban remélhetőleg!!

Ági

Agnes. írta...

Szia Agi!

Mondtak mar, hogy szep neved van?:)
Koszonom, hogy csatoltal, nekem kell egy kis ido, amig folterkepezlek Benneteket, de ahhoz nem, hogy gratulaljak a gyonyoru gyerekeidhez:)
Tunderiek!

Szep hetfot kivanok!

sedith írta...

Már nemegyszer előfordult... elolvastam a bejegyzést és valamiért elmaradt az írás... aztán utólag csodálkozva nézem, hogy jéééé, én ide nem írtam?! Most is úgy jártam.
Pedig olyan izgatottan olvastam!

Nos, Krisztám tavaszi, méghozzá április 1-jei, de sajna, a távolság...
Pedig imádná, és imádnánk, mint ahogyan mindenhol imádnák ezt a gyerekek. Ágnes, én ezt népszerűsítem ahol csak tudom!:)

sedith írta...

Ágnes, nem szeretnétek errefelé is terjeszkedni ezzel? Tudom, hoyg egyelőre ez csak egy kósza ötlet, és nem lenne egyszerű a kivitelezése, de hátha egyszer... talán...:)

Ági meg az angyalai írta...

Edith! Nagyon kedves vagy! Ígérem ha felétek járunk viszünk magunkkal figurákat!!!
Terjeszkedés nem rossz ötlet és ha beindult itthon a "bolt" miért ne vihetnénk el hozzátok is?
Millió puszi és KÖSZÖNÖM!!!

Ági

andibarbi írta...

Szia!

Igazán szuper ötlet,sok sikert kívánok hozzá!
Lehet, h csak elkerülte a figyelmem,de nem láttam,h melyik kerületben van a játszóház?

Szeretnénk mi is játszani most a gipszcsomagért ,aztán majd ősszel benevezünk a szülinapért is:D

Ági meg az angyalai írta...

Ágnes! Kedves vagy, én örülök, hogy rád találtam.

Andibarbi!
Köszönjük a bizalmat!
A játszóház most épül (remélem hamarosan elárulhaton hol lesz, addig csak annyit, hogy Bp belvárosában).
Természetesen a te neved is belekerült a kalapba, ha ti nyertek kipróbálhatjátok otthon a festést amíg megnyílik a "bolt" is. Eddigi tapasztalataim szerint függővé válnak a kicsik és nagyok is ettől a foglalatosságtól.

andibarbi írta...

Köszi, egyébként én már festegettem kedvtelésből gipszfigurákat:)

Igaz,nem játszóházban,hanem egy barátnőmék készítettek régebben eladásra ilyeneket és amikor nem dolgoztam, segítettem nekik - tényleg nagyon szerettem,élveztem!:D

Belvárosban lesz- de jóóó, akkor el fogunk jutni!

Szabina es Julia írta...

Na erre fele is fogtok terjeszkedni akkor biztosan meglatogattunk a jatszohazba.puszika

Diána írta...

szia
nagyon klassz az ötlet, gratula az egészhez :)
nekem nyár eleji és nyár végi bulik vannak - de tarthatjuk máskor is :D
sok sikert
D.

Mónika írta...

Szia Ági!

Csak "egy jó szót" kellene írnom, de ettől sokkal több amit gondolok rólad (rólatok)...

Tömören, röviden köszönök mindent!

Kapsz most tőlem egy nagy ölelést, amivel egy igazán önzetlen játékban vehetsz részt, remélem sikerrel!

http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Puszillak benneteket,
Móni

Natimi írta...

Most azon agyalok,hogy én hol voltam idáig,hogy ezt még nem láttam!Csak azt tűnt fel,hogy régen írtál,ezért jöttem megnézni,hogy mi van veletek?

Nahát,akkor sikerült és lassan minden készen van!!Annyira örülök nektek!Drukkolunk és gratulálunk!!!
Bár a sikerben biztos vagyok.
Ahogy írsz róla,az valami csoda!Tele lelkesedéssel,reménnyel,boldogsággal,izgatottsággal(jó értelemben)!

Anett május végi,viszont messze vagyunk!
De!!Ha Budapestre megyünk,tuti elvisszük a gyerekeket és megnézünk!!

Addig is sok sikert és minden jót!!

Puszillak

u.i.megyek lájkolni:))

E.M.A.K. írta...

Nekem nagyon tetszik! Mindenképpen szeretnénk kipróbálni. Két kisebb van itthon és így a nagynak ez szinte lehetetlen megoldani. De így!!!! :))) Köszi!
Lájkoltam, feliratkoztam, remélek!

ági írta...

Egy jó szó neked, mert jó itt lenni és olvasni. (http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html)

S hadd "adjak" hozzá egy Fodor Ákos verset is:
HAGYD
Hagyd a világot szélként át- s átfújni
életed lazaszövésü gyolcsán:
mint egy száradni kiakasztott ing, lobogj, lebegj,
hálásan szélszagusodva, ellenállás nélkül
- - hadd örüljön neked majd, ha ki fölvesz.
ági

Pocikabogi írta...

Szia,

lájkoltam/feliratkoztam :)

Anett írta...

Szia Ági,

egy hete már írtam ide Neked, de nem látom, úgyhogy gondolom elveszett az éterben...
Nagyon gratulálunk a csodás ötlethez, már nagyon kiváncsiak voltunk, mi történik a háttérben, mert ha fátyolosan is de említést tettél róla, hogy valami készül:-))
Várjuk a sorsolást, Drága Kolosnak úgyis nemsokára lesz a szülinapja, hátha...

És ha megnyíltok, biztos meglátogatunk majd!

Puszi,
Anett

éva írta...

Jó látni ahogy napról napra fejlődtök, szépültök. Már várjuk a nyitást. És április elsejét. :)
puszil,
éva

Andrea írta...

Kedves Ági! Nem ide tartozó lesz amiről írok.Láttam a mokka mai élőadását,nagyon aranyosak voltatok :)Palacsintát én sem tudtam nagyon sokáig sütni,illetve a tészta kikeverésével voltak problémák mert csomós lett amit át kellett szűrni. :)Azóta már nagyon jól megy :))

kekezust írta...

Jaj, ez nagyon aktuális! Pont azon variálok, hogy lehetne lefoglalni a barátnőket a lányom ünneplése közben. Köszi a lehetőséget, sok sikert a továbbiakra!

Ági meg az angyalai írta...

Kekezüst, Anett és a többiek! Még éppen időben jöttetek. Holnap sorsolunk.