Ma mi a program?





Itt vannak ezek a szombatok meg vasárnapok. Amikor vagy van valami programunk vagy nincs. Hanna gyakran fel is teszi a kérdést, "Anyaaa, ma mi a program?" Amikor nincs, néha nagyon jó itthon maradni és semmit sem csinálni, csak itthon tengeni lengeni, Zoltánnak feladatokat adni, hogy ezt meg ezt a képet valahogy fúrja vagy szegezze fel a falra és különben is a bőröndöt is fel kellene már vinni a padlásra meg a szelektíven gyűjtött hulladék is gátol a szabad mozgásban ezért kérem, hogy vigye a helyére..és ehhez hasonló fontos de nem annyira tartalmas dolgokat csinálunk..Gyerekek sokáig vannak pizsamában, lehet kakaót inni a nappaliban, bámulni valamelyik mesefilmet közben..ilyenekkel múlatni az értékes hétvégi órákat..
Aztán persze legtöbbször megelégeljük a semmittevést és sürgősen valami program után nézünk. Legtöbbször itt: www.gyerekprogram.hu -ahogyan szombaton is tettük. Kinti programra nem vágytam, egyébként is későn kaptunk észbe, hogy mégiscsak elinduljunk valamerre, így aztán miközben öltöztettem a három lánykát kb. tízszer jutott eszembe, hogy inkább maradni kéne, a gyerekek nyűgösek lesznek, jaj nem tudom megéri -e a sok készülődés az öltözködéssel, frizurakészítéssel járó macera. Azt hiszem még induláskor is megfordult a fejemben, hogy maradni kéne, Eszti nyűgös volt, Noémit csak a keksz érdekelte, Hannának meg kettőkor már egyébként is más programja lenne..nos azért mégis elindultunk és azóta kiderült, hogy nemhiába, mert egy igazán tartalmas és kedves maradék délelőttöt töltöttünk az Iparművészeti Múzeum (Hanna azóta is gyakorolja az intézmény nevét) családi programján, ahol többek között krumplinyomdáztunk, papírt merítettünk, babzsák fotelekben fetrengtünk, könyveket lapozgattunk, festettünk és könyékig temperásak lettünk, alkottunk, rajzoltunk és egy csomó műalkotással gazdagabban tértünk haza.
Én még olvasok! - könyvkötőművészet szólt a programajánlóban.
Meg az is, hogy a szombati családi napon fény derül a könyvkészítés rejtelmeire. Gyerek-felnőtt, kicsi nagy egyaránt szakmai segítséggel kipróbálhatja a papírmárványozást, papírmerítést, illetve hagyományos eszközökkel saját könyvet készíthet, apróknak stencil és krumplinyomda. Gyerekkönyvek nagy választéka várja a látogatókat valamint- könyvrestaurátor, illusztrátor, tipográfus- tárják fel a szakma titkait. A titkokról lemaradtunk de a többi pacsmagolást nagyon élvezték a gyerekek.
Kiderült, hogy a kicsik már nem is olyan kicsik és érdemes könyörögni, hogy húzzuk már fel a harisnyát (egyébként megjegyzem, hogy korukhoz képest igen önállóan öltözködnek, ahogyan azt Hanna is tette ennyi idősen) és érdemes újra és újra bevetni rábeszélő képességemet, hogy megygőzzem a lányokat, hogy nem a balerina szoknya a legalkalmasabb viselet, sokkal inkább a sapka sál.. Igazán jól tudnak már szórakozni bármilyen rendezvényen, élvezik a forgatagot. Majd legközelebb is erre gondolok ,ha inkább csak bevackolnám magam a fotel sarkába és a semmittevésre szavaznék.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. szia
    ilyenkor irigykedem igazán, hogy nem egy nyüzsgő nagyvárosban élünk..nálunk Kaposváron nagyon kevés, (sőt nincs is, ha nincs esetleg valami ünnepkör)hétvégi program van..Így maradt nekünk a szánkózás mára is:)Egyébként az én kislányom 11 nappal fiatalabb csak az ikreknél..Andi

    VálaszTörlés
  2. Boldog névnapot, Ágnes!!! :)
    Edith és a csajok

    VálaszTörlés
  3. Boldog névnapot férjedtől is!

    http://s6.images.www.tvn.hu/2009/01/11/11/24/www.tvn.hu_dc5f47ea7644ae988eff11824132d0b5.jpg

    VálaszTörlés
  4. Boldog névnapot!

    http://laurababa.blog.nlcafe.hu/files/boldog.jpg

    Judit

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes