Vallomás



Drága Hanna!

Ezt a blogot ugye elsősorban neked és testvéreidnek írom. Reményeim szerint egyszer majd lesz valaki aki kinyomtatja a csaknem 5 évnyi írást és beköti neked könyv formájában, hogy majd kicsit idősebb korodban elolvashasd. Vagy még sokáig megmarad a gmail meg annak egész blogrendszere és a gép előtt olvasod. Így vagy úgy, a lényeg, hogy ha itt tartasz ne haragudj ránk...
Ma reggel apukád vitt varázsoviba. Útközben elárulta neked, hogy meglepetést tartogat számomra, szabadságon lesz, nem megy be dolgozni, helyette velem tölti a napot, a kicsikre pedig Vivien vigyáz. Nagyon kedvesen reagáltál rá. Apukád mesélte, hogy azt mondtad, biztosan nagyon fogok örülni neki, igaz én annak is örülök ha egy Éva magazint kapok tőle..no de ez mégiscsak más, mert Éva magazint lehet bármikor venni de szabadságon lenni nem- folytattad, szóval remek ötlet.
Aztán apa tényleg meglepett, éppen a zenebölcsibe készültem a kicsikkel, amikor kinyílt az ajtó és megjelent, hogy nem tetszik az ing ami rajta van..persze akkor már tudtam, hogy valamiben sántikál. Igen, egy romantikus napot töltöttünk el és most jön az a rész, amit nem vallottunk be neked, mert biztosan rossz néven vetted volna ..szóval elmentünk csak kettesben korcsolyázni a Naplás tóhoz. Nagyon kevesen voltak, meg is számoltam, összesen 25-en csúszkáltak a jégen. És annyira jó volt. Fogtuk egymás kezét és egyre vakmerőbben róttuk a köröket. Apa nagyon jól megy ám, a végén én is egészen felgyorsultam. Közben persze gondoltunk rád. Tudtuk, hogy a varázsoviban ünneplitek éppen decemberi születésnapodat, amire előző nap sütöttünk neked kívánságod szerint répatortát és pogácsát...Nem találtuk a milliószor elkészített torta receptjét, így egy új verzót készítettünk el, amiről megállapítottuk, hogy jobb, mint az eredeti. Leírom a receptet, hogy neked meglegyen.

Amire szükségünk lesz:
# sárgarépa 30 dkg,
# mandula 30 dkg,
# tojás 1 ,
# barnacukor 20 dkg,
# citrom 1,
# liszt 6 dkg,
# mazsola 6 dkg,
# sütőpor 1 kávéskanál,
# rum 1 evőkanál,
# margarin és liszt a forma kikenéséhez.
Elkészítés
A megtisztított répát és citrom héját finom reszelőn megreszeljük. 20 dkg cukorral habosra kevert 4 tojás sárgájába keverjük a reszelt répát, rumot, mazsolát, ledarált mandulát, sütőport, citromlevet, lisztet, sót és végül a 4 tojás keményre vert habját. Az elkészített masszát a kikent tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 40-50 percig sütjük. Tűpróba után rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. Csak hidegen tudjuk szépen szeletelni.

Szeretettel ölel,

Anya

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Klassz lehet a recept, lehet, kipróbálom, nemsokára! Tudd meg, Borónak is gondoltam, répatortát sütök, aztán lemondtam róla. Bár már készítettem és finom volt! És még mandula sem volt benne!:P

    Bizony irigyellek benneteket az ilyen napokért! Csak azzal vigasztalom magam, hogy most már nem is kell olyan sok idő ahhoz, hoyg Borókát is bárkivel nyugodtan otthagyhassam és már ne is szopizzon, úgyhogy, eljön még a mi időnk is!;)?:)

    Még valami: Újabb játék! Plusz egy baráti virtuális ölelés! Nézz be hozzám!
    Edith

    VálaszTörlés
  2. Szia Ági!

    :):) Jók ezek a kikapcsolódós napok!!!

    Azért is írok, mert egy ismerősöm küldött egy üzenetet a wiwen, hátha épp tudjátok kié lehet...

    "2009 Január 7-én délután, a korcsolyázásból hazafelé jövet (úgy fél 5 tájban) TALÁLTUNK a Naplás tónál egy szatyrot, BENNE 2 pár GYEREK korcsolyával!!!!! Akinek hiányzik az hívjon fel az adatlapomon levő mobilszámon!! (Más is volt a zacsiban!) Kérlek titeket hogy aki tudja rakja ki az üzifalra, biztos hiányzik szegény gyerkőcöknek a kori!!
    Üdv: Kalocsai Lídia"

    Minden szépet kívánok Nektek.
    Kinga

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes