A zene az kell avagy volt egyszer egy musical és színház tábor




A Valahol Európában című musicalből ismert dalrészlet is elhangzott szombaton a bemutatón. Ezen kívül a Muzsika hangjából a Dó-Re-Mi, de láthattunk balett alapgyakorlatokat és a Macskakirály című színdarabból egy részletet. És ezzel még mindig nem volt vége. Mert jót mosolyogtunk Janikovszki Éva Gyereknek lenni nagyon nehéz című művén és a cowboy táncon, amit a kis csapat adott elő. Mindezeket öt nap alatt tanították meg a meglehetősen vegyes korosztályból álló színjátszó táborosoknak a Pódium színház lelkes és tökéletesen elhivatott tanárai. Komolyan csak ámultunk bámultunk, micsoda változatos produkcióval bizonyították be, hogy érdemes volt a vakációból egy hetet rájuk áldozni. Valamikor májusban akadt meg a szemem a felhíváson, hogy Bednai Natália, a Madách Színház néhány színészével együtt megalapította a Pódium Színházat és most nyári félnapközi jellegű tábort tart olyan gyerekeknek, akiket érdekel a színjátszás, a színház, a tánc, az ének. Hát Hannát érdekli az biztos, annak ellenére, hogy a "Na kislányom mi leszel ha nagy leszel?" kérdésre esze ágában sincs azt válaszolni, hogy színésznő, táncosnő netán énekesnő, aminek mellesleg apukája módfelett örül. A félnapközi azt jelenti, hogy az ebédet már itthon fogyasztotta el Hanna, tízórairól meg én gondoskodtam. Az eredetileg a XVII. kerületben tartott foglalkozásokra végül a XIII. kerületben a cseppet sem fényűző SÍN kulturális központ próbatermében, amolyan igazi tükrös, rudas, spéci padlós helyszínen került sor. Hanna rettenetesen élvezte, pedig senkit nem ismert a résztvevők közül, igaz ez sosem okozott neki problémát. Boldogan hozta haza szövegét, gyakorolta a dalokat, amelyeket azóta persze megtanulták hugai is, sőt én is, annyiszor hallottuk. Fáradtan, de feldobódva érkezett haza minden foglalkozás vagy nevezzük próba után. Kivirult és látszott rajta, hogy valóban élvezte a nála nagyobbak és kisebbek társaságát, az ének -, a balett- és a színházi gyakorlatokat. A szombati bemutatót egy művelődési ház balettermében tartották meg.




Anyukám elkísért bennünket és büszkén hallgatta a Hanna tehetségéről szóló mondatokat, amelyek az oktatók szájából hangzottak el. Saját szemünkkel láttuk, hogy öt nap alatt Hanna bevágta nemcsak a saját - de a többiek szerepét is és az összes egyáltalán nem könnyű musical dalt is. Macskacicó szerpét tündérien alakította és ugyanúgy, mint az iskolai szereplések alatt, most is azon izgult csak, hogy a többiek el ne rontsák.







A My fair Lady dalát ugyan egy nagyobb lány énekelte a bemutatón, itthon azonban nem telik el nap annélkül hogy ne hallanám, hogy nem kell néki más csak egy albérlet és hogy Isten küldjön egy férfit a készletből, ami valljuk be furcsán cseng egy majdnem 8 éves kislány szájából (sőt az öt évesekéből is). Volt idő, amikor rajongtam a musicalekért, egy ideje azonban nem ez az a műfaj amiért színházba megyek. Hanna kedvéért azt hiszem majd újra meg kell néznem, hallgatnom néhányat.


Mérlegelnünk kell, hogy az értékes szombat délelőttöket mivel töltsük szeptembertől. Hanna folytathatná a színházasdit a SÍN-ben, a kicsik is alig várják, hogy a kerület kicsiny színházának a Holdvilág Kamaraszínházban tartott Morzsa színpad foglalkozásain részt vehessenek. Mi addig Zoltánnal kosárral a karunkon és kéz a kézben piacra mehetnénk. Valljuk be egyik se rossz program. Mondom. Majd meglátjuk.


Ide még jön egy mozgókép, aminek feltöltése Zoltánra vár, nekem beletört a bicskám..

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Nagyon ugyes ez a Hanna, es mar annyi mindenben megmutatta magat es mindig csak dicserni es dicserni tudjuk ot,mert nagyon ugyes,szorgalmas,tehetseges es okos kislany vagy lanylany.Nagyon jok a kepek,latszik rajta hogy Hanna elvezi az ilyen programokat.A kicsik is fognak jarni akkor meg nagyobb buszkeseg lesz oket harmukat nezni.puszika

    VálaszTörlés
  2. http://www.ikertalalkozo.hu/

    VálaszTörlés
  3. Nna, igen Hanna teljesítménye nem semmi, még akkor sem, ha a színészetet ilyen amatőr szinten űzi...
    A makrancos hölgy?
    Szerintem abban is lenne sikere, mármint nem otthon...
    :D
    Egyébként nekünk is bemutatta a táncot, és valóban nagyon ügyes volt!
    :)))

    VálaszTörlés
  4. Azért azt sajnálom, hogy ilyen tábor nem volt, amikor még én gyerek voltam!
    A Szegedi Szabadtérin szerepel az idei műsorok között a Valahol Európában, kár, hogy nem Hannával, akkor láthatnánk!
    Marcsi

    VálaszTörlés
  5. :-)
    Hát mit is írhatnék?
    Csodaszép Hanna, nagyszerű lehetőség volt ez tábor...
    Ja, és kellemes, Ágis a bejegyzés :-)

    VálaszTörlés
  6. Úgy látom Hannát nem lehet olyan helyre, táborba, foglalkozásra beiratni (járatni), amiben ne lenne minimális tehetsége:))) Nem semmi! De a fő, hogy élvezi, szívesen csinálja, nem kényszer részéről az egész....és persze telik a nyári szünidő és Ő cseppet sem unatkozik (mondjuk azon csodálkoznék is, ahogy titeket ismerlek!:D)
    Jól csináljátok! Remélem, hogy jövő nyáron már mi is valami jó kis táborba tudjuk majd Andrist küldeni, vagy legalább valami délelőtti foglalkozásra, hogy nyáron Ő is kihasználja a nagy szabadságot:)
    üdv: ZKriszta (azért névtelen, mert azóta sem engedi a bejegyzést a gmailról, fogalmam sincs miért...)

    VálaszTörlés
  7. Le a kalappal előtted Hanna!!!Anettnek tetszik a kalapos kép:))

    Puszi

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes