62



Azt mondják hasonlítok rá. A hangunk is. Gyakran összetévesztik, telefonban pedig szinte mindig. Fiatalon, 22 évesen szült engem. Mindennél jobban szeret bennünket a gyerekeit és az unokáit, olyan önfeláldozó típus, amilyen én nem hiszem, hogy valaha leszek. Rá mindig számíthatok ha segítség kell. No nem anyagi...Igazi nagymama de nem nagymamás. Szerintem letagadhatna pár évet. Azt hiszem a kedvessége és a mosolygása tartja fiatalon, semmiképpen nem a kozmetikusa, fodrásza vagy az aerobic oktatója. Az egyetlen nagyszülője lányainknak, az egyetlen nagymama. Remélem még sokáig az marad. Ma 62 éves.

Élményt szerettünk volna ajándékba adni neki, azt, hogy együtt vagyunk vele a nagy napon. Fogalma sem volt róla merre visszük. Beszállt az autónkba ahol már hangosan szólt a Boldog születésnapot. Mindannyian Halász Judittal együtt énekeltük a dalt és közben tapsoltunk. Én leghátul ültem, így nem láttam jól, de Zoltán azt mondta már ekkor meghatódott.
A Városligeti csónakázótónál parkoltunk le. Ide sokat jártunk gyerekkoromban, akkor apu evezett. Apu már nincs köztünk, így Zoltán és én vettem magamhoz a lapátokat a kissé túlterhelt, de azért stabil csónakban. Tetszett anyunak a sok modern szobor a vízben, az, hogy mennyire megváltozott a környék, amióta utoljára látta. Ragyogott. Mindenki élvezte, egyedül Eszter pánikolt az időnként imbolygó csónak miatt.






Mire kikötöttünk, terv szerint a hasunk is korogni kezdett az éhségtől, így a következő meglepetés állomásra indultunk. Anyukám egyszerű nő, sosem élt nagystílűen. Nem szokott drága ajándékokkal elhalmozni bennünket, mert nincs miből. Nem is fogadnám el. Mi viszont szerettünk volna neki valami kis luxust adni, hogy most őt kényeztessék, őt szolgálják ki és mindezt olysan miliőben, ahol nemigen járt eddig.. A Várban, a Hilton hotelben van egy étterem, az Icon, ahol most nyáron is lehet Sunday Bruncholni. Ide foglaltunk asztalt hat személyre. Tetszett anyunak a puha süppedős padlószőnyeg, a csodásan megterített asztal, az előzékeny kiszolgálás, a kellemes zongoraszó (by Kökény Attila testvére).









Értékelte a sok ételkülönlegességet, a választékot, a minőséget, hogy még a fagylalt is olyan selymes és intenzív gyümölcs ízű volt, hogy elalélt tőle az ember. A zongorista csak neki is eljátszott egy dalt (Máté Péter: Hull az elsárgult levél...), koccintottunk, nosztalgiáztunk és persze sokat nevettünk.

Tele hassal jól esett még egy kis séta a Halászbástya lábánál, ahol remek fotók születtek és ahol fogalmunk sincs miért de a brazil turista házaspártól kezdve az éttermi zenészekig egy csomóan szóba elegyedtek velünk vagy legalább egy mosolyt kaptunk. Igaz mi sem spóroltunk vele. Talán látszott rajtunk, hogy most ünneplünk valamit. Anyukám, a gyerekek Mamája, Zoltán Anyusa 62 éves lett. Isten éltesse őt sokáig! Remélem még sok luxust, kényeztetést, élményt tudunk neki ajándékozni. Mert megérdemli tényleg.

You Might Also Like

10 megjegyzés