Zötyögés a kettesen ötösben




A kettes villamoson való végállomástól végállomásig tartó utazása, kötelező programként szerepel a legtöbb útikönyvben. A járat elhalad a legszebb látványosságok, a Duna és a Parlament mellet , így a nem turista sem tudja megunni. Főleg ha a tavaszköszöntő nosztalgia járatra pattan fel, valamelyik hétvégén, mint mi. A régi kalauzruhába bújtatott alkalmazottól lehet rá jegyet váltani. Belül csupa színes virág dekoráció borítja a kiöregedett járművet. Mondjuk óvatosan kell bánnom az öreg szóval, mert Zoltánnal mindketten tisztán emlékszünk arra, hogy mi bizony utaztunk még ilyen hangos, kattogós villamoson, ami mostanra a nosztalgia jelzővel lett ellátva.


A lányok nagyon élvezték, ahogyan minden tömegközlekedési eszközön való utazást. Az oda vissza út elég volt ahhoz, hogy Hanna és kis segítséggel a kicsik is kívülről fújják, melyik a Gellért hegy, milyen szobor áll a tetején, melyik az Erzsébet híd és az miért függőhíd, melyik a város legöregebb hídja és van e nyelve az oroszlánjainak, hol ül a Kiskirálylány, ami nem ugyanaz, mint a mesekönyvben és a rajzfilmben, hol van Parlament , mi folyik mellette és főleg benne..

Bevallom, nem volt sok kedvem a programhoz. Iszonyatosan álmosnak éreztem magam, biztos voltam benne, hogy vérnyomásom nyolcvan körül van.. Az UV típusú (valaki nem tudja véletlenül mi az az UV?) villamos azonban garantáltan kiverte az összes álmot a szememből és három kávénál is jobban felrázott. Kár, hogy kivonták őket a forgalomból..



You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Örülök, hogy sikerült meggyőznöm téged és végülis tetszett!!! :)

    az erőszakos férj

    VálaszTörlés
  2. Nálunk még mindig ilyen villamos jár... :)

    U - távvezérelt
    V - -"- indikátora

    Nagyon csinosak voltak a Lányok. :)

    Puszi. Vivien

    VálaszTörlés
  3. Egy kérdésem lenne:)
    Hol lehet erre a nosztalgia villamosra felpattanni??
    Szívesen elmennénk majd erre a körútra:)Biztosan nagyon tetszene Anettnek is,mert a minap panaszkodott,hogy ő még csak egyszer vonatozott és villamoson,trolin és hasonló járműveken még nem is ült!:)

    Csinosak a lányok:)

    Puszillak,
    Timi

    VálaszTörlés
  4. Timi!

    A villamos nem a Körúton megy hanem a Közvágóhíd és Jászai Mari tér közötti szakaszon (Margit híd pesti hídfője) de csak hétvégén május közepéig. Itt olvashatsz részletesebben róla: http://www.bkv.hu/kozlemenyek/1086.html

    Anettnek talán nagyvárosibb élmény valóban a körúton utazni majd a 4-es 6-os villamoson a hernyó Combinón.
    (zsebesekre vigyázzatok!)
    Puszi
    Ági

    VálaszTörlés
  5. Hello

    A villamoson lévő szöveg, az unatkozni nincs idő, akár családotok mottója is lehetne.

    Pusza
    Ancs

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes