Bekereteztem



Korábban már írtam arról, hogy a lányok rajzai közül a legjobbak a falon, ikeás színes keretben végzik. Persze véges a szabad falfelület, ezért időről időre cserélgetni szoktuk a képeket, amelyet hosszas gondolkodás előz meg, hiszen szívem szerint otthagynám mindet örökre. Ilyenkor hangosan azt mondogatom, hogy a lányok is hallják, hogy a múzeumokban is előfordul, hogy egyik másik kép helyébe új kerül, de természetesen nem dobják ki ott sem a festményeket, hanem gondosan megőrzik őket. Én is dossziéban őrzöm mindet és verem a fejemet a falba, amiért nemrég olyan könnyen megváltam a gyűrűs vastag dossziéktól, amibe pedig lapozgatható formába belefűzhettem volna az összes falra ki nem tett remekművet. Ez lesz majd a rajzokkal kapcsolatos következő projekt.

Tegnap Hanna elém tette legfrissebb művét, amit az iskolában napközi alatt rajzolt. Persze magyarázó szöveggel együtt. Hogy ez egy anyuka a kislányával és az anyuka történetesen fodrász és nem tetszett a lánya frizurája, azért gyorsan megigazította.
Elnéztem a részleteket, azt ahogyan az anyuka ujjai közé fogja lánya tincsét, az ollót, a kislány gallérját, azt ahogy kiszínezte a hátteret. Sokáig néztem, aztán bekereteztem. Szeretem Hanna rajzait. Egyébként, mint minden másban, ebben is gyors. Nem vacakol a színezéssel, gyorsan kanyarítja a vonalakat és nem is aprólékos. Akkor is ilyen, ha nem siet. Azt hiszem miközben az egyiken dolgozik, már a másik jár a fejében.
Nagypapája, az én apukám csodásan rajzolt. Bátyám Simon úgyszintén. Simon kislánya, Nóri káprázatosan. Vajon Hannából is jutott a családi rajztehetségből egy kis morzsa?

A kicsik? Nos, nem telhet el egyetlen nap se rajzolás nélkül náluk sem. Az emberábrázolást fejlesztik egyre magasabb szintre. Játszanak a ruháikkal, a mintákkal, kis divattervezőként díszítik a szoknyákat. Legtöbbször a család a téma. Odaférünk mind az öten a lapra és én ennek nagyon de nagyon tudok örülni!

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Én gyerekrajz rajongó vagyok teljes szívemből!!!!!!!A kis lelküket ábrázolja minden rajz.:)
    Én is őrzöm a gyerekeimét,most meg már az unokámét is.:)

    VálaszTörlés
  2. Hello!

    Te Ági én ezt el tudnám képzelni egy gyerekkönyvben is,mint illusztráció. Egyszer megnézném a mini kiállításotokat.

    Ancs

    VálaszTörlés
  3. De szép dolog,hogy erre mindig odafigyelsz!Én is imádom a színes rajzaikat.Anett is nagyon szépen rajzol,már kicsi kora óta.
    Pont a mostani szülőértekezleten nyomták a kezünkbe az óvónénik a három évvel ezelőtti emberrajzukat és látszik mennyit fejlődtek az évek során.Azt a három rajzot egy fénykép erejéig el is kérem az óvónéniktől.Mert hogy majd a napis évek végén kaphatjuk meg ezeket a képeket:)

    Remélem egyszer sikerül élőben is megnéznem a ti kiállításotokat:)

    Puszi,
    Timi

    VálaszTörlés
  4. No comment!
    Nézz be hozzám!
    :)))

    (tudom, tudom!)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes