Hanna 8



Nyolc éve lettünk szülők Zoltánnal. Nyolc éve nevelgetjük Hannát, a legnagyobb királylányunkat, akiről túlzás nélkül állíthatom, hogy elvarázsol mindenkit, akivel találkozik és pár szót vált. Nyolc éve aggódunk érte, vigyázunk rá, drukkolunk neki, segítjük, igazgatjuk, dédelgetjük, neveljük, dícsérjük, bátorítjuk, szeretgetjük, etetjük, itatjuk, altatjuk, ébresztgetjük, noszogatjuk, símogatjuk, puszilgatjuk.
És ahogyan azt megfogadtam egy éves születésnapján, amelyet egy családi tragédia árnyékolt be- minden évben nagyon megünnepeljük a napját.


A meghívókat már december elején szétosztotta barátainak. Gurigából készítettük. Akrilfestékkel festettük be őket és fülpucoló pálcikával pettyeztük be mindet, majd amikor megszáradt, belerejtettünk egy kis gipszfigurát a meghívó szövegével együtt és mindkét oldalon begyűrtük a végeit. Utoljára, piros raffiával átkötöztük a kis csomagokat. Mutatósak lettek és ami a legjobb az egészben kis ajándékot is rejtenek.




Persze nem véletlen, hogy gipszfigurát rejtettünk a hengerekbe, hiszen a szülinapnak a közös gipszfestés lesz a fő motívuma, megspékelve némi játékkal és meglepetés produkcióval. A helyszín adott, természetesen a játszóházban lesz, ahol kényelmesen elfér mindenki.

Reggelire kedvenc tortáját a Pavlovát fogyasztotta el az ünnepelt, amelyet Móni barátnőm, a pavlovák nagy mestere készített el neki a nagy nap alkalmából és amelyet reggel a legnagyobb titokban házhoz is szállítottak. Volt nagy meglepetés, amikor meglátta Hanna a megterített asztalon a nyolcas formában megsütött édességet, amelyiknek csak az egyik felére tettünk málnát, mert az öt évesek így kívánták.






Miután Noémi a karácsonyra kapott mikrofonállvány mögött elénekelte a Boldog Születésnapot című dalt nővérének, Hanna kibontotta a kis csomagot, amelyben egy szép album füzetet talált, hogy majd lejegyezhesse nyári élményeit. Egy igazi szülinapi könyvet is kapott, Boldizsár Ildikó: Királylány születik című csodás meséjét, amit aztán azon nyomban, amolyan ölbebújósen el is olvastam neki. Én pityeregtem közben, de lehet, hogy nem a könyv hatott meg ennyire, hanem a tény, hogy Hanna lányunk nyolc éves lett.





A buliról, arról, hogy milyennek látom őt nyolc évesen és arról, hogy milyen különleges kívánsággal állt elő nemrégiben, majd írok legközelebb.

Boldog születésnapot Hanna!

Meghívó forrása rajongásig szeretett Levendulalánytól vagyis innen

You Might Also Like

11 megjegyzés

  1. Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok a legnagyobb királylánykátoknak, sok-sok szeretettel!

    VálaszTörlés
  2. Boldog születésnapot, drága Hanna!!!:) Adja Isten, hogy mindig ilyen vidám legyél, mint gyermekkorodban!!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Boldogságos szülinapot neki! :)

    VálaszTörlés
  4. Boldog születésnapot Hanna! :))

    VálaszTörlés
  5. Boldog Szülinapot Hannának. :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt a könyvet én/mi akkor kaptuk amikor a kislányunk megszületett, 2010 februárjában, még az újszülöttosztályon voltunk akorházban, még hatása alatt voltam a szülésnek is....és én is elsirtam magam amikor elolvastam:)

    ...és epp a napokban ráakadtam a könyvesüzletben a 'Királyfiú születik'-re is :)

    Isten éltesse a 8 éves nagylányt...

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szeretem a csivitelését, és úgy örülök, hogy a fehércsokim sikert aratott Hannánál!
    Sok ilyen szép szülinapot kívánok még, és köszönjük a remek bulit!

    Ölelés
    Glória

    VálaszTörlés
  8. Isten éltessen Hanna, legyél nagyon-nagyon boldog!
    Dani és Piroska

    VálaszTörlés
  9. Drága Hannánknak nagyon boldog születésnapot kívánunk, így sokadjára is! :D
    Nagyon jól éreztük magunkat, amit csak fokozni tudott a nyereményünk, amire a lányok azóta is nagyon büszkék!

    _anya, akkor mi ismerjük a legjobban Hannát, hogy nyertünk?
    :)))

    VálaszTörlés
  10. Szia!

    Utoljára a katicás meghívód ötletét "loptam" el. Ez lesz a következő. Nagyon helyesek és talán még én is el tudom készíteni a kislányommal.
    Várom a beszámolót a buliról.

    Sok boldogságot Hannának!!! Kívánom, hogy mindig ennyi élményben legyen része. Hihetetlen milyen tartalmas életet adtok a lányaitoknak, komolyan irígylésre méltó.

    Üdvözlettel,
    Enikő (zugolvasó státuszban :-)

    VálaszTörlés
  11. Ági, nagyon boldog új évet nektek! :)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes