Hanna 8Nyolc éve lettünk szülők Zoltánnal. Nyolc éve nevelgetjük Hannát, a legnagyobb királylányunkat, akiről túlzás nélkül állíthatom, hogy elvarázsol mindenkit, akivel találkozik és pár szót vált. Nyolc éve aggódunk érte, vigyázunk rá, drukkolunk neki, segítjük, igazgatjuk, dédelgetjük, neveljük, dícsérjük, bátorítjuk, szeretgetjük, etetjük, itatjuk, altatjuk, ébresztgetjük, noszogatjuk, símogatjuk, puszilgatjuk.
És ahogyan azt megfogadtam egy éves születésnapján, amelyet egy családi tragédia árnyékolt be- minden évben nagyon megünnepeljük a napját.


A meghívókat már december elején szétosztotta barátainak. Gurigából készítettük. Akrilfestékkel festettük be őket és fülpucoló pálcikával pettyeztük be mindet, majd amikor megszáradt, belerejtettünk egy kis gipszfigurát a meghívó szövegével együtt és mindkét oldalon begyűrtük a végeit. Utoljára, piros raffiával átkötöztük a kis csomagokat. Mutatósak lettek és ami a legjobb az egészben kis ajándékot is rejtenek.
Persze nem véletlen, hogy gipszfigurát rejtettünk a hengerekbe, hiszen a szülinapnak a közös gipszfestés lesz a fő motívuma, megspékelve némi játékkal és meglepetés produkcióval. A helyszín adott, természetesen a játszóházban lesz, ahol kényelmesen elfér mindenki.

Reggelire kedvenc tortáját a Pavlovát fogyasztotta el az ünnepelt, amelyet Móni barátnőm, a pavlovák nagy mestere készített el neki a nagy nap alkalmából és amelyet reggel a legnagyobb titokban házhoz is szállítottak. Volt nagy meglepetés, amikor meglátta Hanna a megterített asztalon a nyolcas formában megsütött édességet, amelyiknek csak az egyik felére tettünk málnát, mert az öt évesek így kívánták.


Miután Noémi a karácsonyra kapott mikrofonállvány mögött elénekelte a Boldog Születésnapot című dalt nővérének, Hanna kibontotta a kis csomagot, amelyben egy szép album füzetet talált, hogy majd lejegyezhesse nyári élményeit. Egy igazi szülinapi könyvet is kapott, Boldizsár Ildikó: Királylány születik című csodás meséjét, amit aztán azon nyomban, amolyan ölbebújósen el is olvastam neki. Én pityeregtem közben, de lehet, hogy nem a könyv hatott meg ennyire, hanem a tény, hogy Hanna lányunk nyolc éves lett.

A buliról, arról, hogy milyennek látom őt nyolc évesen és arról, hogy milyen különleges kívánsággal állt elő nemrégiben, majd írok legközelebb.

Boldog születésnapot Hanna!

Meghívó forrása rajongásig szeretett Levendulalánytól vagyis innen

You Might Also Like

11 megjegyzés