Mától élj érdekesen!

Ez a mottója a postbook-nak, amivel hétvégén lepett meg Zoltán (persze súgtam neki) közelgő születésnapom alkalmából. Amikor a helyes kis könyvet megmutattam egyik kedves ismerősömnek és elmagyaráztam mire jó az egész és miért telitalálat ajándék ez egy kerek szülinapra, persze felolvastam neki a mondatot: Mától élj érdekesen!- Kati csak annyit fűzött hozzá, hogy "Ne csináld már? Még annál is érdekesebben, ahogy most élsz?" Én pedig azt válaszoltam, hogy igen, mert még mindig van egy csomó dolog, amit nem próbáltam ki, ami nem hagy nyugodni, amibe nem vágtam bele, amiben nem remekeltem, amire nem törekedtem, amit nem tisztáztam, amit nem kóstoltam, nem fogadtam meg, amin nem gondolkodtam, amiért nem voltam hálás, amin nem változtattam, amire nem fordítottam elég figyelmet, amit nem fejeztem be, amit nem kezdtem el, amit nem döntöttem el, amiről nem ábrándoztam, amire nem esküdtem meg és vannak, akikkel még nem találkoztam, akiket nem ismertem meg jobban, akit nem láttam élőben pedig jó volna.
A postbook egy kicsiny könyv, amihez választható textil borító. Hosszasan hezitáltam, végül egy muffinos mellett döntöttem. Jól meg kellett fontolnom, mert a születésnapomon fogom elkezdeni vezetni a rendhagyó naplót és fontos, hogy ha ránézek jókedvre derítsen. Íme a használati útmutató hozzá: "A Postbook egy-egy nap kifejtendő témáit általában négy kezdőmondat segítségével előre megadja, neked ezeket folytatva kell jellemezned az aznap átélt élményeidet. (Például: „A legokosabb ötlet, amit ma hallottam, az volt, hogy…”) A Postbook kevesebb, mint 365 napnyi bejegyzést tartalmaz, így te választhatod meg, milyen gyakran „posztolod” emlékeid. Mivel nincs oldalszámozás vagy előre megadott dátumozás, nem kell feltétlenül sorrendben haladnod, bár ajánlott. Egyetlen szabály van csak, amit feltétlenül tarts be: az egy dátum alá tartozó kezdőmondatokat kezeld összetartozó bejegyzésekként, egyet se hagyj későbbre. Egyes napokon a kezdőmondatok folytatásán kívül előre megadott feladatokat is végre kell hajtanod, majd beszámolni a feladat végrehajtás sikerességéről/sikertelenségéről"
Van benne egy idézet is. " Ha tényleg élni akarunk, a legjobb ha máris kipróbáljuk." (Auden) Persze nem csak az idősebb érettebb korosztálynak ideális ajándék egy ilyen napló. Szinte biztos, hogy Hannát is meglepem eggyel, mondjuk majd ha tíz éves lesz. Azt gondolom ehhez a naplóhoz megfelelő alkalom kell. Nos, én úgy éreztem, nem vélelenül jött velem szembe az ajánló erről a remek "találmányról". Nekem most pont erre van szükségem. Most értem meg hozzá. Basszus, A francba, Te jó ég! Negyven leszek...

You Might Also Like

12 megjegyzés