A pillangó, a molylepke és a darázs






"Nem igaz, hogy nincs a szerszámosládában egy vacak drót, amiből csápokat hajtogathatnék Hanna hajráfjára!" csattantam fel három nappal az ovis farsang előtt, és az én férjem cipőt húzott és csakhamar az egyik nagy barkácsáruházban találta magát, hogy a hiányosságot pótolja.
"Nem igaz, hogy pont sárga szigetelőszalag nincs itthon!"- Morogtam az ovis farsang előtti este, és az én férjem a szakadó hó ellenére csakhamar az egyik éjjel-nappal nyitvatartó hipermarketben találta magát, hogy eképpen járuljon hozzá darázs jelmezéhez. Más kérdés,hogy a szalag, amivel hazatért kis jóindulattal sem nevezhető sárgának, sokkal inkább tojáshéj színűnek, de azért ráragasztottam fekete pulcsijára,- éjfél előtt pár perccel. Ezalatt Zoltán tekerte a drótokat az általam kitalált módon. Nemhiába gyűtöttem "majdcsak jó lesz valamire" alapon a Kindertojások sárga, műanyag belsejét, nemhiába nyitottam egy dobozt Kreatív cuccok cimkével ellátva. Büszke voltam magamra, arra, hogy idén is sikerült összeeszkábálnunk valami jelmezt Hannának, és az ovis hagyományokhoz híven magunknak is. Itt ugyanis a szülőknek is illik beöltözni és kiállni a gyerekek elé. Nem tudtam volna Hanna szemébe nézni ha én civilben ültem volna a kispadon, ha nem vettem volna részt magam is a mókában...
Hanna már régen eldöntötte, hogy pillangó lesz, halovány próbálkozásai voltak menet közbem, hogy esetleg ő is beállna a Disney hercegnők sorába, esetleg a csoport negyedik tündére lenne de hamar belátta, hogy mégiscsak mókásabb egy eredeti(bb) jelmezötlettel előrukkolni, hát maradt a pillangónál (sokáig versenyben volt a rózsaszál is) és úgy tűnt, hogy boldog is vele. Mellesleg jól illettünk egymás mellé, hiszen én molylepkének öltöztem, barna szerelésben, egy szőnyeg alá szánt csúszásgátló háló szárny alakú szétvágásával és persze a korábban említett drótos csápokkal, egy kirágandó pulcsival és levendulacsokorral kezemben. Zoltán jelmezét az utolsó pillanatig változtattuk de a fő motívum, azaz hogy ő is valami rovarféle legyen megmaradt. Így lett az eredeti ötlettől eltérően, légyből inkább darázs.
Az ovis farsang már-már ismerős forgatókönyv szerint zajlott. Jelmezes reggelizés, farsanggal kapcsolatos dalok eléneklése, asztalokból rögtönzött kifutón való jelmezes felvonulás és persze taps, szülők jelmezeinek bamutatása, vetélkedés, beszélgetés és végül a minta anyukák sütijeinek elfogyasztása. Sajnálattal kell közölnöm, hogy ez utóbbi jelzővel magamat nem illethetem , tekintettel arra, hogy a tésztakeverés helyett a darázs jelmez előkészületeivel voltam elfoglalva.
Jövőre már kiscsoportosok lesznek az ikrek, időben kell jelmezről gondoskodnom. Ünnepélyesen megfogadom, hogy senkit nem küldök el éjszaka vagy hóesésben, hogy beszerezze a jelmezkészítéshez szükséges alapanyagokat és talán még sütni is lesz időm.

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Lehet, hogy jövőre sem lesz időd, de sose bánd. Nem illik ilyet mondani, pláne nem írni, de én most (és már egy ideje) irigykedem. Mégpedig arra, hogy a te férjed ott tud lenni. És mindig ott tud lenni. Nappal.Veled. Veletek.
    A szárny Hannán igen ismerős...
    :-) Köszi a tippet, még egyszer.

    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek voltatok! Mind a hárman :) Ügyes vagy, hogy nem engedtél a hercegnő-terrornak. Én majdnem megadtam magam, de az utolsó pillanatban a kislányom meggondolta magát. Nálunk holnapután lesz az ovis farsang, a jelmezkészítés kellős közepén vagyok. Megyek is, hogy elkészüljön végre a NAGY MŰ...

    VálaszTörlés
  3. Szió!
    Nagyon jó ötlet, hogy Nálatok a szülők is beöltöznek :) Sajnos nálunk nincs ilyen, pedig szívesen részt vennék.

    Sajnos nálunk annyira hirtelen jött ez az ovi, és egyáltalán a farsang, hogy ötlet és kreativitás hiányában Zsofkám Tündér volt. DE hasonlóan Hozzád én is tettem egy fogadalmat :) Jövőre már kicsit kreatívabb leszek, és megpróbálok egyedibb jelmezt barkácsolni a "jánynak" :)

    Szép család vagytok :)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes