Nyári emlékkönyv 2. kötet



Amit Zoltán anyukája nyomán csak a "Show and tell" névvel illetünk. Amikor Évike még élt, Hanna Bostonban élő unokatestvére szinte az egész nyarat Magyarországon töltötte. Ilyenkor Évike és Ferike irtó klassz helyekre vitte el Kristófot, hogy minél jobban megismerje az országot és közben okosodjon, tanuljon. Volt köztük színház, kiállítás, koncert, előadás, szabadtéri program, kirándulás...Előre megtervezte milyen programokkal fogja kényeztetni távoli unokáját és én már akkor arról álmodtam, hogy saját gyereke(i)met is majd ily módon kényeztessék. Sajnos az élet másképp alakult, Hanna ég egy éves sem volt, amikor apai nagyszülők nélkül maradt...
Kristóf ezekről a nyarakról egy u.n "show and tell" élménynaplót készített Évikével. Beragasztották a belépőjegyeket, képeslapokat vagy bármit ami kapcsolatban volt az adott programmal. Néhány szavas, majd mondatos megjegyzésekkel gazdagították és szerintem örök emléket alkottak.
Nos, ezt az ötletet végérvényesen magamévá tettem. Tavaly elkészítettük Hannával az első kötetet, mert elég nagynak ítéltem meg ahhoz, hogy együtt alkossunk egy ilyen naplót. Idén még szebbre, még teljesebbre, még különlegesebbre sikerült. Jó előre tél környékén lecsaptam valamelyik "minden egy euro" típusú boltban egy csajos, kifejezetten erre a célra alkalmas füzetre. A nyár alatt gondosan eltettük a jegyeket, a hotelek ajtónyitó kártyáit, a szállodában kapott karszalagot, a skanzen kivonatának jegyét, az úszótábor bérletét, a képeslapokat és egy-két kinyomtatott fotót.
Hanna ákombákom betűkkel kommentálta a képeket, a bonyolultabb mondatokat rám bízta. Együtt ragasztgattuk, terveztük az egészet és az eredmény magáért beszél. Hanna büszkén mutogatja minden hozzánk látogatónak a kis naplót, ma az óvodába is szerette volna elvinni, hogy az óvó néniknek is megmutathassa művét.
Igyekeztünk élménydús nyarat biztosítani Hannának és testvéreinek is. Azt hiszem sikerült és éppen olyan kedves emlék marad neki az anyukámnál eltöltött, lakótelepi játszóterezésekkel tarkított hete, mint a repülős bulgár tengerparti nyaralás. Az egy napos kiruccanásokról, kirándulásokról sem feledkeztünk meg. Bele került a füzetbe a Minimax hajókázás, a T-Com gyereksziget, ahogy a tabajdi mezítlábas park és Székesfehérvár is. Jövőre már a kicsiknek is veszek füzetet..

Hanna most hmm hmmm nagy-dolgát végzi a toaletten. Véletlenül benyitottam... Ott is a naplóját lapozgatta..




You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. Juj, de jó! ezt én is "ellopom", mármint az ötletet! Jövőre talán lesz is Kingának mit írni egy ilyen füzetbe, mert hogy idén még egy strandbelépőt sem tudott volna beragasztani, de sebaj! :-P :) Galád szülők...Idén anyuka és apuka készít egy szép képes albumot arról, hogy hogyan épült a ház, és miért nem volt idő belépőjegyeket gyűjteni. :) Végül is az is egyfajta emlékkönyv, nem?

    Változatos nyara volt Hannának, az tuti! Megértem, hogy le sem teszi a füzetet! ;-)

    VálaszTörlés
  2. szia
    szuper ötlet..mi is megvalósítjuk talán már jövőre, addigra elég nagy lesz már Bogi is:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik az ötlet:)
    Ez olyan áttekinthető,érdekes,lényegre törő kis napló:))

    Szerintem mi is megcsináljuk Anettel:))

    Szép emlékkönyv a Hannáé,az már biztos:)Elhiszem,hogy vitte volna...

    Puszi,

    Timi

    VálaszTörlés
  4. Nagyon helyes, hogy ellopjátok az ötletet. Már megérte megosztanom veletek.
    Vera!A házépítésről szóló album pedig zseniális ötlet. Ugye tényleg megcsinálod?

    VálaszTörlés
  5. Csodálatos egy ötlet! Azt hiszem, ezt gyerek nélkül is érdemes megcsinálni. Én eddig csak a naptáramba írogattam, hol s merre jártunk (pedig mi is gyűjtjük a belépőket, képeslapokat, stb...), de valóban maradandóbb és ízlésesebb egy külön e célra készített naplóban szépen rendezve a nyár (esetleg az egész év) élményeit összegyűjteni. Köszi az ötletért. :)

    Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
  6. Esküszöm, nem csak az állapotom miatt pityeregtem most...!
    Azt hiszem, ha lecsengett minden mostanában zajló őrület nálunk, én is összeszedem a hűtő ajtaját borító, és itt-ott kallódó belépőket, képeslapokat... :)

    VálaszTörlés
  7. Ez tényleg nagyon ötletes. :) Az hiszem jövőre mi sem hagyjuk ki. :)
    éva

    VálaszTörlés
  8. Megcsinálom az albumot, mindenképpen, legalább egy nagy fotóalbumot, de ha több időm lesz, képaláírásokkal is. Az lenne az igazi. Sok év múlva meg nem fogom tudni mondani, hogy éppen mi miért készül azon a képen. :) Több száz kép van, Jani irtó sokat csinál mindig, a blogba csak a nagyon töredéke kerül, a válogatás rám marad. :-) De nem bánom, örülök, hogy van mit válogatni, van lehetőségem ilyen képek közül válogatni! :-)) Tényleg, nem is ártana nekikezdeni, mert május óta lassan fél év termését kell átbogarászni...Ha nem frissülne a blogom, akkor tudd, hogy a konyhámat tervezem vagy a képeket szelektálom. :-D ;-)

    VálaszTörlés
  9. Drága Ágnes!
    Mindig olyan kedves és megható dolgokról írsz!
    Szívmelengető,ahogyan neveled,szereted,tereled a lányokat!
    Ölellek:Kató

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes