Csíkos füzet után blog



Van egy csíkos (ok tudom, hogy vonalas, nekem akkor is csíkos) füzetem. Fiatalasszony (hehe) koromban, friss feleségként kértem meg anyukámat és apukámat, hogy jegyezzék le azokat a jó kis házias ételek receptjeit, amelyeket csak egy édesanya képes elkészíteni, soha az életben nem találkoznék ugyanazzal az ízzel étteremben vagy másnál, márpedig nekem a kelkáposzta főzelék, a zöldbabfőzelék, a húsos tészta és a bundás hús is csak úgy az igazi, ahogy megszoktam, ahogy anyukám elém tette. Amíg élt apukám, anyukám tollbamondása után, ő gyöngy betűivel le is jegyezte olyan igaz szájbarágós stílusban a fasírozott, a paradicsomos káposzta és még néhány házias étel receptjét, amely leírásokból sosem hiányzott a só, akarom mondani humor, ahogyan az igazán vicces illusztrációk sem. Hiába no, apukám nagyon nyitott, vidám, emberszerető férfi volt és én akárhányszor kinyitom a füzetet elmosolyodom és hálás vagyok amiért ezekből a tulajdonságokból nekem is jutott valami.
A füzetbe ma már csak anyukám ír ha megkérem..
Egyik nap Hannával együtt lapozgattam a kis vonalas lapokat, amikor arra kért, hogy mindenképpen jegyezzem le én is kedvenc ételeinek receptjét, hogy ha nagylány lesz ő is elkészíthesse majd magának, férjének és gyerekeinek a finomságokat, amin felnőtt. Teljesen meghatódtam a kérésen, így nemrég gondoltam egyet és belekezdtem egy új naplóba itt a blogspoton, amit néhány szemfüles olvasó már fel is fedezett. Gasztroblognak nagyképűség lenne hívni. Gyűjteménye az általunk kedvelt ételeknek, amelyeknek legtöbbször egy közös tulajdonságuk azért mégis van, ez pedig nem más, minthogy villámgyorsan elkészülnek de/és mégis finomak.


Ezennel közhírré is teszem az elérhetőséget: www.rapidvacsi.blogspot.com hátha nemcsak Hanna és a lányok kapnak kedvet az itthoni ízekhez.



You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. szuper, szuper! Én tuti követni fogom! :)

    Régóta foglakoztat engem is a dolog, hogy "gasztroblogot" nyissak, mert mint mindenkinél, úgy nálam is vannak olyan receptek, amiket érdemes másnak is megmutatni, hátha segítek vele. Egyelőre a "fogyiblognak" jutott a prioritás, de szerintem eljön az ideje, mikor le tudom jegyezni a receptkjeimet. Addig meg nálad kukucskálok! :)

    vera

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötletnek tartok (nekem is megfordult már hasonló a fejemben)régi, bevált recepteket feljegyezni.
    (addig amíg nem késő)

    Büszkén mondhatom, hogy nálunk Gábor az, aki még a kelkáposzta-főzeléket is megeszi, de csak úgy ahogy én készítem, holott azelőtt soha nem tette.
    :)
    Nekem is van pár recept a tarsolyomban lehet, hogy követni foglak a "hagyományőrzésben"
    Igaz, még az első blogom sincs kész, mit akarok egy másodikkal?
    :)
    Még pár nap türelem!

    Hogy haladsz a jelmezekkel???
    Nagy a csend!
    :)
    Azért, a másik blogodba is bekukkantok!

    Puszi!

    Móni

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet volt ez tőled,újfent:)
    Amúgy én is gondolkodtam már hasonló blogon,mivel mostanság egyre többet forgolódok a konyhában és a lényeg,hogy tényleg jókedvvel sütök-főzők.De ez még a jövő zenéje...:)

    Puszillak,
    Timi/az egyik szemfüles olvasó:))/

    VálaszTörlés
  4. Annás kertjében találtam rád! Szia!
    Ha most úgy is érzed,hogy nem találod a régi tárgyak helyét,inkább dobozold be,mert BIZTOSAN elérkezik az az idő,amikor megleled a helyüket.-Magamról tudom.
    Monika

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes