Hétköznapi 38. születésnap



Miután visszaparancsolt Zoltán az ágyba, kávéval és szülinapos dallal ébresztett a lányokkal. Az utolsó sornál potyogtak a könnyeim. Az jutott eszembe, hogy ott állnak álmaim házában, életem legnagyobb ajándékai körülöttem, hogy a férjem nagy kincs és három kislányom van, pedig amikor friss házasként megkérdezték tőlem "no és hány gyereket akarsz? " mindig azt feleltem "kettőt".

Nyolctól aztán minden órában csipogott egyet a mobiltelefonom. Az elsőnél még meglepődtem, az utána következőket már vártam. 1972-től kezdődően, de három évet előre ugrálva olvashattam hány éves is voltam az adott évben, mit csináltam és vajon történt -e más fontos esemény a világban, mert ha erre kíváncsi vagyok, keressem meg a tükör mögött, a szekrény alatt, a kandalló felett vagy éppen a faliújságon elrejtett papírokat és olvassam el. Meg is találtam mindet. Ugyan elég rohanós napom volt aznap, remek alkalom volt ez a játék arra, hogy megálljak és elidőzzek az évszámok, az éveim száma felett . Nahát, ekkor már a repülőtéren dolgoztam, ekkor diplomáztam, ekkor már ismertem Zoltánt, ekkor már babát vártam, ekkor már megszülettek az ikrek és most meg majdnem negyven vagyok. Jöhetnek a szokásos, tavaly is ellőtt klisék, hogy nem érzem magam 38-nak és jól esnek a csodálkozó felkiáltások és összecsapott tenyerek, amikor azt mondják, hogy az nem lehet, sokkal de sokkal fiatalabbnak nézel ki Ági..
Hétköznapi délelőtt és hétköznapi délután volt február 19. Viszont régen kaptam ennyi kedves köszöntést, amitől mégis ünnepi lett minden. Azt vettem észre magamon, hogy röpködöm. Hanna nem ment oviba, mert leendő iskolájának egyik alsós tanítónénijével találkozott. Nála hagytam , hogy aztán egy óra intenzív feladatmegoldás és beszélgetés után elmondja nekünk véleményét és megerősítsen bennünket abban, hogy Hanna abba az iskolába való, amit kinéztünk neki.
A tanítónéni azt mondta, hogy Hanna egy csoda. Egy csoda, akinek ott a helye, abban az iskolában, ahová apukája is járt és ahová minden gyerek imád járni, ahol csak negyediktől tanítanak idegen nyelvet mert helyette atom biztosan megtanítják az alapokat. Nekem meg dagadt a májam a büszkeségtől és arra gondoltam, újabb ajándékot kaptam. Este még elvittem Hannát Kati néni órájára, amit azért szeretek, mert várakozás közben kiolvashatom a felgyülemlett magazinjaimat, azaz pihenhetek.
Mégis fáradtan huppantam bele a nappaliban lévő hinta karosszékbe, amikor a frissen lefürdetett pizsamás lányok, Zoltán vezetésével, énekelve behozták a tortát. Hanna választotta, mert tudja, hogy a túrósat szeretem. Ott a nappaliban ettük meg nagy nevetések közben. Én a fotelban, a lányok és Zoltán is a lábam mellett a szőnyegen. mert hiába a nagy étkező és a porcelán teríték, a legjobban piknikezve, gyerekesen, lazán, fesztelenül esik a szülinapi torta is, főleg ha ez már a 38. Mert ilyenkor is jó egy kicsit gyereknek lenni, vagy csak azzá válni.
Van pár tervem, amit még mindenképpen szeretnék megvalósítani a negyvenig. És ahogy ismerem magam, meg is valósítom álmaim..

Az sms-ek abbamaradtak 2007-nél, a következőt már nekem kellett volna írnom a párnám alatt található nem is tudom milyen szerkezettel, ha értenék hozzá, ám nem estem még túl a betanításon és gyanítom pár napba beletelik majd, míg használni tudom. Azt remélem általa kevésbé leszek feledékeny, amely tulajdonság a kor előrehaladtával egyre erősebben jellemez.
Egyébként pedig csomagolok. Bőröndökbe. És előtte fel kell mennem a padlásra, hogy a dobozokból elővegyem a lenge ruhákat és a rövid-ujjasokat is. Így lesz aztán a hétköznapi születésnapnak, nem hétköznapi folytatása.

You Might Also Like

15 megjegyzés

  1. Boldog, boldog, boldog, boldog születésnapot kívánok én is, kedves Ágnes!

    Örvendek a gyönyörű meglepetéseknek, Hanna sikeres eredményeinek, nagyon szép család vagytok:).

    Majd az álmaidról is beszélhetsz, amik úgyis fognak teljesülni, úgy írtad. Vagy majd megírod, miután teljesültek?:D ÚGY IS JÓ!:)

    Szeretettel,
    Kriszta

    VálaszTörlés
  2. Szia Ági!

    Gratulálok ide is!
    :)
    Vedd úgy, hogy összecsapom a kezem és azt mondom:
    -nahát, pedig nem is nézel annyinak ki!
    :)
    Sok boldogot!
    :)

    Nahát, drága urad, milyen meglepetést talált (már megint) ki!
    :)
    Érezzétek jól magatokat, a világ bármelyik részén, mert az biztos, hogy a lenge ruhákat nem hazai "vizekre" pakolod!
    Remélem, jól gondolom mert nem hagytam ki egy meteorológiai jelentést sem mostanában...
    :)

    Hanna sulijáról meg még beszéljünk már, szerintem másokat is érdekelne...

    Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Csak így egyszerűen: boldog születésnapot, és hasonlóan sok boldog hétköznapot kívánok Neked, Nektek! És jó utat! :)

    VálaszTörlés
  4. Boldog születésnapot kívánok neked drága Ágnes!!!
    Isten éltessen nagyon sokáig családod,szeretteid körében,egészségben,békességben,boldogságban!!
    Nagyszerű lányaid és férjed van:)

    Legyen egy gyönyörű 38 dik születésnapod,bárhol is ünneplitek!
    Vigyázzatok magatokra.Várunk vissza:))

    Puszillak,
    Timi

    VálaszTörlés
  5. Kedves Ági!
    Isten éltessen nagyon sokáig, élvezd a még Rád váró ajándéközönt :D Kicsit mindig sárga vagyok az irigységtől, ahogy olvasom a bejegyzéseidet... :D Szeretettel, Zsu

    VálaszTörlés
  6. Nagyon boldog szülinapot utólag is.
    A 28-hoz igaz? :)
    Remek ötlet volt ez Zoltántól, nagyon csodállak benneteket ezért, mert így tudtok készülni az ünnepeitekre.

    Pussz,
    Kata

    Melyik iskolába fog menni Hanna? Habár mintha korábban már írtál volna erről, de érdekel és ahogy látom nem csak engem!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon boldog szülinapot és jó utat kívánok!

    VálaszTörlés
  8. Szia Ági!

    Én sem szeretnék itt sem kimaradni, még akkor sem, ha telefonon keresztül már megköszöntöttünk. És remélem, hamarosan személyesen is megcibálhatjuk a 38 éves füleidet. Tehát nagyon jó egészséget, sok boldogságot kívánok Neked! Legyél mindig ilyen kedves, jókedvű, barátságos, mint amilyennek megismertünk és amilyen most is vagy! :)

    Érezzétek nagyon jól magatokat! Jó utat, vigyázzatok magatokra! Ja, és a postacímünket tudjátok... :)

    Sok sok puszi! :)

    ui.: Nem csalódtam Zoltánban! :)

    VálaszTörlés
  9. Ó, ne! Pedig tudtam, hogy 19-e! Sógorom is ekkor született (ebből reméltem észben tartani) és múltkor a névnapodkor is említetted. Mindegy.:( Akkor is: Nagyon boldog születésnapot kívánok és legyenek az ezutáni szülinapok is legalább iylen szépek!:)

    VálaszTörlés
  10. Micsoda nap!!! :)
    Isten éltessen sokáig!
    Nagyszerű ilyen családban gyereknek és felnőttnek lenni :):)
    Ölellek
    Kinga

    VálaszTörlés
  11. Hello!

    Először is boldog szülinapot kívánok én is.
    Hannáról mindig tudtam, hogy okos. És jó, hogy nem járatjátok százféle különórára és így van gyerekkora. Remélem megmarad ez a jó szokásotok. Jó utat nektek, kívánom, hogy felférjetek minden repcsire, amit kinéztetek, mert tudom egy szabadjegyesnek ez a legnagyobb izgalom, igaz azt is tudom nem esnétek kétségbe ha ilyen előfordulna. És hozzatok egy zsák meleget.

    Puszi: Ancsa

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm szépen a sok kedves köszöntést.
    Kriszta, maradjunk abban, hogy ha megvalósult írok róla..

    Móni, ha szerencsésen visszaértünk az útról is írok. Hanna iskolájáról meg majd ha felvették vagy neked persze majd négyszemközt előtte is.

    Judit, Timi, Annás, Kata nagyon köszönöm!

    Andi, ugyan rólad nem tudok sokat de látszik a képen, hogy te is irigylésre méltó vagy, legalábbis ahogy tartod a babádat a válladon, látszik, ogy nagyon boldog vagy.

    Vivien, veled már beszéltem :-)) de köszönöm nagyon.

    Kinga, tudom, hogy van most ezer dolgod és mégis vlt időd írni, köszönöm.
    Edith, csókoltatom és üdvözlöm sógorod.

    Ancsa! Ennél jobb dolgot nem is kívánhattál volna. Túlzásba vitt különóráztatásról meg tudod, hogy megvan a véleményem (alvászavar, szervi bajok, teljesítmény kényszer).

    Ágnes

    VálaszTörlés
  13. Isten éltessen sokáig születésnapod alkalmából.. Kíváncsian várom merre indultok útnak és mikor. :)
    puszil,
    éva

    VálaszTörlés
  14. Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánunk mi is nagyon boldog születésnapot!

    Puszi!

    Meiszter család

    VálaszTörlés
  15. Jól megkésve kívánok nagyon boldog szülinapot, jártam "nálatok", olvastam az ünnepről, csak nem tudtam időben hozzászólni!
    Már az is lehet, hogy ezt csak azután olvasod, hogy hazajöttetek, remélem, jól sikerül a "nem hétköznapi" ünneplés is! :-)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes