Boldog névnapot Hanna!


Hanna, Hannácska, Hannuli, Hannika, Hanni, Hanka. Ma is ezt a nevet választanám neked.


Gyűrötten ébredtem Hanna névnapja miatt. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy három napon át tartó ünneplést csaptunk legidősebb lányunk neves napja alkalmából, csalódást kell okoznom. Családunkban továbbra is csak diszkréten, szűk körben és túlzásoktól mentesen ünnepeljük egymás névnapját. Reggel átadtunk neki egy remek kis társasjátékot, amivel aztán a nap folyamán többször játszottunk is és megígértem, hogy amint könyvesbolt közelébe érünk, választhat egy könyvet magának.
Mégis rosszul aludtam. Egy meggondolatlan pillanatomban ugyanis azt találtam mondani lányaimnak, hogy névnapjaikon és születésnapjukon a mi ágyunkban aludhatnak egész éjszaka. Ötletem hihetetlen sikert aratott, hiszen tudják, hogy csak betegség vagy rossz álom esetén van nyitva számukra hitvesi ágyunk. Hat csokitortával ért fel felajánlásom -szerintük. Hanna azonnal élt is a lehetőséggel. Egész szélesnek hitt franciaágyunk egycsapásra kicsinek bizonyult. Izgő-mozgó, fészkelődő gyerek nélkül királyi méretű, Hannával már szinte kispadnak éreztem. Tartottam magamat a fogadalomhoz és nem vittem át saját ágyába. Sosem tudtam mélyen, nyugodtan aludni ha valamelyik gyerekem velem egy ágyban feküdt. Folyton vigyáztam rájuk, nehogy megüssem őket akaratlanul, nehogy leguruljanak nehogy kitakarózzanak, nehogy melegük legyen...
Az éjszaka közepén irigykedve hallgattam Zoltán nyugodt szuszogását és azt számoltam hány névnap van még hátra. Nemsokára Eszter nap és Noémié is tavasszal van. A negyedik születésnapjuk viszont egy napon lesz. Te jó ég, az két gyereket jelent az ágyunkban!! Egyszerre!

You Might Also Like

16 megjegyzés