Boldog névnapot Hanna!


Hanna, Hannácska, Hannuli, Hannika, Hanni, Hanka. Ma is ezt a nevet választanám neked.


Gyűrötten ébredtem Hanna névnapja miatt. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy három napon át tartó ünneplést csaptunk legidősebb lányunk neves napja alkalmából, csalódást kell okoznom. Családunkban továbbra is csak diszkréten, szűk körben és túlzásoktól mentesen ünnepeljük egymás névnapját. Reggel átadtunk neki egy remek kis társasjátékot, amivel aztán a nap folyamán többször játszottunk is és megígértem, hogy amint könyvesbolt közelébe érünk, választhat egy könyvet magának.
Mégis rosszul aludtam. Egy meggondolatlan pillanatomban ugyanis azt találtam mondani lányaimnak, hogy névnapjaikon és születésnapjukon a mi ágyunkban aludhatnak egész éjszaka. Ötletem hihetetlen sikert aratott, hiszen tudják, hogy csak betegség vagy rossz álom esetén van nyitva számukra hitvesi ágyunk. Hat csokitortával ért fel felajánlásom -szerintük. Hanna azonnal élt is a lehetőséggel. Egész szélesnek hitt franciaágyunk egycsapásra kicsinek bizonyult. Izgő-mozgó, fészkelődő gyerek nélkül királyi méretű, Hannával már szinte kispadnak éreztem. Tartottam magamat a fogadalomhoz és nem vittem át saját ágyába. Sosem tudtam mélyen, nyugodtan aludni ha valamelyik gyerekem velem egy ágyban feküdt. Folyton vigyáztam rájuk, nehogy megüssem őket akaratlanul, nehogy leguruljanak nehogy kitakarózzanak, nehogy melegük legyen...
Az éjszaka közepén irigykedve hallgattam Zoltán nyugodt szuszogását és azt számoltam hány névnap van még hátra. Nemsokára Eszter nap és Noémié is tavasszal van. A negyedik születésnapjuk viszont egy napon lesz. Te jó ég, az két gyereket jelent az ágyunkban!! Egyszerre!

You Might Also Like

16 megjegyzés

  1. Nagyon boldog névnapot a nagylánynak! ÉS azt még nem írtam, de szorítok felvételi ügyben! :)

    Nos, teljesen megértem ezt az együtt-alvós érzést! Én Zitával alszok néhány hónapja, és már olyan szinten nem bírom a 10 centin alvást (180 centi széles ágyon, khm), hogy kitaláltam, vegyük le a kiságy egyik rácsát, és toljuk oda az én oldalamra. Ma éjjel aludtunk így először, és mivel Zita csak a délutáni alvás erejéig bírja elviselni az ágyát, hát, volt sírás este is és éjjel, és mikor oda tettem. De nagyon kitartó voltam, és csak a reggeli felkelésem előtt engedtem át magam mellé. Egyszerűen muszáj volt, mert már a nyakam sem tudom mozgatni, és így hosszú távon nem lehet élni se.
    Remélem azóta már sikerült valamennyire helyrerázódnod! :)
    Puszi!
    Vera

    VálaszTörlés
  2. Én viszont két nővel ébredtem egy ágyban... :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon boldog névnapot Hannának!
    Felvételi eredményt izgatottan várom veletek együtt!

    Hozzánk úgy tudsz kommentelni, hogy az elérhetőségek alatt van egy vendégkönyv menüpont és oda tudsz üzenetet írni.
    Legkisebb királylány Panna Lara lesz.


    Puszi!

    Judit

    VálaszTörlés
  4. Nem lehet elégszer leírni...
    Boldog névnapot Hanna!

    Zoltánnak igaza van! Kívánhat jobbat (többet) magának egy férfi mint több nővel ébredni az ágyban, ráadásul úgy, hogy az "asszony" is tud róla???
    :)
    Nálunk ez folyik egy éve minden péntek, ünnep, és betegségnapokon...
    (amire én szoktattam rá a lányokat)

    Ma reggelre mi is négyen ébredtünk, mert Luca
    (a mázlista) már az első nap kihúzta a (tojásból) Főnökséget...
    :)
    Én már tudom a jó alvás titkát!
    :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a köszöntéseket és a drukkolást is nagyon!

    Móni. Tudtam, hogy valahol, valakinél már hallottam a különleges alkalmakkor engedélyezett ágyba bújásról. Hát te voltál! Az így is jó alvás titkát pedig kiszedem belőled!!

    Ági

    VálaszTörlés
  6. :))Zoltán bejegyzésén nevetek és még elképzeltem azt is,hogy milyen lesz,amikor három hölggyel ébred Zoltán:))?!Az neked sem lesz egy könnyű éjszaka!

    Nagyon boldog névnapot kívánok Hannának!!Isten éltesse sokáig!

    Puszillak titeket,
    Timi

    VálaszTörlés
  7. Hello Ági!Boldog névnapot a nagylányodnak. Ha lesz lányom, én sem nevezem el másképp vagyis nálam is ez a nyerő név eddig.

    Puszi
    Ancsa

    VálaszTörlés
  8. Zoltánod:D
    Na és mi van a "viharnapokkal"?:))) Mi akkor öten alszunk a 180x200-as ágyon...
    Egyébként pont ma gondoltam rá, hogy milyen jó, hogy este mindenféle hiszti nélkül vissza kisértem Napsit az ágyába, sőt utána még egyedül kiment w.c-re és újra visszafeküdt. Reggel ott találtam szépen a takarója alatt. Álommanó persze rögtön dugott a párna alá egy kis meglepetést:)))

    VálaszTörlés
  9. Ja és természetesen nagyon boldog névnapot kívánunk Hannának!!!!!:)

    VálaszTörlés
  10. Sok boldogságot kívánok Hannának!:)ZKriszta

    VálaszTörlés
  11. Basszus, most döbbentem rá, hogy Ákosnak minden nap szülinapja van! Vagy névnapja. A lányaim élete viszont csupa-csupa hétköznap... (Az egyiknek MÉG, a másiknak MÁR.)

    Hm, én minden reggel két pasival ébredek! :)))

    Boldog névnapot Hannának!!!

    VálaszTörlés
  12. Hannácskának mi is nagyon, de nagyon sok boldogságot kívánunk névnapja alkalmából!

    Remélem, megkaptátok a névnapi sms-t!? Kicsit nagy volt a zűrzavar tegnap, a konfirmálás miatt, ezért sikerült csak este írnom. :(

    Sok sok puszit küldünk neki mind a négyen! :)

    Zsófi, Kincső, Vivien és Gábor

    VálaszTörlés
  13. Tényleg nagyon köszönöm mindenkinek a köszöntést. Átadtam mindet az ünnepeltnek. Nagyon örült nekik!!

    Ágnes

    VálaszTörlés
  14. Isten éltessen sokáig, Hanna!:)

    Én sem tudok gyerekekkel aludni az ágyban, pedig, ha betegek, néha odakerülnek. Mindigis féltem attól, hogy befészkelik magukat az ágyunkba és majd nem lehet őket "kiűzni" onnan, ezért, bármilyen fáradt is voltam, mindig felkeltem és visszavittem őket az ágyukba. mondjuk, inkább Borónál áltt fenn a veszély, mert őt vittem az ágyunkba, miközben szopizott és én kómásan félig aludtam mellette, de ahoyg magamhoz tértem annyira, mindig vittem. Szerencsére, nincs baj ilyen téren. Legalább most felhívtad a figyelmemet, hogy nehogy "könynelmű" kijelentéseket tegyek nekik!:D:D:D

    Szuper lehet az a szökőkút!:)

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok van a blogomban nektek valami meglepi,kattintsatok oda,Üdv.
    Ági.

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes