Foglalkoztatás






Hatodik betegség. Állítólag ez okozza Hanna testén és arcán a pöttyöket, ami ugyan nem viszket és főleg nem fertőz, de nem túl szép látvány. Sosem hallottam róla eddig ,de már utána olvastam. Gyerekbetegség, vírusos és majd magától elmúlik. csakhogy itthon maradással jár. Társasjátékozunk, legújabb kedvencével a Trioval és a másikkal, azzal a pálcikással a Master Mind-dal, amit már gyerekkoromban is utáltam, de Hanna velem ellentétben nagyon szereti és élvezi, hogy gondolkodhat.
Tegnap Noémi lázasodott be, így ma ő is itthon maradt. Eszter az egyetlen oviba járó. Így aztán törhetem a fejem tartalmas szórakoztatáson, miközben főznöm, pakolnom és dolgoznom kellene.
Ma csibéket alkottunk tenyérlenyomatokból, kedvenc amerikai kreatív anyatársam ötlete nyomán. Sötét hátterű papírra ragasztom őket és valamiféle húsvéti lap lesz belőle, vagy csak úgy eltesszük emlékbe. Közben a szobájukba is került barkaág, feldíszítve. Teszteljük a sütiket azaz recepteket próbálunk ki Hanna süteményes könyveiből az August bácsi féléből és a Nagy sütiskönyv gyerekeknek címűből, hogy a legjobbakat majd a locsolóknak elkészíthessük.


Van még más dolgunk is. Hannának vettem egy igazán aranyos könyvet. Egyfajta ovis ballagó könyv tele szebbnél szebb verssel. Beleragaszthatja legkedvesebb barátai - és a terme képét. Lerajzolhatja milyen felnőttnek képzeli magát és mi szeretne lenni nagy korában. Kedvenc ovis játékairól és élményeiről is megemlékezhet és közben barátkozhat a gondolattal, hogy hamarosan iskolás lesz.







You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Jobbulást a kis betegeknek!
    Azon csodálkozom, hogy Eszter hajlandó egyedül oviba járni!
    (lehet ő is most élvezi ki az egyedüllét örömét, amiben olyan ritkán van része)

    Hát, nem egyszerű a szórakoztatásukról gondoskodni, úgy, hogy közben a háztartás is rendbe legyen.
    Én még csak most fejeztem be a pakolászást, de holnaptól hasonló gondokkal kell megküzdenem, ha itthon-maradnak a lányok!
    Nálunk, most a gyöngy(krumpli) fűzés a sláger...

    Kitartást neked!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Jól olvasom,hogy Hanna légi utas kísérő szeretne lenni ha nagy lesz??:)...tiszta anyja ez a lány:)!

    A csirkék nagyon helyesek:)

    A betegeknek gyógyulást,neked pedig további kreatív gondolkodást,na meg időt mindenre!De tudom,hogy klasszul megoldod majd...

    Puszillak,
    Timi

    VálaszTörlés
  3. Te aztán igazán tele vagy energiával! Ha nálunk betegek az iskolások, akkor biztos, hogy nem viszem Napsit se oviba. Örülök, hogy megspóroltam egy utat.
    Jobbulást kívánok a lányoknak. Egyébként sosem hallottam róla. A háromnapos lázról igen de erről nem.
    A napló nagyon aranyos, hol vetted? Mi a címe?

    Puszi,
    Evi

    VálaszTörlés
  4. Gyógyulást a lányoknak!
    Ez az ovis, búcsúzós kiskönyv nagyon tetszik. Mi a címe, ki a szerző?
    puszil,
    éva

    VálaszTörlés
  5. Móni! Tudom, nemrég te estél ezen át. Mármint a hogyan töltsük el tartalmasan a napokat amíg nem járnak oviba és közben a háztartás se szaladjon túl messzire című műsoron.

    Timi! Jól olvastad. :-)) Remélem meggondolja addig még magát.

    Éva, Evelin!A könyv pontos címe: Búcsú az óvodától. T.K.K kiadó. Tényleg nagyon helyes, minden ballagó ovis örülne neki.

    VálaszTörlés
  6. Ajaj! :( Jobbulást a Lányzóknak, remélhetően Eszti megússza!

    Nem kapták el Hannától ezt a betegséget?

    Sok puszi Nektek! Nem féltelek, biztosan kitalálsz valami jó kis elfoglaltságot!

    Remélem, Nono jobban van!?

    Sok puszi.

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes