Golyós szülinapi buli volt



A meghívókkal nem volt sok dolgom. A miltonkapoccsal készült túlbonyolított változat nem nyerte el a tetszésemet, így egy egyszerűbb típusnál maradtam. Az más kérdés, hogy Zoltán ettől kis híján felrobbant, hiszen a karácsonyi vásárlási láz kellős közepén kértem meg, hogy az amúgy is zűrös napján álljon már meg egy hobbi boltban és vegyen jancsiszöget. Annyira aranyos tőle, hogy tényleg megállt, ami miatt majdnem megbüntették a rendőrök , ráadásul volt türelme kivárni, hogy az idős eladó hölgy 10 percig keresse a boltocskájának nevezett kupiban a kis dobozt, amire vágytam... Ami végül nem is kellett. de majd felhasználjuk valamire egyszer... Komolyan értékelem.

Végül is fekete papírlapra egy CD segítségével köröket rajzoltam, ezeket vágtam ki és fehér ceruzával olyan köröket rajzoltam rájuk némi árnyékolással, mintha lyukas golyók lennének. A szöveget ezekre a stilizált bowling golyókra írtam és ezeket osztotta szét Hanna az utolsó tanítási napon legkedvesebb osztálytársai és barátai között.




Mind eljöttek. Volt, aki vidékről autózott fel és ez nagyon jólesett Hannának és nekem. Viszont azt hiszem nem bánták meg.

Két pályát foglaltunk le a tumultus elkerülése érdekében a klubban. Csinos kis cipőre váltotta mindenki a hótaposóját és máris kezdődhetett a verseny. A pályákat ilyenkor átalakítják gyerekbaráttá, azaz két oldalt védőfallal látják el, ebben az esetben nem számít ha kimegy a pályáról a golyó, a lényeg, hogy valahogy elvánszorogjon a bábukig és legalább néhányat döntsön le.. Hamar kiderült, hogy a gyerekek közül korábban senki nem űzte ezt a sportot, így időbe telt, míg megtanulták a jó dobó technikát ahhoz, hogy a golyók megfelelő sebességet érjenek el de legalábbis haladjanak előre. A padló mindenesetre kiállta a terheléspróbát, a töréstesztet és nem szakadt be, pedig időnként inkább föntről lefelé érkezett a golyó és nem hátulról előre. Aztán ahogy belejöttek és megértették a szabályokat a játék kényegét egyre jobban élvezték a gurítást és várták, hogy ők következzenek. Izgatottan nézték az eredménykijelző táblát, megtapsolták az ügyeseket. Megjegyzem Zoltánnak nagy szerepe volt abban, hogy senki nem ejtette a lábára a golyókat és hogy a legkisebbeknek is jutott sikerélmény. Végtelen türelemmel és vidámsággal irányította a gyereksereget. Noémi és Eszter is feltalálta magát és boldogan vett részt a játékban. Cseppet sem érdekelte, hogy a golyót két kézzel kell cipelnie. Eszter hozta a formáját és amikor csak lehetett viccelődött. Bevallom egy kicsit tartottam attól, hogy ők ketten négy évesen hogyan érzik majd magukat a nagyok között, ám alaptalannak bizonyult az idegeskedésem. Maga a tény, hogy kis barátnőik Zsófi és Luca ott voltak elég volt ahhoz, hogy jól érezzék magukat. A játékba pedig szinte azonnal belelendültek és ugyanúgy élvezték a súlyos golyók dobálását, mint a nagyok. Szóval büszke vagyok rájuk nagyon.












Néhány szülő ott maradt a helyszínen, aminek én azért is örültem, mert így az iskolai aulában folytatott beszélgetéseket egy más, informális környezetben folytathattuk. Később játszottunk is. Az apukára, aki azt mondta még sosem játszott nagy nyomás nehezedett, hiszen az 5 anyuka árgus szemmel figyelte és reménykedtünk, hogy legyőzhető lesz. Persze ő nyert. A dobogós helyezetteknek mind jutott valami kis ajándék és a gyerekek se mentek haza üres kézzel, valami kis kincset, apróságot, gipszfigurát, csokit, buborékfújót, kagylót mindenki talált magának.
A szülinapi csomag egyébként tartalmazott egy hamburgert is, amit aki éppen nem volt elfoglalva a gurítással el is fogyasztott.



Hanna ragyogott és nagyon élvezte, hogy az ő kedvéért történik mindez. A játék végén, amíg a tortázás előkészületei zajlottak Zoltán levezényelte a két játékot. Itt egy az esküvőnkön már bejáratott játékot a Ki tud többet Hannáról típusú kérdőívet kellett kitölteni a csapatoknak ( az esküvőnkön természetesen a "Ki tud többet az ifjú párról? " címet viselte a totó) és három, Hanna korábbi szülinapjairól szóló képet kellett kirakniuk. Még viccelődtünk is, hogy micsoda személyi kultusz ez de persze természetes, hiszen Hanna nagy napja volt ez.





A tortázás is két felvonásban zajlott le. Az első részben a bowling klub által adott csokitortán égett a hét gyertya. Irdatlan hangerővel és többször énekelték el Hanna barátai az ismert szülinapi nótát, a fényképek láttán szinte újra halljuk és megértjük miért fogja be a fülét pár gyerek. Csak ezután érkezett az igazi meglepetés torta, Hanna vágya a Pavlova torta, amit nem tudok elégszer megköszönni Móninak! A könnyebb fogyaszthatóság kedvéért kis tortácskákat sütött meg egy nagyot is, amit hazahoztunk és szőröstől bőröstől felfaltunk. Öröm volt nézni ahogy kettesével ették a gyerekek Hanna kedvencét. Tudom, hogy mennyit dolgozott vele Móni és én teljesen meghatódtam ettől az önzetlen kedvességtől. ( a receptet több anyuka elkérte, a gasztro blogban megtalálható de Móni blogjában még autentikusabban le van írva, úgyhogy lehet próbálkozni)
















Alapvetően hangos esemény volt ez a születésnap. Zoltán hangereje nélkül kevés esély lett volna a sikeres lebonyolításra. Elismerem, hogy nélküle nem lett volna ilyen vidám, jól szervezett, gördülékeny (ha-ha szó szerint) a buli. Aminek a legvégén még várt rá egy kis feladat. Már kabátban, sapkában, a sok szép ajándékkal felpakolva kisétáltunk a Sugár - és az Árkád áruházat összekötő feljáróra, ahol a vendégek és az idegenek nagy örömére eleresztettünk egy kívánságlámpást. Ez tette fel végül a szülinapi bulira a koronát, itt búcsúztunk el a vendégektől és tértünk haza fáradtan de elégedetten, ahol Móni Pavlova tortáját még szétcincáltuk és tüzetesebben megnézte Hanna a kedvesebbnél kedvesebb ajándékokat, amelyek mindegyike mögött, úgy éreztük volt gondolat.






Legnagyobb örömünkre akadt saját készítésű ajándék is a sok szépség között. Egy festett ékszeres ládika, egy képkeret, egy gyönyörű üdvözlőlap a szintén csodás papírral bevont dobozban, Móniék mézeskalács tésztából gyártott dísze a ceruzákkal és Zina saját készítésű Ravasz Róka nevű társasjátéka, a mogyoróhéjból átalakított bábukkal amely osztatlan sikert aratott a lányok körében és amitől Hannával együtt teljesen meghatódtam.
Este a sok élménytől kimerülve egymás mellett feküdtünk Hannával és Zoltánnal és megállapítottuk, hogy remek osztálytársai, kivételesen kedves barátai vannak és reméljük, hogy ez így is marad még sokáig.
Este mindenesetre boldogan ölelt magához 7 éves nagylányunk és ragyogó szemmel annyit mondott (mint minden évben) : Ez volt eddig a legjobb bulim, köszönöm nektek!

You Might Also Like

13 megjegyzés

  1. Bencével köszönjük a remek hangulatú bulit! És hogy bevezettél minket a bowling rejtelmeibe!

    UI:Remélem Zoltán gyorsan kiheverte a migrént!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda fergeteges buli!
    Az élmény az igazi ajándék! És ahogy olvasom, Hannának kijutott belőle bőven. Valóban nagyon boldog szülinapja volt. :)
    A meghívó nagyon ötletes!
    A kérdőív is közel áll a szívemhez. Én nyáron csináltam ilyet a középső lányom, Miri szülinapjára: Mirismereti teszt volt a címe. A nyertesé egy fotókocka volt Miri fényképeivel.
    A mini torták is eszméletlen jók!
    Hónap végén lesz a nagylányom 4 szülinapja, jó lesz körbenéznem a blogotokon ötlet szempontjából...
    És Isten éltesse Hannát!

    VálaszTörlés
  3. Isten éltessen sokáig Hanna! Igazán csodás szüleid vannak!!!!

    VálaszTörlés
  4. Glória! Mi pedig köszönjük a remekül megválasztott felsőt Hannának. Le sem veszi magáról.
    Ó igen, Zoltán azt mondta ez a hangos buli hatásosabb volt bármilyen Aspirinnél..

    Edit! Igen, igyekszünk egy ideje a gyerekeknek és egymásnak is élményt adni ajándékba.
    Nem hiszem hogy rászorulsz tanácsra, ötletre de ha mégis, szívesen adok mindkettőből a bulira. Addig is nézz körül persze, hátha találsz valamit.
    Köszönjük!!
    Ági

    VálaszTörlés
  5. Az ötlet az igazán fontos! és ez nagyszerű volt!
    Minden bizonnyal egész életében emlékezni fog erre a bulira.
    Isten éltessen Hanna!
    Üdv!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  6. Ilgya! Köszönöm!Megmondom neki, hátha nem tudja. :-)

    Ildikó! Köszönöm. Pont ez volt a célom vele.

    VálaszTörlés
  7. Boldog új évet, drága Ágnesem!:) Ismét Veletek álmodtam, és ezúttal Vivienékkel! Mind itt voltatok!!!!:) És sokat ettünk. :)

    Isten éltesse sokáig Hannát, sok-sok puszi neki!:) Ismét klassz, hozzátok illő bulit szerveztetek a lányotoknak! Emelem kalapom, mint mindig!!!:) És látom, a pavlova tortácskák sem hiányoztak!:)

    Szeretettel ölellek!!!!:)
    Edith

    VálaszTörlés
  8. Drága Edith!

    Komolyan megkérdeznék valami álomfejtőt miért jelenünk meg éjjel nálad ilyen gyakran. Én is sokat gondolok rád, rátok, főleg amióta jártunk nálatok..talán ezek a gondolatok jutnak el hozzád és alakulnak át álommá.

    No és hogy pont Viviennel? Vele már csak az álmodban találkozhatnék, a való életben igencsak kevés esély lenne bármilyen közös élményre...

    Kalendáriumok méltó gazdára leltek. Egyiket Móninak adtam másikat sógornőmnek. Mindketten imádják Erdélyt a konyhájával együtt.

    Puszillak,

    Ági

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok csajok!
    Hanna neked eloszor is nagyon boldog szuletesnapot kivanok neked,gyonyoru bulit szerveztek neked a szuleid es a barataiddal meg nagyon klasz napot tolthettel el.Mar regota be-be nezzunk hozzatok es olvassuk a blgootokat csak valahogy nem soha nem volt irni,hisz 2 csajom melett azert orultem ha annyi idom volt hogy a rendszeres blogjaimba irjak,de olvastuk tobbszor titeket foleg Moniekon keresztul.Aztan meg Vivien is meselte hogy o volt az ikreid dadaja vagy bebixitere,igy mindig kivancsi voltam ratok.Most aztan gondoltam hogy irok nektek es ezutan ha nem baj szeretnek jonni hozzatok olvasni.
    Bemutatkoznek.Izabella vagyok,van ket lanyom Szabina aki 38 es Julia aki 16 honaposak.Ha akartok kukk be hozzank a blogunk cime
    http://www.szabinaesjulia.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  10. Szia! Isten éltesse Hannát sokáig! Boldogságban, vidámságban!
    Megkérdezhetem, hol lehet olyan kívánság-léggömböt kapni? Kriszti

    VálaszTörlés
  11. Szia Kriszti!

    Köszönjük a köszöntést!

    Az első kívánságlámpást ajándékba kaptuk, nem tudom hol vették de azóta mi is beszereztünk párat.
    A neten vettük, üsd be a keresőbe a szót és kijön néhány lehetőség ahol beszerezhető.

    Sok sikert!

    Ági

    VálaszTörlés
  12. Szia Ági,

    Utólag is Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk Hannának és Nagyon Boldog Sikeres Új Esztendőt az egész kis családnak. Nem tudom honnan gyűjtöd ezeket a remek ötleteket, de érdemes olvasni és meríteni belőlük, ha nem bánod :-)

    Catty

    VálaszTörlés
  13. Szia Katty!

    Köszönjük Hanna nevében!

    Persze, hogy nem bánom, hiszen azért írom le őket!
    Szerencsére hatalmas "irodalma" van a szülinapi zsúroknak is a netnek köszönhetően, így általában ott keresgélek de előfordul hogy saját kútfőből merítek ötletet.

    Ép most dolgozom a következő ikres cikken. Ebbe a számba szánom a te blogod ajánlatát is, majd szólok ha benne lesz.

    Ági

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes