MegyekValó igaz, hogy az utóbbi időben többször mondtam ki félhangosan vagy magamban, hogy legszívesebben elmennék világgá, hogy kicsit pihenjek. Tényleg sokszor sóhajtottam fel, hogy jó lenne most melegebb égtájon lennem és meglehet, néhányan különböző okokból ugyanide kívántak engem.

Valami ilyesmi lehet a vonzás törvénye?

Merthogy igen, merthogy megyek.


Te útra kelnél és igent mondanál egy váratlan ajánlatnak, hogy kipróbáld magad mélyebb vízben, hogy bebizonyítsd helyt tudsz állni és meg tudsz felelni a felkérésnek?

Nekem olyan férjem van, aki gondolkodás nélkül azt mondta : "Menj Ágnesem! Majd én vigyázok a gyerekekre!
Megfésüli őket reggel, ad nekik reggelit, átnézi a házi feladatot, este mesét olvas, diafilmet vetít, társasjátékozik, legózik velük. Nem felejt el sapkát, sálat rájuk adni. Gondjukat viseli.
Neked mi lenne az első, a második és a harmadik gondolatod? Félnél a hosszú repülőúttól, aggódnál, hogy hogyan boldogulnak majd gyerekeid és férjed abban a pár napban nélküled? Kibírják majd azt a kis időt és helyettesíthető leszel?


Nem nyaralni megyek, de persze, mint minden utazás, legyen annak bármilyen célja is a felfedezőt hozza ki belőlem. Távoli kultúrába kóstolhatok bele, távoli tájakat ismerhetek meg. Soha vissza nem térő lehetőség vagy alkalom. Megtiszteltetés és feladat. Nem várt karácsonyi ajándék. Egy nemes ügy és egy új élmény egyvelege, amiből majd egy ütős újságcikk lesz remélhetőleg.

Januárban indulok. Addig még vár rám pár oltás, néhány, az egészségügyben használatos angol kifejezés bebiflázása és a számomra eddig alig ismert országról, Kambodzsáról a legfontosabb tudnivalók elsajátítása.

Vajon Te kihagynád a lehetőséget?

You Might Also Like

9 megjegyzés