RSS

2012. március 13.

Harisnyakoszorú lányos ház ajtajára

Hazaérkezéskor és távozáskor is zavart, hogy még mindig a karácsonyi koszorú lóg a bejárati ajtónkon és amikor már annyira zavart, hogy azt mondtam, leszedem, akkor inkább ne legyen ott semmilyen, megláttam ezt a zseniális harisnyanadrágos ötletet Kifli és Levendula blogjában és azonnal beleszerettem. Egyrészt, mert nagyon egyszerű és gyors az elkészítése és ez nálam most szempont, másrészt olyan igazi lányos ház ajtajára való, amilyenek mi is vagyunk, arról nem beszélve, hogy ismét újrahasznosíthattunk valamit, ami egyébként a kukában végezte volna, mert már semmire se jó. Normál esetben a kinőtt ruhácskákat, így a harisnyanadrágokat is elajándékozom más ikres vagy kisgyerekes anyukának, de ezek a harisnyanadrágok már tényleg annyira elhasználódtak, kilyukadtak, elfáradtak, hogy továbbadásra is alkalmatlanok voltak. Naná, hogy rózsaszín vagy annak árnyalatai mind.
Egy éles ollóval levágtam a boka résznél és a combnál a harisnyanadrágokat, szám szerint nyolcat. Egy közepes méretű hungarocell koszorút (Hobby boltban kapható)egy helyen kettévágtam, majd erre húztam fel a harisnyából szabott darabokat. A ráncolást egy kicsit megigazgattam, majd megkértem Hannát, hogy az egyik, kicsit hosszabbra szabott harisnyából kössön masnit, azzal a technikával, amit most tanult és amit minden köthető dolgon alkalmaz. A Csinos masnihoz tűztem három színben passzoló hímes tojást és máris kiakasztottuk a kész koszorút a lányos ház ajtajára. Végül csak hét harisnyanadrágot használtam fel, a maradék egyből a lányok készítettek sapkát, sálat és egyéb kiegészítőket a babáiknak.

5 megjegyzés:

sedith írta...

Hogy ez micsoda ötlet, Ágnes!!!:) Miylen jó, hoyg vagy te nekem, mert összegyűjtöd az ötleteket, nekem meg csak felhasználni kell. :P:) Receptes könyv is készül az óvó néniknek év végégre....:D:D:D

Ági meg az angyalai írta...

Örülök, hogy legalább valaki lelkesedik. Már azt hittem valami baj van az ízlésemmel és csak nekem tetszik. :-))

Szuper! Abból a receptes könyvből kaphatok egy online változatot? -ha már egyszer én adtam az ötletet. Naaaaaa. Naaaaa?

Ágnes

Minden lében 4 kanál írta...

Nekem is nagyon tetszik!!!
De hát mi fiús ház vagyunk! :-)

Glória

MJ írta...

Hogy mi mindent lehet itt tanulni!? :))

Natimi írta...

Micsoda ötlet!:)

Szuperek vagytok!!Nagyon tetszik!:)