Adventi naptár






Bizonyára furcsán néztek rám barátaink, amikor a vendégségünk végén, a mosdóból kilépve, egy wc papír gurigát kezemben tartva megkérdeztem, hogy "ugye hazavihetem"?
Aztán a többi ismerős, rokon, barát is meglepődött, amikor arra biztattam őket, hogy a következő időszakban ha lehet ne spóroljanak a wc papír használatával, sőt inkább pazarolják, hogy aztán a belső kis kartongurigát nekem adhassák. 24 darabot kell összegyűjtenem belőle és szorít az idő. Így történt, hogy kénytelen voltam másokat is gurigagyűjtésbe fogni...
Nem emlékszem mikor éreztem olyan, az alkotás öröme okozta bizsergést, izgalmat, mint az elmúlt napokban, amikor adventi naptár készítésbe fogtam. Igen, a kollektív gyűjtés eredményeképp megszületett, 24 gurigából lett Hanna idei kalendáriuma. Nem emlékszem arra sem, hogy kétbalkezes létemre valaha ennyire élveztem volna a barkácsolás örömét. Legszívesebben sorozatban gyártanám őket és azt hiszem jövőre teljesülhet vágyam, mert sorozatban, három füzért kreálhatok a lányoknak. A wc papír gurigából készült ajándéktárgyaknak teljes skáláját fedeztem fel az internet segítségével. TP art azaz toalett papír művészet. Jól hangzik nem?
Hanna már elég nagy ahhoz, hogy megkeresse a megfelelő számot a cukorka alakúra alakított gurigákon és kivegye a kis ajándékot. Törtem a fejemet, hogy milyen naptárral lepjem meg a kicsiket, míg remek ötletem támadt. Annyira kézenfekvő! A mi családunk rekordot dönthetne a páratlan gyerekzoknik kategóriájában. Nosza, fújjunk le arannyal 2x24 facsipeszt és válogassuk ki a legmutatósabb pár nélküli zoknikat, szám szerint 2X24-et. A zoknikba tegyünk a kevés édesség elvét követve állatos matricákat, majd a zoknikat egy mutatós madzagra csipeszeljük fel. Keressünk méltó helyet a füzéreknek és a béke kedvéért, szigorúan jelöljük meg melyik zoknisorba nyúlkálhat Eszter és melyikbe Nonó.

Itt vannak a remekművek. Talán még a lányoknál is sokkal jobban várom már december elsejét és attól kezdve minden sikongatós reggelt. Ha lehet minél havasabbakat. Mondtam már,hogy nagyon ünnepi a házunkban a hangulat? Ház feldíszítve, ünnepélyesen bekapcsolva az izzósor, mikulásvirág a helyén, első hóból gyúrt mini hóember a kertben, a Hanna által készített ajtó kopogtató felakasztva.

Szombaton viszont lazítok. Itt hagyok csapot papot azaz gyerekeket és férjet. Mielőtt bárki felszisszenne, elárulom, hogy nem az én ötletem. Mégcsak bele se szólhattam. Meglepetés vagy mi. Igazán kedves de egyelőre csak arra tudok gondolni, hogy Zoltán itthon marad három gyerekkel. És nem egy két órára. Hát nem tudom..Amíg én Heni barátnőmmel Magyarország legmagasabb pontján töltődöm fel. Majd írok.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Jaj, de ötletes, Ágnes! És már fel is aggattátok őket? Hoygan győzik majd kivárni a napját?
    Biztos volt is munkád ezekkel! :)

    Idén már Kriszta is kap adventi naptárat, én most egy egyszerűbb, klasszikusabb ötlettel rukkolok elő, amolyan "örökzöld" akármivel. Párévente elővehetem majd, a változatosság kedvéért. :)
    Milyen jó is lesz neked majd szombaton! Irigyellek ám!;):p

    VálaszTörlés
  2. Már elég sok fajta naptárat készítettem én is az évek során, különféle anyagokból, de ez az ötlet nagyon tetszik!! Már kezdem is gyűjtögetni a belevalókat. A gurigákat meg már ezelőtt elraktam, sok mindenre használható.

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes