Szultán és háreme



Minden évben jót mosolygunk azon, hogy a Zoltán névnap egy napra esik a nőnappal. Nem tudjuk megunni az ezzel való viccelődést, azt, hogy ez nem lehet véletlen. Ahogyan az sem lehetett az, hogy ma reggel, mire kinyitotta szemét az ünnepelt , az összes lánya és az egyetlen felesége ott fészkelődött mellette.. "Boldog nőnapot lányok!" -mondta. Mi pedig kórusban válaszoltuk, hogy "Boldog névnapot neked!"
Aztán azon is jókat nevetünk, amikor kielemezzük a név jelentését. Hanna is tudja már, hogy apukája neve a Szultán szóból ered és fejedelmet jelent. Viccelődünk, hogy mi vagyunk a háreme. Három lányos hárem.

Van ez a mondás, hogy "Nomen est omen". Meg vannak horoszkópok és mindenféle számmisztikák. Én speciel egyikben sem hiszek. Hiszen hogyan is lehetne jellemző minden egyes Zoltánra a miénk utánozhatatlan humora, végtelen közvetlensége, tájékozottsága, okossága, családcentrikussága. A mi Zoltánunk (hétköznap) reggel elsőnek kel és mire én kikászálódom az ágyból már készen áll a legfrissebb hírekkel. Zoknit kér, mert azt sosem találja meg egyedül, együtt kávézunk és csak ő moshat fogat együtt a lányokkal. A mi Zoltánunk reggel oviba viszi a lányokat és önként sosem mondana le erről a feladatról. A mi Zoltánunk egy csomó olyan dolgot tud, amiért egyszerre csodálják a lányok és én. Az én Zoltánomnál jobban senki nem tud megnevettetni. Az én Zoltánomat nem hívom apának, mert nem szereti ha a gyerekein kívül más is így szólítja és igaza van. A mi Zoltánunk Zoltán szinte mindenkinek, mert nem szereti ha becézik és igaza is van. A mi Zoltánunk szinte mindig itthon van fürdetésre, pénteken pedig még annál is sokkal de sokkal hamarabb pedig sokat dolgozik csak éppen nagyon hatékonyan. A mi Zoltánunknak mindig van ideje közös játékra, legózásra és minden kérdésre tud valamilyen választ. Ott van a lányok legfontosabb pillanataiban és mellettem is ha kérem. A mi Zoltánunk biztos, hogy nem felejti el, hogy négy nő várja haza. Ma, Nőnapon, Zoltán napon és holnap. Minden nap.
Boldog névnapot "uram" :-))!

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Ágnesem: nagyon csódálatosan köszönöm szerelmetesen kedves szavaid!

    És ha mivel "A mi Zoltánunk biztos, hogy nem felejti el, hogy négy nő várja haza." ezért máris eldobom a tollat (ill. a billentyűzetet) és rohanok is hozzátok haza, drága három akarom írni hárem hölgyek!!!
    csók!
    z.

    VálaszTörlés
  2. Boldog Névnapot a "Zuradnak"
    Az egyik tökéletes apa, aki női elnyomásban él???(ja, és még élvezi is)

    (a másikat én őrzöm)
    :)

    Puszilunk benneteket!

    VálaszTörlés
  3. Hello

    Boldog névnapot az "uradnak".
    Szerintem ő is elég szerencsés veled vagyis veletek.
    Pussz: Ancsa

    VálaszTörlés
  4. Eloszor is bocsanat,odalett az ekezet a billentyumrol:(

    Boldog nevnapot kedves Zoltan!

    Lanyok nektek boldog nonapot utolag is!

    Puszi,
    Timi

    VálaszTörlés
  5. Hű de nagyon gyönyörű család vagytok! :)
    Éljen a Szultánotok -és persze a nők! :)

    VálaszTörlés
  6. Utólag is boldogságos névnapot a Ti szenzációs Zoltánotoknak!

    Élevet volt a Kanári szigeteki utinapló!

    Puszi,
    Kata

    VálaszTörlés
  7. Szia Ági, olvastam a cikket a Kismamában, meg is vettem a lapot. Jó hosszú, a többihez képest, büszke lehetsz magadra, én is az vagyok, hogy ismerlek. :)

    Szerintem jól sikerült, próbáltam szülés előtt állóként olvasni, nem sikerült, de még így is láttam, hogy hasznos és mennyire a Te stílusod! Néhol "kismamás" a hangja, de összességében Rád lehet ismerni benne. Ügyes vagy! A következőben is lesz cikked? Állandó rovatíró lettél, vagy "csak" alkalmi?

    Sok puszi, Mindenkinek ám!

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük Z. nevében a köszöntéseket.

    Kata, a naplót folytatom, volt még kalandunk bőven..

    Vivi! Köszönöm! Lesz még több is, bizony nem unatkozom de ezt akartam hisz tudod..

    Ági

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes