Bolondok napja




Lefogadom alig van olyan család, amelyikben ne lenne legalább egy olyan fotó, ahol a gyerekek - valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag- ne pózolnának a fejükre húzott harisnyanadrágjukkal vagy más, oda nem illő ruhadarabbal. Az enyémek is boldogan szaladgálnak fel s alá ilyen szerelésben és minden alkalommal megkérdezik, hogy mehetnek -e így óvodába. A válaszom mindig ugyanaz: Majd bolondok napján.

Április elsején reggel aztán hamar rájöttek, hogy itt a lehetőség, hogy ez az ő nagy napjuk, hiszen meglehetősen vicceskedve ébresztettük őket. Semmi különös, csak az ablakon kinézve bugyutaságokat hittettünk el velük és ők ezen jót nevettek. Közben pedig röpködtek az "Április bolondja, május szamara" ártatlan csúfolódások.
Harisnyanadrággal a fejükön mentek oviba. Hanna is az iskolába. Állítólag aznap nem sokan vettek fel felemás cipőt, nem sokan fésülték viccesen a hajukat. Kár. Mert bolondozni igenis jó. Boldog vagyok, hogy már a kicsiknek is kifinomult humorérzékük van, hogy mindig kaphatóak egy kis bohóckodásra, viccelődésre. Mondjuk volt is kitől örökölniük ezt a fontos tulajdonságot. Zoltán bármikor egyetlen mondatával, szavával meg tud nevettetni. Ez pedig nagyon jó. Vállalom. A mi családunk kicsit bolond(os). Remélem így is marad(unk).




Ja. Zoltán tisztán emlékszik egy jó tíz évvel ezelőtti átvágásomra, amikor elváltoztatott hangon telefonon felhívtam és így közöltem vele, hogy valami igen nagy lehetőséget, jutalmat nyert. Idén megkért, hogy egyik barátját is vicceljem meg. Megtettem. A végén már megesett a szívem az áldozaton, hiszen a hétvégéjét kezdte átszervezni az áhított Mazaratti tesztvezetés miatt. És bármennyire óvatosan vettem fel a telefont ezek után, engem is behúztak a csőbe. Visszakaptam. A TV2 interjú után nem lepődtem meg, hogy egy másik csatorna is szeretne beszélgetni velem, elhitették, hogy ez a kampány része. Az állítólagos tv csatornának az értékrendje, szellemisége viszont annyira távol áll tőlem, hogy nemet mondtam a kedves felkérésre, különös tekintettel arra, hogy olyan emberekkel kellett volna egy asztalhoz ülnöm, akiknek még a köszönésüket sem fogadnám szívesen politikai szélsőséges nézeteik miatt. Mondjuk fogalmam se volt mit keresnék és egy ilyen műsorban, egy ilyen társaságban de nem gyanakodtam mindaddig, amíg az udvarias köszönöm nem válaszra az ismeretlen hangú hölgy csak annyit ordított a kagylóba, hogy megnézhetem magamat és a vállalkozásaimat. Na ekkor jöttem rá, hogy átvertek. Az a helyzet, hogy megérdemeltem. Vigyázat! Jövőre is lesz április elseje.

You Might Also Like

10 megjegyzés

  1. Látom azért otthon ment a bolondozás, ha az oviban nem is voltak erre vevők...
    Köszönöm, hogy odataláltál hozzám, ha nem bánod jövök én is hozzád! Aranyosak nagyon a lányaid! :)

    VálaszTörlés
  2. Hu milyen kis bolondos napotok volt,ami nagyon is jo.Hanna cukin nez ki a harisnbyaval a fejen es az ikrek is.Jol atvagtak teged is, es te is masokat.Nlaunk is megvannak az ilyen fajta trefak aprilis 1-jen.puszika

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok.

    Kell is a bolondozás ebben a rohanó világban.

    Édesek a lányok,fejükön a hopival.

    VálaszTörlés
  4. Majd egy pillanatra nézz be hozzám, teszek fel egy képet, ami tetszeni fog :-)
    Puszi!
    Ildikó
    u.i.: és ez nem áprilisi tréfa :-D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon edesek a kislanyok, a logo harisnya irto mokas:))olyan jot nevettem es ram is fert.
    Az meg kulon szimpatikus, ahogy a humorrol irsz, es ahogy megelitek:)
    Az elet nelkulozhetetlen fuszere!:)

    Kosz ezt a bejegyzest, nagyon feldobott!

    VálaszTörlés
  6. Nalunk is van meglepi a Hanna szulinapjara keszitettem utolag,kukk be erte

    VálaszTörlés
  7. Szia, bocsáss meg, kicsit elhúzódott a bejegyzésem megírása, láttam, hogy már jártál nálunk majd nézz vissza :-)
    Igen, makói vagyok, és hú, nagyon bánom, hogy nem futottunk össze! Pedig de jó is lett volna csak egy kávé erejéig is!
    Ha elküldöd a címedet (mondjuk facebook-on), alkalom adtán egy kis makóival igazán szívesen megleplek :-)
    Puszi:
    Ildikó

    VálaszTörlés
  8. Izabella! Lehet,hogy elkerülte a figyelmedet így újre leírom, hogy a blogköltözéseid miatt elfelejtettem a jelszavadat a blogodhoz, kérlek küldd el újra. El sem tudom képzelni milyen kedves meglepivel vársz ott.

    Ágnes! Szívesen és máskor is!
    Ági! Még sosem hallottam a hopi kifejezést de most megtanultam. Köszi.

    VálaszTörlés
  9. De jó is bolondozni:))

    Szuper képek lettek.És de jó,hogy mehettek harisnyával a fejükön:)!
    Tudod nekünk is van egy ilyen képünk.Imádom amikor bohóckodnak!:)

    Csodálkozom,hogy Zoltán nem akart átverni:)))

    Puszi,
    Timi

    VálaszTörlés
  10. Szia Ágnes,

    nagyon édes volt a tv2-ös riport:))

    Gratulálok,

    Szilvi

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes