Last minute locsolóváró húsvéti dekorációkUtolsó pillanatban is elkészíthető húsvéti dekorációkat és a locsolóknak szánt tojásbabák know how-ját osztom meg a hozzám hasonlóan (ha nem is mindent, de sokmindent)utolsó pillanatra hagyó anyukatársaimmal. A "bezzeganyák" szerintem már mással foglalkoznak, túl vannak a húsvéti díszítésen és a tojásfestésen is de azért el tudom képzelni, hogy kedvet kapnak ők is ilyen kislány tojásokhoz és rohannak maradék fonalért és gurigáért.

Mondanom se kell, kedvenc technikámmal dolgoztunk. Toalett papír gurigát félbe kell vágni, majd ezt beburkolni papaírral. Erre jöhet a szoknya, egy megfelelő vastagságúra vágott papaírcsík bevagdosva, hogy rakottszoknyát kapjon a kislányka. A ruhát díszíthetjük ha van kedvünk, mi inkább a frizurákra fektettünk nagyobb hangsúlyt. Csak szőkében gondolkodtunk, mert nálunk az a nyerő hajszín. A fonalat tetszés szerint hajtogathatjuk, vághatjuk de ragasztópisztollyal lehet stabilan feltenni a tojásfej búbjára. Alkoholos filccel arcot rajzolunk nekik és papaírból kezet is vágunk ill. ragasztunk a két oldalára. Hajba masni is tehető. Hát nem édesek?

(Kifújt tojásokat használtunk a művelethez, amelyben Zoltán volt nagy segítségemre. Még azt is megbocsátottam neki, hogy nem tudta úgy kifújni őket, hogy külön tálkába kerüljön a sárgája és a fehérje..Szerinte ez kivitelezhetetlen és egyébként is örüljek, hogy nem az én halántékom horpadt be)

Cukorkatartó virágot szintén gyerekjáték alkotni. Virágformát rajzolunk színes papaírra vagy ha margarétát szeretnénk, akkor fehérre. Utóbbi azért is gyerekbarátibb megoldás, mert a kicsik saját maguk színezhetik, festhetik ki a szirmokat. Ennek közepébe ragasztjuk a muffin papírt és a kelyhet megtöltjük színes cukorkával vagy drazséval, amiből kedvükre válogathatnak a locsolók. Hogy legyen tartása a virágnak, ajánlott keményebb, kartonpapírból kivágni a virágot.

A zseniálisan egyszerű törölköző nyuszik Móni barátnőmnél láttam először. Én addig csak a törölköző hattyú hajtogatásban jeleskedtem. Húsvét előtt kapóra jött a nyuszi alakzat meg az Ikeás 70 ft/db-os tötölközőhalom.
Móni blogjában részletes leírás található. Annyit azért hozzátennék, hogy mozgó szemek híján mi gombokkal, patentokkal tettük látóvá (és szaglóvá) a nyuszit. A kész művek a fürdőszobában a mosdó mellett ügyelnek a helyes fogmosási technikára.You Might Also Like

5 megjegyzés