Last minute locsolóváró húsvéti dekorációk



Utolsó pillanatban is elkészíthető húsvéti dekorációkat és a locsolóknak szánt tojásbabák know how-ját osztom meg a hozzám hasonlóan (ha nem is mindent, de sokmindent)utolsó pillanatra hagyó anyukatársaimmal. A "bezzeganyák" szerintem már mással foglalkoznak, túl vannak a húsvéti díszítésen és a tojásfestésen is de azért el tudom képzelni, hogy kedvet kapnak ők is ilyen kislány tojásokhoz és rohannak maradék fonalért és gurigáért.

Mondanom se kell, kedvenc technikámmal dolgoztunk. Toalett papír gurigát félbe kell vágni, majd ezt beburkolni papaírral. Erre jöhet a szoknya, egy megfelelő vastagságúra vágott papaírcsík bevagdosva, hogy rakottszoknyát kapjon a kislányka. A ruhát díszíthetjük ha van kedvünk, mi inkább a frizurákra fektettünk nagyobb hangsúlyt. Csak szőkében gondolkodtunk, mert nálunk az a nyerő hajszín. A fonalat tetszés szerint hajtogathatjuk, vághatjuk de ragasztópisztollyal lehet stabilan feltenni a tojásfej búbjára. Alkoholos filccel arcot rajzolunk nekik és papaírból kezet is vágunk ill. ragasztunk a két oldalára. Hajba masni is tehető. Hát nem édesek?





(Kifújt tojásokat használtunk a művelethez, amelyben Zoltán volt nagy segítségemre. Még azt is megbocsátottam neki, hogy nem tudta úgy kifújni őket, hogy külön tálkába kerüljön a sárgája és a fehérje..Szerinte ez kivitelezhetetlen és egyébként is örüljek, hogy nem az én halántékom horpadt be)

Cukorkatartó virágot szintén gyerekjáték alkotni. Virágformát rajzolunk színes papaírra vagy ha margarétát szeretnénk, akkor fehérre. Utóbbi azért is gyerekbarátibb megoldás, mert a kicsik saját maguk színezhetik, festhetik ki a szirmokat. Ennek közepébe ragasztjuk a muffin papírt és a kelyhet megtöltjük színes cukorkával vagy drazséval, amiből kedvükre válogathatnak a locsolók. Hogy legyen tartása a virágnak, ajánlott keményebb, kartonpapírból kivágni a virágot.

A zseniálisan egyszerű törölköző nyuszik Móni barátnőmnél láttam először. Én addig csak a törölköző hattyú hajtogatásban jeleskedtem. Húsvét előtt kapóra jött a nyuszi alakzat meg az Ikeás 70 ft/db-os tötölközőhalom.
Móni blogjában részletes leírás található. Annyit azért hozzátennék, hogy mozgó szemek híján mi gombokkal, patentokkal tettük látóvá (és szaglóvá) a nyuszit. A kész művek a fürdőszobában a mosdó mellett ügyelnek a helyes fogmosási technikára.



You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Kellemes husveti unnepeket kivanunk nektek es az egesz csaladotoknak!Na es sok sok locsolot!

    VálaszTörlés
  2. Jók lettek a szőkeségek!
    (a nyuszik is tetszenek)
    :)
    Szerintem semmivel nem késtél el, ha ez megnyugtat téged...
    Úgyis találkozunk, de addig is nyugodt, békés ünnepeket kívánunk nektek!
    :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletesek lettek az alkotásaitok!
    Külön örülök, hogy kifújt tojásból dolgoztatok!
    Szép húsvétot Nektek!
    Puszi: Glória

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük Izabella! Nektek is szép húsvétot kívánunk!
    Móni! Igen, mennénk nyuszi/macska/kutya nézőbe (több állatotok tényleg nincs?) Addig is szép húsvétot nektek is!
    Glória! Köszönjük, Bencének és Csengernek sok piros tojást kívánunk már ha járnak locsolkodni..

    Ági

    VálaszTörlés
  5. Csodás munkák!!! Azokat a virágokat még lehet, hogy elkészítjük holnap reggel!:)
    Olyan bezzeganyák, akikről írsz, nem tudom, hogy léteznek-e! Mert bezzeg és olyan anya vagyok, hogy nemhogy dekorációkészítésre nem jutott időm, hanem a sütiket is tegnap hajnali fél 3-kor fejeztem be, és a konyhámat is ma estére sikerült teljesen puccba vágnom! Mondjuk, mentségemre legyen, hogy irtó tyarul voltam és vagyok, így minden sokkal hosszadalmasabb is volt.

    Boldog húsvétot továbbra, jó locsolóvárást holnapra!:)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes