ABCD



Szeretem amikor Hanna mesét olvas hugainak. Szeretem, amikor formálja a betűket, amikor ír. Örülök, hogy villámgyorsan megtanul bármilyen verset és azt igen élvezetesen elő is adja, élvezem, amikor csengő bongó hangján dalra fakad...
Észre sem vettem és véget ért az első iskolás év. Mire észbe kaptam már az évzáró műsor szövegét gyakorolta itthon, én pedig a fellépő szoknyáját vasalom és a bizonyítványosztásra gondolok. Megtanulta az ABC-t, összead, kivon, szolmizál.

Ma lesz az évzáró. Nagyon készültek a műsorral, amit a suli csodás dísztermében adnak elő. Várjuk mi is a kicsikkel együtt, akik akár be is ugorhatnának ha valamelyik szereplő hiányozna vagy jelentkezhetnek súgónak, hiszen kívülről tudják a szöveget.

A minap a kavicsokra, amelyeket Franciországban, Etretat csodás tengerpartján szedtünk még tavaly nyáron, betűket festettünk,- azzal játszunk mostanában. Szavakat rakunk ki belőle és versenyzünk, ki tud több darabot felhasználni. Szeretjük, ha nem bolti a játék, amivel játszunk.

Lassan befejezi az első osztályt nagylányunk, Hanna. Annyira szeretem őt! Ez most kiszakadt belőlem. És az eső is eleredt...

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Biztos most volt hogy gondoltad valyon mi lesz a suliba, Hanna iskolaba megy,biztosan elotted van a nap amikor izgatottam ment az elso napjara a suliba,es mar veget is ert az elso osztaly.Nagyon szalad az ido.Nagyon ugyes Hanna, igazan okos,es aranyos csajszi.Meg a hugainak is olvas dicseretre melto.puszika

    VálaszTörlés
  2. :) Ügyes és okos leányzó. :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj, még az én szemem is könnybe lábadt...egyébként is érzékeny vagyok mostanában, hisz tegnap voltam az első iskolás szülői értekezleten, nemsokára ovis ballagás, de Te is tudod milyen ilyenkor az anyák lelkivilága!

    Jó ez a betűs játék, mi a "bolti" scrabble-t is szeretjük!
    Marcsi

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes