Vers a szakácsnak



Végy három, szavalni, szerepelni szerető gyereket. Vidd el őket egy Sunday Brunchra valamelyik hotelbe. Egyetek, igyatok majd kérjétek meg a séfet, hogy hallgasson meg egy testhezálló verset a lányok előadásában a sok finomságért cserébe. Az eredmény sok mosoly és a meghatottságtól kissé párás szemmel kezet nyújtó, gratuláló konyhai személyzet elismerő szavai. Magam sem gondoltam volna, hogy ekkora örömöt okoznak majd a konyhán tüsténkedő ám a vendégektől távol, a háttérben tevékenykedő szakácsoknak lányaink és a vers, amelyet az oviban tanultak és utoljára az évzárón adtak elő.



A Radisson Olive Étterem séfjétől ajándékot is kaptak a lányok. Egy igazi szakácssapkát és két kisebbet, amolyan kuktáknak valót. Nagy becsben tartjuk. Időnként majd felvesszük és az sem kizárt, hogy valamelyik farsangkor felhasználjuk.


A Sunday Brunchról még csak annyit, hogy mi bizony időnként élünk a hotelek által kínált lehetőséggel és egy kicsit kényeztetjük magunkat a mesterszakácsok által készült finomságokkal. Extra jutalomnap ez nekem, mert egy kis időre elfelejthetem a konyhát és bizony jó érzés, hogy engem kényeztetnek. Szinte mindig lkábulunk a terülj-terülj asztalkám látványától, a kedvességtől, amit ilyen helyen kapunk. Jó érzés fürdőzni a luxusban, a mesterien kitálalt ételek látványában. Szeretjük a ropogós damaszt szalvétát az ölünkbe teríteni és a svédasztalos étkezés előnyeit élvezni. A legtöbb helyen a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak, így tényleg van idő véggkóstolni a fogásokat és nyugodtan beszélgetni közben. És mielőtt a szívéhez kapnának többen, hogy ez megfizethetetlen, elárulom, hogy akadnak ajánlatok, ahol a gyerekek fogyasztása ingyenes vagy legalábbis kedvezményes, az italfogyasztás minden esetben az árban foglaltatik, a fogyasztásnak pedig csak a pocakunk befogadóképessége szab határt. Lehet osztani szorozni. A végén talán meglepő, hogy alig drágább, mint egy kertvárosi puccos étteremben vagy egy belvárosi kevésbé puccosban étlapról rendelni.



Ha te is szívesen bruncholnál tájékozódhatsz itt is.

You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Hat ti aztan mindig meglepitek az embereket.Nagyon bajosak a csajok es igazi kis vidito lanykak,Milyen meghatotak a szakacsok ahogy nezik oket es gondolom ahogy hallgatak oket.Persze nagyon jo ha neha eterrembe kenyeztetik az embert.Nekunk is van neha ilyen alkalom.puszika

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon kedves ötlet, hogy megköszöntétek a sok finomságot azoknak, akik dolgoztak vele! Megint csak gratulálni tudok Nektek emberségből.

    Üdvözlettel: Andrea (a 200.-ik)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kedves ötlet :))) es hat a lanyok is nagyon ügyesek, mert nem mindegyik 4-6 eves merne kiallni vadidegen emberek ele, hogy elszavaljon egy verset!!
    Jopofak a sapkak is :)

    Es hat tenyleg kell neha egy-egy olyan nap, amikor nem kell fözni, csak elvezni a terülj-terülj-asztalkamat :))) (en mindig azt szoktam mondani Gabornak, hogy nekem ott kezdödik egy nyaralas vagy pihenes, ha nem nekem kell kitalalni-megvenni-megfözni-elmosogatni, hanem csak leülök, megeszem es felallok :)))) persze jo dolog appartmanba menni, gyerekkel sokszor kenyelmesebb, mint egy hotel, de ha mar ugy is egesz evben föznöm kell, legalabb legyen neha 1-2 het, amikor nem kell :)))

    Szep hetet Nektek, sok puszi: Orsi

    ps. majd jövök Hozzad ötletekert, nemsokara megyünk haza es ki szeretnem hasznalni a sok programlehetöseget :))))

    VálaszTörlés
  4. Nem találok szavakat!!!

    Csodásak vagytok!!

    ..amúgy a kép magáról beszél!:)

    VálaszTörlés
  5. Tényleg jó lehet elénk kapni a reggeli-ebédet, és végig a családunkké maradni! Ágnes, azért tény, hogy ezt egy átlagos család nem teheti meg egy átlagos vasárnapon, hiába kerül "csak" annyiba.
    Mi pl. nyaraláson sem, örülünk, hogy nyaralni el tudunk menni. Egyszeri éttermes (menüs) ebéden gondolkodunk, hogy megejtsük-e, belefér-e.
    Bocs, belőlem mindig a csóróság szól, de jócskán meghatározza az életünket a pénztárcánk soványsága.

    A szavaláshoz gratulálok, szuper ötleteitekhez nem kell pénz, hanem kreativitás és kedvesség! Aranyosak voltak a lányok - és az ámuló-bámuló szakácsok és kukták! :)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes