A távfűtés kezdete nálunk ünnepKönnyű megjegyezni,- október 15-én, a távfűtés kezdetén ünnepeljük Zoltán születésnapját. A lányok már egy héttel a nagy nap előtt rajzolgattak, így egy dossziényi szülinapi rajzzal kedveskedtek apukájuknak, amit csak az ágyon ugrálós boldog születésnapot című dal eléneklése után adtak át az ünnepeltnek. Hiába volt ez ünnepnap, mindhárom lányunknak ugyanúgy, mint minden szombaton kötelezettségeik voltak, így én Hannát zongorára, Zoltán pedig a kicsiket a Holdvilág Kamaraszínház Morzsa színpados foglalkozására vitte el. Tízóraira fogyasztottuk el a Sacher tortát, aminek receptjét Hanna osztálytársának anyukájától kértem el. A neten is keresgéltem de hamar rá kellett jönnöm, hogy az eredetit tényleg hét lakat alatt őrizhetik, hiszen ennyi különböző összetételű Sacher recepttel nem találkoztam életemben. Persze mindegyik úgy kezdődik, hogy ez az igazi..

Az enyém végül is úgy ahogy volt elfogyott. Gyertyákat képtelenség lett volna beleszúrkálni a csokibevonat miatt a tortába, ezért Hannával kitaláltuk, hogy mécseseket teszünk az asztalra, összesen 37-et, majd a nem túl hajlott kort kihangsúlyozva még az égő mécseseket is szám alakban tesszük le. Mire Zoltán hazaért a kicsikkel, mind a 37 gyertya égett. Volt meghatódás, aztán ahogy szoktuk az ünnepelt elmesélhette születésének történetét, ami azért az ő esetében hordoz magában izgalmakat is.
Csendes kis ünneplést tartottunk szerény ajándékkal. A Világ Legjobb Apukája magazin címlap montázsa is egy az ajándékok közül, ráadásul egyáltalán nem tartom túlzónak a jelzőt, hiszen eszméletlen sok minőségi időt tölt velünk. A képet kinyomtatjuk nagyba és egy képkeretben a falra tesszük. Hanna ugyan lemaradt erről a fotóról, de róla meg készült másik, majd azt is kiakasztjuk... Sokszor csörgött a telefon és a facebook üzenetek is eljutottak az ünnepelthez. Az igazi-, a hatalmas ajándék, az amelyik egy új fejezet kezdetét jelenti Zoltán életében pedig majd a következő hónapban érkezik meg.
37 év. Mi az egy férfinak? Aki ismeri Zoltánt, az tudja, micsoda energiákkal rendelkezik. Százszor hatékonyabban szervez, intéz, tárgyal, mint akárki. Sosem felejt el semmit. Néha azt hiszem egy computer van a fejében és nem értem hogyan ért mindenhez. A marketinghez, a számítástechnikához, a pénzügyekhez, a szereléshez... Na jó. A főzéshez és a zenéhez nemigen. Gyors és eredményes. Okos és tájékozott. Csodálom akkor is, amikor angolul anyanyelvi szinten társalog. Temperamentumos és szenvedélyes. A humora pedig egészen kivételes. Mit is kívánhatnék hiszen megvan mindene! Maradjon még sokáig ilyen!

Émelyítő szavak helyett egy idézetet írok le. Ennél találóbb most nem is kell azt hiszem.

"Furcsa, de megvolt az oka annak, ha két ember úgy döntött, hogy közösen ,felépít" egy életet. Annak ellenére, hogy a döntések, amelyeket mint férj és feleség hoztak, nem téglák voltak, az idő pedig nem habarcs, attól még kézzel fogható és valóságos dolgot alkottak együtt."

J. R. Ward


You Might Also Like

10 megjegyzés