Jobban, mint a lovakat


Egyik kedvenc népmesém a Só. Amikor a legkisebb királykisasszony azt mondja az apjának, azaz az öreg királynak, hogy úgy szereti az édesapját,mint az emberek a sót.
Erre megharagszik a király és elzavarja a háztól a kisleányt. A végén persze rájön a király, hogy hatalmasat hibázott, ízetlenül kerülnek elé az ételek és ezzel sótlanná válik nemcsak az egész királyság de ő maga is.. Lassanként ráeszmél, hogy lánya hasonlata nagyon is helyénvaló és hízelgő.
Nos a mi legnagyobb királykisasszonyunk, a szokásos szójátékán kívül, miszerint "Anya én nem szeretlek...imádlak!", szóval ezen a hízelgésen kívül, az alábbi mondattal dobogtatta meg szívemet:
"Anya! Én annyira imádlak..tudod mennyire?? Jobban szeretlek, mint a lovakat."
Hát mit mondjak? Kuncogva jöttem le az emeletről és újságoltam el Zoltánnak a bókot, amit lányunktól kaptam. Én biztos nem kergetem el emiatt itthonról. A ló hasznos állat, okos is, idomítható, szép, formás idomokkal rendelkezik, az emberek megbízható társa. Munkára és szórakozásra is kapható. Terápiás célokra is használják, de ami a legfontosabb, négy lába van és (néha) mégis megbotlik. Sokszor úgy érzem én is jól megpakolt szekeret húzok magam után, néha leroskadék és örülhetek, hogy nem a szódás a gazdám.
Ez van. Hanna továbbra is nagyon szeretne rendszeresen lovagolni, de ehhez nekünk még mindig el kellene felejteni a lovaglás = csigolyatörés elméletünket, amihez további időt kértünk lányunktól. Egyelőre megértő és hogy ne vesszen kárba a várakozási idő, elméleti tudását gyarapítja azaz lovas könyveket nézeget és olvasgat.
Én pedig igenis kihúzom magam, ha arra gondolok, lányom a lovaknál is jobban szeret.

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. szia
    Bogi már másfél éves kora óta "lovagol":)papa lován ill. lovardában pónin..igaz ez még csak séta, max. futószárazás, ügetés..a lovak nagyon okos állatok, megérzik, ha gyerek ül rajtuk és szinte hihetetlen milyen óvatosak...szerintem Hannának nyugodtan engedhetnétek ebben, főleg, hogy úgyis pónin fog kezdeni..és először séta stb. de ezt biztosan tudjátok már..ott nulla a leesés veszélye...
    Andi

    VálaszTörlés
  2. Légy büszke erre a szeretetre!
    Ölel:Kató

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de drága!:) Hát, bizony én is büszke lennék. Ekkora párhuzamokat és hasonlításokat viszont az én lányom még nem tud kikombinálni.:)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes