Keksz sünik sorakozó!



Este kilenckor jutott eszembe, hogy nem készítettem el a Hannának beígért kekszmorzsa alapú süniket, amiket másnap az iskolába szeretett volna bevinni, hogy még ezen a módon is megünnepelje osztálytársaival 7. születésnapját.
Vasárnap este ahogy gondolom más iskolás korú családoknál szokás, mi is különös figyelmet fordítottunk a készülődésre, a téli szünetet követő első tanítási napra. Időben kezdtük a fürdetést, hajmosást, körömvágást, táskából való kissé erjedt szagú almaital kihajítását és a tanszerek bepakolását, ceruzák hegyezését, vers kikérdezését, meseolvasást, altatást. És mire a végére értünk és legszívesebben bebújtam volna a kádba, hogy egy illatos habos fürdőt vegyek, csakhogy eszembe jutott, hogy nekem van még egy kis dolgom a konyhában. Zoltán a hálószobában dolgozott a laptopján és közben őrizte a lányok szokásosnál nyugtalanabb alvását.

Nekiláttam a süniknek. A massza összekeverése kb. 7 percet vett igénybe. De jó, gondoltam magamban, egy pillanat alatt itt sorakoznak majd Hanna szülinapi sünijei én meg végre lazíthatok. Egy perccel később rájöttem, hogy a megfelelő süni formázáshoz bizony idő kell. A mandulaforgácsokat se lehet csak úgy kapkodva beleszurkálni a masszába. Az első hármat igazán körültekintően formáztam meg,amelyik egérre hasonlított azt kíméletlenül újra gyúrmáztam. A tizediknél már kicsit untam, bekapcsoltam a rádiót halkan. A szemeket orrokat francia drazséval alakítottam ki és ettől a művelettől új lendületre kaptam. (Máig rejtély honnan volt nekem francia drazsém éppen akkor, de tény, hogy a görgős spejz polc legtetején egy mozdulattal a kezembe akadt egy zacskóval. Hiába, no, mindig is szerettünk mindent ami francia.) A mandulatüskék beszúrásához már végképp nem volt türelmem, így lehívtam Zoltánt, aki kissé kikerekedett szemekkel hallgatta végig kérésemet, majd bármilyen tiltakozás nélkül elvállalta a feladatot és becsületesen, precízen, egyetlen morgás nélkül csodás tüskéket gyártott mind a 26+2 süninek. Még csak bele sem kóstolt. Annyira szerettem érte.

Tálcára tettük őket, én egy darabig nézegettem a szépen sorban álló tüskés hátúakat. A gyertyafényes, kényeztető fürdő elmaradt persze. Helyette csak zuhanyoztam. Közben pedig megállapítottam, hogy vannak dolgok, amiket az ember csak a gyereke kedvéért tesz meg. Hogy ne okozzon csalódást neki, hogy kifejezze ilyen módon is mennyire szereti és talán egy kicsit azért is, mert - nehéz bevallani- de igenis jó érzés egy kicsit "szuperanyu" szerepben tetszelegni.



Íme a recept egy osztálynak való mennyiséghez:

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 10 dkg olvasztott vaj, 10 dkg porcukor, 4 ek kakaópor, annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen
Kell még francia drazsé és mandulahasáb

Elkészítés: A hozzávalókat jól összegyúrjuk Kis süniket formázunk a masszából. Az eredeti recept szerint a hátukat olvasztott csokoládéba kell forgatni, ám én az ötödik után ezt meguntam és nem is igazán hiányzott, majd (férj vagy más munkaerejét felhasználva) beleszúrjuk a mandulahasábokat. A szemet, szájat francia drazséval alakítjuk ki.



Eredeti ötlet innen.

You Might Also Like

13 megjegyzés

  1. És az osztály boldog is volt!
    Legalábbis Bencétől úgy tudom a szuperanyu szupersünijeinek sikere volt.
    Mikor délután Zoltánoddal összefutottam, azért csendesen megjegyezte, hogy hát az asszonynak milyen ötletei vannak este 10-kor!?
    Én csak annyit mondok,
    köszi Ági a kedves ötletet,
    sok puszi érte:
    Glória

    VálaszTörlés
  2. Anya nagyon de nagyon ugyes vagy hogy ilyen gyonyorusegeket alkottal.Az osztaly biztosan nagyon orult ,a megelpinek.,Igen neha elmarad a kenyezteto furdes es csak egy zuhany jonn ossze de megeri.puszika

    VálaszTörlés
  3. Nnna, ez a süni nálam telitalálat! Kölcsön venném az ötletet...

    VálaszTörlés
  4. Glória! Tényleg panaszkodott neked? :-))

    Anya! Tökéletesen igazad van!

    Edit! Tessék! Tessék! Lehet! Lehet!

    VálaszTörlés
  5. BÚÉK itt is Ági!:)
    Azt hiszem, hogy nekem is elkel ez a remek, egyszerű, gyors recept egy majdani bulihoz, gyerekzsúrhoz, húsvétra, vagy csak úgy. Andris nagyon fogja díjazni:) Úgyhogy "einstandolnám", engedelmeddel! Kriszta

    VálaszTörlés
  6. Ezt én is elraktározom! Nagyon szuperek! :)
    Ebből a kekszes alapból, úgy látszik, csak jó dolgokat lehet kihozni. :)

    Zoltánnak is minden elsimerés, amiért zokszó nélkül segített. :)

    VálaszTörlés
  7. Hello!
    nekem is az jutott eszembe, hogy szerencsések a lányok, hogy ilyen anyukájuk van.
    Az a bújós kép szenzációs. Hol készült? Gondolom profi fotós csinálta. eszméletlenül jó.

    Pussz: Ancs

    VálaszTörlés
  8. Nem, nem panasz volt!
    Csak apró megjegyzés, hogy úgymondjam élcelődös hangvételben. Persze hozzátette, hogy ő is kivette a részét a munkából, amit Hanna rögtön megerősített.:)

    VálaszTörlés
  9. Ancs! Köszi, nekem is kedvencem lett.Igen, fotózáson voltunk, majd erről is írok egy posztot.

    Glória. Tudom én, ismerem!! Szinte hallom is ahogy mondja neked.
    Ági

    VálaszTörlés
  10. Ági!Szuper vagy,a sünikkel együtt!!:)..ja és Zoltán is szuper!!:))

    Puszi

    VálaszTörlés
  11. Közben megtaláltam az üzenetedet nálunk a blogban:)Örülök,hogy elment a lap.És örülök,hogy tetszik Hannának,mert Anett nagy szeretettel készítette neki:)

    Puszillak,
    Timi

    VálaszTörlés
  12. Szia Agi,

    nagyon szuperek a kis sünik, mondjuk tenyleg nem vagy semmi, hogy este tizkor meg ilyeneket krealsz :))) De hat egy anya mindent megtesz a gyerekenek :)))) (a massza egyebkent olyan, mint egy sima kekszgolyo masszaja??)

    Es a foto is szuper, kivancsi vagyok a többire is! keszültek mar Rolatok többször is profi kepek, ugye? Nagyon helyesek a lanyok rajta :)

    Ja es az utazasodra nem reagaltam, most potolnam, biztos eletre szolo elmenyben lesz reszed, de ami a legszebb, hogy all Mögötted egy ferj, egy csalad, akik nelkül ez nem jöhetne letre!

    Kivanok Nektek boldog uj evet es azt, hogy minden ugy alakuljon, ahogy szeretnetek!!
    Üdv: Orsi

    VálaszTörlés
  13. Orsi! Nagyon jól esett minden szavad!
    És igen, jól látod, Zoltánom nélkül nem vehetnék részt ezen az "expedíción" és nem írhatnék a kambodzsai anyákról, gyerekekről és a tetanusz elleni oltásról. Olyan helyekre visznek, amelyekről álmodni se mertem volna. Valószínűleg az egész gondolkodásmódomat megváltoztatja majd az, amit ott látok, tapasztalok. Láthatod, eléggé izgatott vagyok, most ebben élek.

    Igen egy nagyon ügyes fotós fiúhoz járunk évente egyszer, mert kellenek a falra képkeretekbe a jó képek. :-))

    Ölellek,

    Ági

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes