Bizonyítvány



No lássuk azt a bizonyítványt édes lányom!

Hogyhogy csak jó a magatartásod? Az miért nem példás, mint a szorgalmad? Ja, hogy nem gyűlt össze elég piros pont és matrica az erre kijelölt helyen a falon. És miért nem ha szabad érdeklődnöm? Mert sokat fecsegsz, cserfes vagy és biztosan szemtelen is, mint itthon. Hogy ebéd közben túl sok közlendőd akad? Látod, ezért nincs időd megenni a levest. Tudod, hogy van, ahol éheznek? Hát minek fizetlek be ebédre ha evés helyett beszélgetsz? Az én bizonyítványom mindig úgy kezdődött, hogy példás-példás. Hogy hogyan folytatódott? Itt most én kérdezek!

Nézzük csak tovább. . Itt az áll, hogy dicséretben részesül környezetismeret, olvasás, rajz és ének tantárgyakból. És a többiből nem? No és a matek? Az kimaradt? Az hogyhogy nem dicséretes? Igen, láttam, hogy minden dolgozatod remekül sikerült de mégsem kaptál kiemelt dicsértet. Valami oka csak lehet. Nem sumákolsz te valamit? Hogy Csilla néni szigorú és egyébként is sokkal több dolgozatot írtok, mint a csoport másik fele? Emlékszem, koccintottunk is sokszor a gyerekpezsgővel. Pedig itt az áll, hogy aktív és szorgalmas vagy és jó tempóban, többnyire pontosan számolsz. Apád nagyon csalódott lesz, amiért a kedvenc tárgyából csak úgy simán jó vagy és nem dicsértes. Talán majd meg is fogadja, hogy jövőre minden nap gyakorol veled. Hogy én hanyas voltam matekból? Nem mondtam, hogy most én kérdezek?

Azt írják a beszéded tiszta, érthető, a szókincsed gazdag és választékosan beszélsz. És külön dicséretben részesítenek, amiért a verselő ABC-ben található verseket egy kivételével mind megtanultad kívülről. Az az egy, ami kimarad pont a kedvenc költőmtől való. Igen, a fecskés. A szép teljesítményért kaptál jutalom könyvet is. Tudod én a mai napig őrzöm az iskola évzárókon jutalmul kapott könyveimet. A legelső is megvan, az Egyszer volt Budán kutyavásár. A tiédnek mi a címe? Kortárs olasz mesekönyv és egy manóról Bambilláról szól? Majd elolvassuk együtt, hiszen azt írták képes vagy elmélyülten magadtól olvasni és az olvasottak tartalmáról beszámolni, sőt azt is, hogy olvasási sebességed kifejezetten gyors. Apádé is!

Környzetismeret! Jaj de szerettem kisdiákként. Hogy te is? Akkor ezért kaptál dícséretet. Azt írták tájékozottságod korodat meghaladó. No volt értelme annyit beszélni neked, nemhiába gyűjtöttünk leveleket, olvasunk ismeretterjesztő könyveket. Jól van lányom, ezt már szeretem.

Hát a testnevelés nem az erősséged. Te akartál balettra járni, akinek helyből távol ugrás átlagon aluli? Hát hogy gondoltad ezt? Ja hogy hátratetted a kezedet,amikor elestél a homokba és azt mérték meg? Egyáltalán megmutatta a tanító bácsi hogyan kell úgy ugrani, hogy előrefelé ess? Kidobósban, színcápában, labdajátékokban bezzeg jó vagy. Ide van írva. Ügyes, aktív, kezdeményező. A gimnasztikát viszont pontatlanul végzed. Na majd nyáron kezelésbe veszlek.

Néptáncon viszont a gimnasztikai gyakorlatokat megfelelően hajtod végre és a ritmusérzéked is pontos. Jól van. Szépen és pontosan lépegetsz tánc közben. Na ezt biztosan tőlem örökölted. Ahogyan azt is, hogy jó a hallásod. Lehet, hogy mégsem véletlenül vettek fel zongorára? Tudsz te ha akarsz!




Te Hanna. Van az értékelésben egy rész, ami arról szól, hogy időnként még mindig hiányos a leckéd és a felszerelésed. Ezt a részt ne mutassuk majd meg mamának, mert biztosan ugyanazt mondja, mint félévkor, hogy:
"Édes lányom, ebben a bizonyítványban ami szép és jó, az mind Hanna érdeme, ami rossz, az a te hibád, úgyhogy szedd össze magad!"
Hogy igaza van -e? Hát tudod az anyukáknak mindig igaza van. Na gyere az ölembe! Mondtam már, hogy nagyon büszke vagyok rád? Csodálatos bizonyítványt kaptál. Ne mondd el senkinek, de apával kicsit örülünk neki, hogy nem példás a magatartásod, hogy aktív tagja vagy a közösségnek és határozott megnyilvánulásaiddal igyekszel a középpontban lenni. Ugye milyen gyorsan elszállt az első év? Szeptembertől másodikos leszel. Maradj még egy kicsit, gyere bújjunk össze...

You Might Also Like

10 megjegyzés

  1. Nagyon tetszett az írásod:) Gratulálok a Nagylányodnak is, igazán büszke lehetsz rá :)

    VálaszTörlés
  2. Graulálok Hannának, az érdemeinek és mindannyiótok érdemeinek! A hiányosságokkal meg ... meg kell tanulnunk együttélni.:)

    Ágnes, perzsel ebből az írásból a szeretet, amit nagylányod iránt érzel. De ugyanúgy süt belőle a büszkeség és a csodálat is. És mindegyiket megérdemli!

    Sokszor puszillak!:)
    Edith

    VálaszTörlés
  3. Remek írás jó értékelés.
    Jó, jó, jó. Van benn élet. Az a jó, jó, jó! :)

    VálaszTörlés
  4. :-)
    Hú, de kísértetiesen ismerős volt a stílus :-)
    Ugye te is ezt hallgattad gyerekként? :-)
    Gratulálok Hannának a szép bizonyítványhoz!

    VálaszTörlés
  5. Hmmm, igazán jó írás, de ezt már megszoktuk tőled Ági!
    Hannának nagy gratuláció, igazán szép bizonyítvány ez az első...emlékeim szerint az elsők nálam is ilyenek voltak:)
    A képen igazán szép Hanna, mint mindig!
    Üdv: ZKriszta

    VálaszTörlés
  6. Brávó Hanna!!
    Gratulálunk az eredményeihez.Igazán ügyes mindenféle szempontból.És az a jó,hogy minden jó és nem tökéletes!:))

    A képeken nagyon tetszik Hanna,olyan nagyos,büszke és olyan Hannás:)

    Puszillak,
    Timi
    u.i.most írom az eperhab és eperlekvár receptjeit emailben!!

    VálaszTörlés
  7. Szia Ágnes!
    Őszinte gratula az íráshoz és Hannának! Jó vakációt neki!
    Lesz bejegyzés arról, hogy miért van kötés az egyik ujján? :)
    Kriszti

    VálaszTörlés
  8. Csoppke! Köszönöm, az vagyok. :-)

    Edith! Örülök, hogy a kicsit ironikus hangvételt nem vette senki komolyan. Valóban nem kapott szídást a "hiányosságokért". köszönöm!

    MJ! Ez jó!

    Ildikó! Hát igen, és már akkor megfogadtam, hogy nem kérdezem meg, hogy "miért csak négyes??"

    Kriszta! Köszönjük és jól kicselezted a bloggert, nem hagytad magad, ezt is köszönöm!

    Timi! Kedves vagy, átadom neki a gratulációdat. Megnézném egymás mellett Anettet és Hannát újra, mennyire hasonlítanak.

    Kriszti! Elmehetnél nyomozónak, neked aztán éles szemed van a részletekhez. Képzeld gondolkodnom kellett, hogy miért volt kötés Hanna kezén aztán eszembe jutott, hogy kreatívoskodott, valamit alkotott és az ollóval elvágta az ujját, elég mélyen, úgyhogy tettem rá egy igazi bumszli kötést ragtapasz helyett, mert azt szeretik a gyerekek. :-) Ebből külön blog bejegyzés nem lesz, ellenben az apák napjáról igen.

    Ági

    VálaszTörlés
  9. Nagy gratula Hannának!
    Én azt kívánom, hogy maradjon ilyen cserfes, bájos a következő tanévben is!:)

    Puszi
    Glória

    VálaszTörlés
  10. Nagyon ugyes ez a Hanna gratulalunk az eredmenyeinek.Csak igy tovabb mindenben nagyon ugyes.puszika

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes