Hóvirág

Nemrég, egészen pontosan nőnapon ilyen csodás hóvirágokkal vártak bennünket az oviban a Csigabiga csoportban. Elállt a lélegzetem a látványtól, a távolból úgy tetszett, mintha igazi hóvirágok kandikáltak volna ki az ajtóra ragasztott papírkosárkából. Aztán közelebb érve egyértelművé vált, hogy a hóvirágok kartonpapírból és egy olyan egyszerű, de nagyszerű technikával készültek, amilyennel bárki próbálkozhat otthon. Egy- egy szálat kaptam Esztertől és Noémitől. Az egyik az autómban hirdeti a tavaszt, a másik a játszóházunkban. Lehet, hogy azért is kedves nekem annyira, mert óvodában ez volt a jelem.
Ha valaki pedig igazi hóvirágszőnyegre vágyik, ne mulassza el megnézni az Alcsúti Arborétumban a hóvirágmezőt. Mi már láttuk, akkor írtam is róla. Idén megelégedtem a kedves ovis hóvrágokkal. Az igaziak úgyis védettek és hamar elhervadnak, vagyis aligha díszíthetném velük a környezetemet. Az óvó néniktől pedig ezután is nagyon szívesen tanulok és figyelem milyen kreatív csodákat gyártanak a közelgő ünnepekre vagy csak úgy, hogy otthonos, kedves hely legyen a lányok második otthona, ahová annyira de annyira szívesen járnak, hogy hiába mondom minden reggel nekik, hogy lassan, kézenfogva haladjanak az öltözőbe, ők rám se hederítenek és rohannak és amikor hazajövünk, egymás szavába vágva mesélnek élményeikről.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Bingó!!! Már megint egy ötlet, amit lenyúlok, úgyis éppen kreatív ötleteket keresgélek a jövő heti tavasz-témámhoz. :)
    De hoyg ne csak nyúljam az ötleteket, hanem én is adjak valamit cserébe, holnap viszek magammal fotómasinát, és lefényképezek ezt-azt, amiket mi készítettünk az utóbbi időben.:)
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Edith! Nagyíon szívesen adok ötletet, főleg, mert nem vagy rest és elmondod, hogy vitted, vetted. :-))

    A további "óvónénis" ötleteket pedig előre is köszönöm ha elküldöd nekem. Más csoportokéra is vevő vagyok. Azért ti óvónők verhetetlenek vagytok dekor tekintetében (is).
    Ölellek,
    Ági

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ágnes!

    Igazán örülök, hogy nálad is látom az általam megálmodott hóvirágokat. A papírcsodák című kis füzeteim óta már számtalan új ötlet vált valósággá, a technikát is elneveztük: gurigami névre hallgat. Nézz körül nálam is, biztos találsz kedvedre való dolgokat: www.gurigami.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gurikati!

    Nem tudom, hogy az óvó néni honnan merítette az ötletet, mindenesetre én most belenéztem a blogodba és maradtam is jó sokáig, mert elvarázsolt ez az új technika. Köszi, hogy a figyelmembe ajánlottad.

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes