Négy és fél


Pontosan ennyi idős Hanna és ezt bizony meg is ünnepeltük amolyan amerikai módon. Rögtön elmagyarázom. Szóval először, Hanna Bostonban élő unokatestvérétől hallottam, -aki ugye éppen egy napon , csak tíz év korkülönbséggel született, mint Hanna-, hogy Amerikában az a szokás, hogy a télen született gyerekeknek, nyáron is tartanak egy zsúr féleséget a szüleik, mert mégiscsak más a hangulata egy kerti, mitöbb medencés bulinak, mint egy zárt terűnek. Arról nem szól a fáma, hogy a nyári gyerekeknek is tartanak -e téli bulit a szülők de ez nem is annyira érdekel. Az ötlet tetszett már akkor is és ha már egyszer úgy hozta a sors, hogy Hanna december 29-én jött a világra, megünnepeltük a négy és feledik születésnapját ma, június 29-én. Az amerikai medencés party érzéshez nagyban hozzájárult a Lidl aktuális ajánlata, merthogy éppen mától amerikai műanyag és kevésbé műanyag élelmiszereket kínált az arra fogékony vásárlóknak. Márpedig mi fogékonyak vagyunk az autentikus hamburger szószra és az egészségtelen chipsre, legalábbis ha buliról van szó. Zoltán azt hiszem élete legjobb hamburgerét készítette el, amiért külön köszönet neki. A Charlotte tortán négy és fél gyertya égett és Hannának a medencéből kellett elfújnia a gyertyákat, mivel nem tudtuk kicsalogatni a gyereksereget a vízből de persze nem is baj, mert így még viccesebbre sikeredett az egyébként ajándékmentes szülinap. Abban ugyanis megegyeztünk, hogy ajándékozásról szó sem lehet, arra ott van az igazi szülinap. Azért tőlünk mégiscsak kapott egy múlt karácsonyra vásárolt de túlságosan jól elrejtett és mostanában megtalált apróságot, egy tányért, amit kedvére kifesthet és abból reggelizhet. Örült neki és örült a feldíszített terasznak, amit az ebéd utáni alvása alatt készítettem el. Találtam egy csomag Happy 4. Birthday felirattal rendelkező lufit, kijavítottam a négyeseket 4,5-re és csak ezután fújtam fel őket.
Nem hívtunk túl sok vendéget, Hanna legjobb barátnőjét Imolát és legjobb barátját Balázst, Réka hugával együtt (az összesen egyébként hat gyereket és öt felnőttet jelent ha jól számolom) . Így is kiabálós, sikítós, kacagós strandolós hangzavar kerekedett, Hanna pedig nagyon kedvesen csak annyit mondott lefekvéskor, hogy Köszönöm a mai szép napot nektek!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes