Felvétel indul!



" Felvettek..... nem a két szememért

felvettek...... nem a jegyeimért

felvettek...... pedig kevés a hely

felvettek..... ez tiszta röhej!

A 80-as években hallottam először ezt a musical részletet és a fülemben maradt, noha akkor még fogalmam se volt arról miről szól. Most is csak a harmadik sora releváns, meg persze a refrén, az is többes szám első vagy harmadik személyben.
Ma reggel a szokásostól eltérő módon én vittem oviba Hannát. Ez nálunk Zoltán feladata és csak olyan ritka esetekben kell helyettesítenem, mint például a mostani, azaz, hogy 2000 km választ el bennünket pár napig.
Tulajdonképpen elégedett vagyok a reggeli készülődéssel, volt időnk kakaózni, reggelizni, halk nyugtató zongorazene szólt és csak kicsit van hiányérzetem amiatt, hogy a híradót nem néztem és így kissé homálynak érzem magam nemcsak az aktuálpolitika de az időjárás terén is. Fél nyolc után szépen felöltözve, megfésülködve, megmosakodva, frissen, üdén léptünk ki a kapun, hogy elsétáljunk az óvodáig. És akkor megláttam az ablakon kiragasztva a névsort. A gyerekek neveit, akiket felvettek a 2009/2010-es óvodai évre. Ott voltak egymás alatt. Eszter és Noémi. Hanna is nagyon boldog lett a ténytől, hogy jövőre már minden reggel együtt mehet testvéreivel az óvodába és még azt is megállapítottuk,hogy a szülői értekezt dátumát ezúttal nehéz lesz elfelejteni, hiszen az apukája és anyukája, azaz a mi 8. házassági évfordulónkra esik.
Hazafelé sétálva betértünk a sarki fűszereshez, ahol persze elújságoltam az örömhírt. És magam se tudom miért, egy kicsit elérzékenyültem és a krumplik fölé kellett hajolnom, hogy ne lássák könnyeimet.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Gratulálok a két kis ifjú ovisnak! Nem csoda, hogy elérzékenyültél, fontos fordulók ezek egy ember és emberpalánta életében. hiszen véget ér egy szép korszak, és bár újabb szép következik, mégis búcsúzik az ember valamitől. :)

    Vera

    VálaszTörlés
  2. akkor augusztus 24 ugye??? csokol ferjed 2000 km-rol :)))

    VálaszTörlés
  3. Olyan jó olvasni Téged! Olyan szép, ahogy immár rutinos anyukaként is elélrzékenyülsz az ovis felvételen :) Én is ilyen érzékeny vagyok, bármi, ami a gyerekekkel - férjemmel kapcsolatos megríkat :) Szépek a lánykák :)

    Köszönöm a bejegyzésedet!! Ott válaszoltam is :) Sajnálom, hogy a GYES-es téma felzaklatott. Csak mostanában annyira kilátástalannak és borúsnak látok sokmindent. Talán ezért is ömlött ki belőlem a sok negatívum :)

    VálaszTörlés
  4. Sok örömet az Új Ovisoknak is!
    Nagyölelés:Katónéni

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes