Állati jó tábor



Milyen lehet hétfőtől péntekig, reggeltől délután ötig az Állatkertben eltölteni a vakáció értékes napjait? Hanna és unokatestvére, Nóri szerint a lehető legjobb dolgok egyike. És el is hiszem.Tavaly egyedül vett rész a Zoo tábor programjaiban, idén, nagy örömére Nórival. És mostanra Hanna komolyan azt hiszi, hogy ha kitartóan nyávog, akkor egyszer csak engedek és veszek neki egy vadászgörényt. Részletesen beavat, hogyan idomítható, hogyan szelídíthető, mindezt az után, hogy elmeséli, hatalmas rumlit csinál a bundás ha szabadon engedjük és mindent megrág. Az, hogy milyen jelző illik hozzá a legjobban, mellékes.. Remélem letesz róla hamar. Mondjuk annak örülök, hogy lesz valaki a házban, aki ha csótányt vagy szőrös pókot lát, akkor nem szalad ki a világból. Büszkén meséli, hogy ő kézbe vette a csótányt, én pedig miközben hallgattam őt, viszolygás helyett igyekeztem mosolyogni. Ahogy ülepednek le az élmények a kis fejében és ahogy feldolgozza a sok látottat, hallottat, úgy osztja meg velünk a madarak tollazatáról tanultakat és tesz fel zavarba ejtő, állatokkal kapcsolatos találós kérdéseket.

Most csak egy részletet írok le a kis füzetből, amibe szorgalmasan jegyzeteltek, jobban mondva, a már írástudó Nóri könyvelt duplán, azért hogy a sok okosság Hannának is meglegyen.




Kedd:
Megnéztük az oroszlánokat és sok okosságot tudtunk meg róluk. Megnéztük a sivatagi rókát, hiénát, perzsa leopárdot, a kis medvét, a barna medvét, a tigrist. Meg lehetett tapogatni az állatok koponyáját.. Láttunk ázsiai vadkutyát, csodálatos lepkéket a lepkeparkban. A citruskertbe is bementünk, láttunk kicsi prérikutyákat, óriásszöcskét, banáncsótányt, pöfögő botsáskát, óriás szőrös pókokat. Simogattunk kerélyos sáskát, kézbe fogtunk borsos csótányt, bütykös csótányt. Görénnyel fotózkodtunk.
Megnéztük babiriusszákat és meg is etettük őket. Sok óriásteknőst is nézegettünk. Láttunk óriáskígyót, komodói varánuszt, etettem zebut és rengeteg kígyót láttunk.





ui. Most vettem észre, hogy a madár és kacsatollak mellett most a konyhapulton figyel valami pikkelyes állat levedlett bőre. Két ujjammal csippentettem fel és úgy néztem, hogy mi lehet ez. Végül is, ami nem mozog, az jöhet. Azt hiszem jobb lesz ha átnéznem a zsebeket.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Állati az állati tábor!
    :)))))

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó!
    Anett is szívesen simogat mindenféle kis szőrös állatot,engem pedig kiráz a hideg közben:)

    Anett is épp táborban van..

    Puszi,
    Timi

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes