Interaktív Szobaszínház: Négy éve





Tegnap, az esti mese után, Noémi ágyán feküdve a legnagyobb tragikákat (vagy inkább komikákat) is megszégyenítő bravúrral, eljátszottam hogyan született meg Eszter És Noémi. Közönségem a két születésnaposból és testvérükből Hannából állt, azaz majdnem telt házas volt az előadás. Zoltán kicsit távolabbról, a bal négyes páholyból fülelt. Az előadás azzal kezdődött, hogy a sebtében talált plüssöktől, amiket hálóingem alá tuszkoltam, hatalmasra nőtt a hasam. A kórházi ágyon feküdtem és éppen a másik oldalamra fordulni készültem, ami nem kis mutatvány egy utolsó heteiben járó ikres kismamától, amikor hirtelen úgy éreztem, egy buborék pattant szét bennem. Igen. Eszter, a 37. héten jelezte, hogy elege volt abból, hogy ikertestvérével osztoznia kell a fincsi meleg, ám meglehetősen szűk helyen és tudtomra adta, hogy inkább megszületne. Vagy az is lehet, hogy már a pocakomban veszekedtek Noémivel, aki azt találta mondani neki, hogy "Kívül tágasabb! Menj!"
Nem tudom, mindenesetre csengettem az ügyeletes nővérnek, aki meg felébresztette az ügyeletes orvost, azzal, hogy az osztályon fekvő ikres anyuka szülne. Sietségre semmi ok nem volt, kis korongokkal nézték hogy dobog a szívetek. Minden rendben ment, így reggel, friss orvosokkal, nővérekkel és még egy busznyi érdeklődővel, segítővel együtt felvágták a hasamat.
-Apa hol volt? -kérdezte Eszter
-Apa is ott volt és közvetlen közelről figyelte az eseményeket.
-Először Eszterkét találta meg az orvos. (Ennél a résznél, kiemeltem hálóingem alól az Esztert megtestesítő FurBerriest, aki oázott, majd odaadtuk Hanna nővérkének, aki a színjáték alatt jót nevetett azon, hogy a nővért játszhatja, hiszen az életben is nővér, idősebb lánytestvér.)
-Na, mikor jövök én? -türelmetlenkedett Noémi
-Várj! Esztert becsavarták takaróba és odahozták hozzám, hogy köszönthessem, hogy puszit leheljek arcára. Gyönyörű, 2800 grammos baba volt. És már akkor különlegesen erős frekvencián tudott sírni. (megjegyzem most is)
Noémit hosszan keresték a pocakomban az orvosok. Két perc örökkévalóságnak tűnt nekünk, de ez cseppet sem zavarta őt, örült, hogy máris bújócskázhat valakivel. ( A játék azóta is nagy kedvence).
-Szóval végül csak megtalálták Noémit is és a lábánál fogva, mint egy kiscsirkét kiszedték. 2600 grammos csirkét. A darabban az ő szerepét valamelyik mackó kapta meg, hát őt húztam elő ruhám alól és adtam megint a nővér kezébe. Persze őt is üdvözölhettem a nagyvilágban és akkor már potyogtak a könnyeim a meghatottságtól és a boldogságtól, hogy egészséges, gyönyörű ikerlányaim születtek, hogy megszülettetek..
-És aztán? kérdezték a lányok
-Aztán aludtál egy jót!-kiabált át a másik szobából Zoltán, aki nem akarta átélni az élményeket újra, mert saját bevallása szerint azért ez több,mint izgalmas volt számára.
-Aztán összevarrták a hasamat.
-És nem fájt?-kérdezték mindhárman
-Nem éreztem semmit, hiszen érzéstelenítve voltam és egy szakaszon még el is altattak. Képzeljétek, azóta sem aludtam olyan nyugodtan, jól és mélyen...

Ma sem tudtam. A mai szülinapi bulin gondolkodtam. A sütiken, salátákon. Meg azon, hogy négy éve lettem ikres anya, négy éve lettünk nagycsalád. Hogy még mindig nem tudom kinek köszönjem meg ezt a különleges ajándékot.

Boldog születésnapot Eszter Zita!
Boldog születésnapot Noémi Rita!

TAPS!

ui. A darabnak hatalmas sikere volt. Azóta is tart. Egy év múlva látható újra.

You Might Also Like

19 megjegyzés

  1. NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KIVÁNOK AZ ÜNNEPELTEKNEK!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon boldog szülinapot Eszternek és Noéminek!
    Lassan annak is négy éve lesz, hogy a blogodat olvasom, és nagyon örülök, hogy rátok találtam!

    Jó ünneplést nektek! :)
    Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon boldog szülinapot a két kis ünnepeltnek!

    VálaszTörlés
  4. A nagylányoknak sok boldogságot kívánunk születésnapjuk alkalmából!

    Sajátos eladásmódod nekem is tetszett...
    :)

    Hihetetlen, de már szinte akkor ismertelek,(pedig nem ) amikor az egyik magazinban megláttalak nagy pocakkal, majd nemsokkal később a lányokkal való első napjaitokról, fürdetéséről számoltatok be, olvashatott a nagyközönség...
    (mintha tegnap lett volna)


    Puszilunk benneteket,
    Móni

    VálaszTörlés
  5. Isten éltesse a lányokat! A mai napra pedig jó bulizást!

    VálaszTörlés
  6. Edith, Vera, Éva, Mónika, Lepkevár! Köszönöm szépen a lányok nevében is a köszöntéseket. Délután buli. Legszívesebben mindannyitokat vendégül látnám. Tökéletes az idő egy benti dalos, játékos, szivárványkendős mókához.
    Most futok vissza a konyhába.

    Ági

    VálaszTörlés
  7. Drága Ágnes, Kedves Lányok!

    Ezzel a játékkal is bizonyítottad, mennyire klassz vagy! (Csak megírom ide is...)
    Nem akármilyen lelki bátorság kell ahhoz, hogy az ember a saját lányainak eljátssza ezt az ijesztő-megható-boldog, de mindenképp földöntúli eseménysort, és bölcsesség ahhoz, hogy az utóbbi érzésekből legyen benne jóval több! Gratulálok hozzá! Meg a lányokhoz! Meg a nyilván szuper bulihoz, amit most készítesz épp elő...! Szeretettel: Judit

    VálaszTörlés
  8. Kedves Ági!

    Már egy jó ideje olvasom a blogodat és mit nem mondjak, imádom, minden nap lesem, hogy született-e új bejegyzés. És boldog vagyok, ha igen. :)

    Gondoltam, adja ez első hozzádszólásom apropóját egy ilyen különleges alkalom. Kívánok a lányoknak nagyon boldog születésnapot! Legyenek nagyon-nagyon boldogok, egészségesek, és nőjjenek nagyra! Szüleiknek pedig sok örömet Bennük a jövőben is.

    Andris fiam is egyidős a lányokkal, hisz Ő júliusban töltötte be a 4-et.

    Remélem a buli nagyon jól sikerül(t)!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon boldog szülinapot kívánunk a lányoknak! Reméljük jól sikerült a buli és kiváncsian várjuk a beszámolót.

    Puszi, Anett

    VálaszTörlés
  10. Nagyon boldog szülinapot a kis tündérkéknek! Remélem, jól sikerült a buli! Kíváncsian várom a beszámolódat.....ötletet is akarok lopni.... :)

    VálaszTörlés
  11. Rita! örülök, hogy jelentkeztél, hogy írtál. Nagyon köszönöm a köszöntést meg a blogom dicséretét.

    Judit. Köszönöm, dagad a májam..

    Anett! Köszönjük.

    Edit! Jól sikerült a buli és ígérem lesz pár lopni való ötletem -azt hiszem.

    VálaszTörlés
  12. Isten éltesse a 4 éves nagylányokat nagyon sokáig!!! Köszönjük a színvonalas előadást!NAgyon élvezetes volt egy picit részese lenni. Eljönnénk jövőre is,ha nem gond és esetleg félretennél egy jegyet számunkra?
    A buliról sem nagyon szeretnénk lemaradni,úgyhogy most állva tapsoljuk vissza a színdarab folytatását!!!!!

    VálaszTörlés
  13. Boldog szülinapot!
    Tegnap sokat gondoltam rátok, remélem jól sikerült a buli!
    Várjuk a beszámolót!

    VálaszTörlés
  14. Ilgya! :-)) Félretettem, de neked rendszeres olvasó mivoltod miatt úgyis bérleted van hozzánk.

    Bóbita! Köszönjük és igen, jól sikerült. Most beszéltem bátyámmal a nagy kritikussal, aki azt mondta eddig ez volt a legjobb buli (amit itthon tartottunk).

    Amint eltakarítottam a romokat jövök a részletekkel.

    Ági

    VálaszTörlés
  15. Boldog születésnapot Eszter és Noémi!
    Az előadással kapcsolatban: vizuális típus vagyok, elképzeltem, ahogy játszol a "színpadon"...egyszerre mulatságos és megható!
    A szülinapi beszámolót várom, mert nálunk szombaton lesz Panna utó-ovis pajtásos szülinapi bulija!A katicás meghívókkal már bezsebeltem az elismeréseket!
    Marcsi

    VálaszTörlés
  16. Sajnos,elszálltak a köszöntőim!Egész szombaton Rátok gondoltam,utólag is sok boldogságot!
    Ölel:Kató

    VálaszTörlés
  17. Marcsis!
    Örülök a katicák sikerének. Beszámolót írom, csak éppen részletekben. Holnapra befejezem.
    Köszönjük a köszöntést!

    Kató néni! Azért csak ideért! Köszönjük szépen. A buli estéjén nálunk is elszállt 3... na majd erről a bejegyzésben úgyis írok.

    VálaszTörlés
  18. Isten éltesse a lányokat nagyon nagyon sokáig!!
    Ez a színdarab a lányoknak (is!)ajándék volt!!

    Ötletes,kedves,szívmelengető..


    Puszi,
    Timi

    VálaszTörlés
  19. Sajnos nagyon elkéstem, de mentségemre szóljon, hogy éppen nem voltunk itthon...
    Szóval:
    Nagyon boldog negyediket kívánok Eszternek és Noéminek, sok-sok boldogságot és egészséget kívánunk, Encsistül, hisz ő is imádja nézegetni a képeiteket.
    Hamarosan mi is utolérünk titeket, októberben ő is 4 lesz, s bizony nagyon foglalkoztatja a születés, így az előadás ötletét is lejegyeztem.
    Puszi:
    Ildikó

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes